ליאורה שלום יש הטוענים שלא בריא לאכול ירקות משפחת הסולניים, ואם כבר אוכלים, אז מעט, למשל רק עגבניה אחת ביום או פלפל. שאלותי: 1. מה הסיבה לכך? 2. ומהי הכמות של הירקות שמותר לאכול ממשפחה זו? בתודה Hilase
הי שוב מכילים חומר שנקרא סולנין שעשוי להזיק לפרקים, לגרום לכאבי ראש ואולי גם להיות מסרטן. לכן לא מומלץ לאכול עגבניות ירוקות או תפו``א שיש על קליפתם צבע ירוק. הסולנים נמצא בעיקר בגרעינים כך שבעגבניה ופלפל אפשר להוציאם. בחצילים זה יותר קשה לכן צריך לאכול מעט. תלוי גם אם זה משפיע עלייך באופן אישי. בברכה ליאורה חוברה