ירקות סמרטוטים/שיטה בסיסית להכנת ירקות קפואים

הילית111

New member
ירקות סמרטוטים/שיטה בסיסית להכנת ירקות קפואים

הי לכם אני צרכנית די גדולה של ירקות קפואים של סנפרוסט. בעיקר שעועית שלושה צבעים ברוקולי. אני מבשלת אותם בצורה של אידוי יש לי סיר בתחתית מים ועם רשת למעלה אני שמה את הירקות וסוגרת עד שהם מתרככים.אממה זה לא יוצא טעים. אשמח לקבל המלצה על שיטה אחרת בסיסית לבישול ירקות . לגבי בישול במים -קודם מרתיחים מים ואז שהמים רותחים ממליחים ואז שמים את הירקות? או בסדר אחר? ואם אני רוצה להקפיץ אותם קצת במחבת עם שמן אז קודם מבשלים? תודה !

בשלנית גדולה אני לא, אבל אני משתמשת בלקטים

האלה בדרך כלל למרק או כתוספת לאורז, וזה יוצא לא רע בכלל.

taliF454

New member
לאדות זו דווקא שיטה לא רעה! אם הירקות יוצאים

סמרטוטיים-סימן שאת מאדה אותם יותר מדי זמן הירקות שציינת לא צריכים אידוי ממושך אם תפל בעינייך- את יכולה לתבל למשל- תיבול סיני של שמן סומסום,סויה וזנגביל או שמן זית ועשבי תיבול אני מקפיצה ירקות קפואים ישר מהמקפיא (רק בודקת קודם,כי לפעמים יש גבעולים או כל מיני חלקים לא אכילים) בלי לבשל קודם.

טל c

New member
כדאי לתבל גם את המיים שמאדים

האדים של התבלינים (כמובן שעדיף טריים, אבל אפשר מיובשים) מוסיפים המון טעם לירקות והמון תאבון לכל מי שבסביבה. תבלינים שאני חושב שכדאי הם רוב התבלינים שאפשר לעשות מהם חליטה - עשב לימון מרווה אזוב רוזמרין גינגר נענע פלפל שחור הל לימון ויש עוד המון - זה רק זריקה לאוויר.

The fairy girl

New member
מה שעולה לי לראש...

1. שעועית ירוקה/לבנה: אפשרות א': לאדות בצל קצוץ ועגבניות חתוכות לקוביות קטנות, להוסיף את השעועית ורסק עגבניות מהול במעט מים. לבשל עד שהשעויות רכה. להוסיף תבלינים (מלח, פפריקה, פלפל- לפי הטעם) כ-5 לפני סוף הבישול. אפשרות ב': לאדות בצל, להוסיף את השעועית ולבשל עד שהשעועית 3/4 מוכנה. היא צריכה להיות עדיין טיפה בצבע ירוק חי. 2. גזר גמדי: לאדות בצל, להוסיף את הגזר עם תבלינים: כורכום, מלח..... אולי עוד משהו...לא זוכרת. לבשל עד שהגזר רך לאכילה. 3. אפונה: אפשרות א': בישול פשוט במים עם מלח. אפשרות ב': בישול עם רוטב עגבניות. 4. לקט ירקות: לבשל בסיר, תוך עירבוב מדי פעם, עם ממש מעט מים. תבלינים לפי הטעם (מלח, פפריקה, פלפל, קארי הודי, כורכום...). אין יותר מדי מה להסתבך, זה די פשוט. בהצלחה ובתאבון
נ.ב. לגבי בישול במים. נראה לי שהשיטה לשמור על יותר ויטמינים זה להרתיח מים, להוסיף את הירקות, ולהוסיף מלח בדקות הבישול האחרונות. ובד"כ כדי להקפיץ, לא חושבת שצריך לבשל קודם. זה הורס את הקטע של ההקפצה.

למעלה