ירקות קפואים

hanashim

New member
ירקות קפואים

שלום עברתי היום דרך מדור הקפואים באחת מרשתות הסופר ויש שם מגוון גדול של ירקות קפואים גזר אפונה תירס ירקות מעורבים במיה רובם של סנפורסט(מצטערת על הפירסום חינם של החברה) האם יש ערך תזונתי לכל הירקות הקפואים הללו או שאנו בעצם אוכלים "מאכלי פלסטיק" ללא כל תרומה תזונתית. באופן ספיספי האם במיה קפואה בריאה והאם מיהו ניסה פעם לבשל אורז עם במיה תודה לכל התשובות
 

דדי שי

New member
למה שלא יהיה להם ערך תזונתי?

אני לא רואה סיבה שהערך התזונתי של הירקות יפגע מכך שהם מוקפאים. לא ידוע לי על רכיבים תזונתיים שרגישים לקור. דווקא להפך, ידוע לי על רכיבים תזונתיים שרגישים לחום, וההקפאה יכולה אפילו לעזור לשמר אותם (למרות שאני לא חושב שזה משנה הרבה...)
 

OoמיכלoO

New member
כן

ירקות בהקפאה שומרים על הערך שלהם... לעומת נגיד ירקות מקופסת שימורים וכאלה
 

barakbl

New member
לא מדובר ב"מאכלי פלסטיק"

בעיקרון הקפאה כן פוגעת בחלק מהערכים התזונתיים למיטב ידיעתי, אבל במקרים מסוימים משפרת אחרים (כי פגיעה בדברים שונים שמונעת ספיגה של דברים אחרים שרצוים, כמובן, משפרת את הספיגה של אותם דברים....). בסה"כ, בד"כ עדיף טרי, כמובן, אבל גם הקפואים הם בסדר גמור בד"כ מבחינת הערכים התזונתיים (בנוגע לטעם, זה תלוי, חלק מהקפואים מזעזעים וחלק אחר הם סבבה לגמרי). מדובר במוצרים לגיטימיים לגמרי מבחינה תזונתית. לא יצא לי להתקל בבמיה עם אורז... במיה בעיקרון הולכת טוב ברוטב עגבניות. במקרה כזה, אפשר לצרף בצד אורז, וזה הולך אחלה. אני חייב להודות שאני לא חסיד של במיה (אבל לא מתעב אותה כמו חלק מהאנשים). אוי, איזה דברי כפירה, אני מקווה שאמא שלי לא נמצאת בפורום הזה...
 
ירקות קפואים

ירקות קפואים עוברים עיבוד לפני ההקפאה. הם עוברים חליטה, שבעקבותיה הם יעברו בישול מהיר יותר (בדומה לאורז לבישול מהיר שעובר גם הוא חליטה). מכאן נובע שיש פגיעה מסוימת בויטמינים רגישים לחום (ויטמין C, E, ונוגדי חמצון אחרים). אבל - תהליך החליטה הוא די מהיר, וירקות קפואים הם בדרך כלל ירקות שלא "עמדו" הרבה זמן מאז הקטיף ועד ההקפאה. ירקות בסופר או בשוק לפעמים "עומדים" הרבה מאוד עד האכילה, כך שיכול להיווצר מצב שבירק מוקפא יהיו ערכים תזונתיים זהים או גבוהים אפילו משל ירק טרי. (כמובן שצריך לקחת בחשבון את העיבוד שהירק עובר אח"כ, אבל מכיוון שהעיבוד הזה יעבור בדרך כלל גם על ירק טרי וגם על המוקפא, יכול להיות שהמוקפא אפילו עדיף). מינרלים וויטמינים שאינם רגישים לחום כמעט ולא נפגעים, ופה אין בעיה בירק מוקפא. כמובן צריך לקחת בחשבון מהו סוג הירק. כשמדובר בקטניות מסוגים שונים, הם מלכתחילה דלים בנוגדי חמצון כך שאין שום בעיה עם קטניות מוקפאות. ירקות של ממש, ובעיקר כאלה שעשירים בנוגדי חמצון (ירוקים ואדומים למיניהם - ברוקולי, תרד, כל העלים, גמבות וכו') - הכי טוב טרי, אבל באמת טרי, מהקטיפה לצלחת. מכיוון שזו לא אפשרות לרובנו, אפשר לשקול ירק קפוא שכאמור עשוי להיות זהה ואף מוצלח מירק "טרי" שהתגלגל הרבה עד שהגיע לצלחת שלנו.
 
למעלה