ירקות שורש לקלף או לא?

dan912

New member
ירקות שורש לקלף או לא?

יש רעלנים/כימיקלים/ריסוסים בקליפה של גזר/בטטה? ארסן או חומרים מזיקים אחרים? (בכמות משמעותית או בכלל)
 

אבי519

New member
אני לא מקלף , לדעתי היתרונות התזונתיים שיש בקליפה עולה

על הסיכון שיש אולי באיזה חומר הדברה, ליכלוך, חיידקים, או משהו כזה.
מצד שני אני רוחץ היטב במים וסבון ומשפשף בספוג קשה.
סלק בטטה ותפוח אדמה אני מאדה עם הקליפה .
גזר צנון ... אני אוכל עם הקליפה.
כמבון שאת כל הירקות שאינם ירקות שורש אני גם אוכל עם הקליפות.
גם חציל ודלעת אני מאדה ואוכל עם הקליפה.
&nbsp
 

1Shir

New member
ירקות כגון כרוב, קישוא, כרובית, אם מבשלים בסיר עם מים

בין חצי שעה לשעה, נהיים פחות בריאים כלומר ויטמינים בריאים יוצאים מהם?
 

trilliane

Well-known member
מנהל
כן, המים סופחים רכיבים מהירקות. אם זה מרק אין בעיה

(כי צורכים גם את המים) אבל אם זה רק בישול, לא מומלץ. כמובן, יש ויטמינים שנהרסים בבישול בכל מקרה (למשל ויטמין C) ובהם זה לא משנה; אבל בגדול מומלץ שבישול יהיה קצר ככל האפשר. לכן חימום במיקרו עדיף בד"כ – הוא מהיר ואינו מצריך מים.
 
למעלה