ירקות

ירקות

איך אפשר לאכול ירקות חיים עם טבעת?
כרגע אני אוכלת רק ירקות מבושלים ואני רוצה להתחיל לאכול ירקות חיים אבל אני פוחדת מהקליפה.
אם זה משנה,אני חודש ושבוע אחרי הניתוח ועדיין לא סגורה כי אני עדיין מרגישה מוגבלת,כנראה זה גם נפשי,
זה שאני יודעת שיש שם משהו משפיע כנראה,רק עם האוכל,עם השתייה הכל בסדר.
עשיתי שיקוף ושט וקיבה לפני שבוע והכל תקין,מרגישה בסדר סך הכל.
 

קוביd1

New member
ירקות

לא צריכה להיות בעיה לאכול ירקות ,את מדברת על הקליפה \וזה רק של העגבניה ,מלפפון ושאר ירקות לא אוכלים עם הקליפה
תנסי עגבניה עם הקליפה ,לא ילך תקלפי ,מה הבעיה לקלף
יש כאלה שיש להם הגבלה בלי לסגור אולי הרופא סגר להם בניתוח ,בואי ואגיד לך שאני ירדתי את כל המשקל העודף שלי מעל 50 ק"ג בלי לסגור את הטבעת ,חוץ מהסגירה שהמנתח סגר בניתוח


קובי
 
תשובה

עשיתי אצל אבינוח והוא לא סוגר בניתוח,כן אני יודעת שיש כאלה שמרגישים מוגבלים גם בלי לסגור. פלפל וגזר אפשר חי? חציל נחשב לסיבי? אני רוצה לעשות משהו עם חציל ואני קצת חוששת שהוא סיבי ומהגרעינים שלו. אם מקלפים את המרקם השקוף שיש לפירות הדר אפשר לאכול? תותים מותר? פטרוזיליה וכוסברה מותר או שזה מסוכן?
 

קוביd1

New member
ירקות

ד"ר אבינוח לא סוגר את הטבעת בניתוח ,טוב שיש הגבלה בלי לסגור
לא יכול להגיד לך איזה ירק את יכולה לאכול בלי בעיות ואיזה יתקע לך
כל אחד יכול לאכול ירקות אחרים ,אני אוכל חצילים בכל הטעמים מת על חצילים,אוכל מלפפון בלי הקליפה ,שונא עגבניות בכל מקרה ,פרי הדר עם המרקם נתקע לי
מה שאני מציע תנסי ,ירד טוב ,לא ירד תוותרי ואם תקיאי כמה פעמים בודדות ,לא קרה כלום ,מה שנקרא דמי לימוד
אשמח לשמוע ממך מה קורה .

קובי


קובי
 

אופירA

New member
מנהל
אפשר לאכול ה-כ-ל עם טבעת

איך אוכלים ירקות חיים? דרך הפה, בעזרת השיניים.
לא מפחדים, ואוכלים.

מותר לאכול ירקות ופירות סיביים. חציל אוכלים מבושל, והוא בהחלט טעים ואין שום בעיה לא עם המרקם ולא עם הגרעינים.
כעיקרון מותר לאכול הכל. אם הגוף הספציפי שלך יגיד שירק מסוים לא נעים לו, או שהוא לא אוהב את המרקם השקוף של הפירות הדר, או שהקליפה של המלפפון עושה לו רע וכד' - אז אל תאכלי מה שלא נעים לך. יש המון מבחר מכל השאר.
אבל אם הגוף שלך מסתדר מעולה עם חסה, בשעה שגוף אחר לא מסוגל להכניס את זה - אז הגוף שלך יכול לאכול חסה וכל מאכל שהוא מרגיש איתו טוב ונוח. אין הגבלת מאכלים. אין כללים לכולם - יש כאלו שלא יכולים חסה, ויש כאלו שחסה עובר להם הכי טוב מכל המאכלים.
פטרוזיליה וכוסברה מסוכן לבריאות לא לאכול אותם. בבקשה להתחיל לאכול! מבושל - בוודאי. חי - בהתאם למה שאומר הגוף שלך. אם קצת קשה לו - קוצצים יותר דק את הירקות. מכינים סלט חי במעבד מזון.

אי אפשר לדעת בלי לנסות. חייבים לנסות כדי ללמוד.

אל תסגרי את הטבעת בלי לנסות את כל סוגי המאכלים ובלי להתייעץ פה לפני כן, בגלל שאת כבר מוגבלת ללא סגירה. (לא חשוב מה יגידו לך הצוות של ד"ר אבינוח. אם את לא רוצה להסתבך, תתייעצי כאן).
 
ומה עם קוסקוס

אורז,ספגטי ופתיתים? כמובן בכמות קטנה
אני הבנתי שהמאכלים האלה יותר עיסתיים ויכולים להיות מסוכנים.
זה חריג שאני מרגישה מוגבלת כשהטבעת עדיין פתוחה? או שיש עוד כמוני?

תודה!
 

קוביd1

New member
ספגטי אורז פתיתים...

אפשר לנסות הכל בכמויות קטנות והכי חשוב בזהירות ,מה שעושה בעיות אפשר לוותר עליו, את מוגבלת עם טבעת פתוחה יש כמה כאלה לא הרבה ,מה רע בזה ההפך זה די טוב,,הרבה היו מוכנים שתיהיה להם הגבלה תכף אחרי הניתוח ולא יצטרכו לחכות חודש עד הסגירה הראשונה.



קובי
 
אם

אני מוגבלת כרגע כשהטבעת פתוחה זה אומר שתמיד
זה יהיה ככה? או שעם הזמן התחושה תעבור?
כי לפי מה שהבנתי כל עוד הטבעת ריקה מנוזל אמורים להרגיש רגיל,
או העובדה שיש טבעת מסביב לקיבה כן יוצרת איזהשהי מגבלה? בכל זאת גוף זר
 

קוביd1

New member
הגבלת הטבעת

נראה לי שבמשך הזמן התחושה תעלם ,הטבעת מונחת ויוצרת הגבלה מסויימת זה שמעתי במקרים בודדים ,אצלי המנתח ניפח קצת את הטבעת בזמן הניתוח ,וירדתי את כל המשקל מעל 50 ק:ג בלי לסגור את הטבעת
אני חושב שכל עוד יש לך הגבלה ונפח הארוחות לא עולה אל תסגרי



קובי
 

רוייקו

New member
לרוב טבעת מאפשרת לאכול הכל

אם אין סבלנות ללעוס היטב ולחכות בין ביס לביס אז קשה להכניס את האוכל וזה ניתקע. חשוב לבשל היטב, ללעוס הרבה ולעצור כשמרגישים שהאוכל לא עובר את הטבעת.
סבלנות, סבלנות ושוב סבלנות ואז אפשר לאכול הכל.
אני רואה סביבי מנותחים שאוכלים פסטות, אורז, עוף, בשרים, פשטידות, לחמים.. הכל מכל.
 

אופירA

New member
מנהל
ממי הבנת מה שהבנת, לגבי מאכלים עיסתיים?

בואי תביני עכשיו דבר נכון, בניגוד לדברים הלא נכונים שהבנת -
שום מאכל אינו מסוכן לטבעת, ולא קיים מאכל שבאופן גורף מנותחי טבעת לא אוכלים, לא יכולים לאכול, לא עובר בקלות וכד'.

כי בטבעת אין כללים - כל גוף מגיב אחרת, וגם תגובות הפוכות לגמרי. הכל תלוי בהמון דברים שאנחנו בכלל לא יודעים, באינטרקציה בין הטבעת לבין הגוף הפרטי שלך.
אין שום כללים. רק הניסיון יכול ללמד מה קורה אצלך.
עם הניסיון שלי עם אלפי מנותחים במשך 5 שנים, אני יכולה במקרה הטוב להגיד לך הערכות סטטיסטיות של 55%, 75% מקרים של מאכלים שלרוב מנותחי הטבעת היה קשה יותר להעביר אותם. אבל למולם יש אחוז לא מבוטל של מנותחים שהמאכל הזה הכי קל להם להעביר...
לכן אין כללים ואין מסוכן ואין אי אפשר ובוודאי שאין "אמורים להרגיש כך וכך". לא אמורים שום דבר. אמורים רק להתבונן ולבדוק מה מרגישים.

יש רבים שמוגבלים ברמה מסוימת כשהטבעת עדיין פתוחה, אך הם לא הרוב אלא מיעוט המנותחים. זה מצב נורמלי שקיים.
מה יהיה רק נביאים יכולים לדעת. מי שיגיד לך מה יהיה ממציא מדמיונו... אנו יודעים שמצב ההגבלה בטבעת משתנה לכאן ולכאן במשך השנים, והוא אינו קבוע ואופייני.
לכן כל הזמן צריך להרגיש מה קורה, ולפתוח או לסגור בהתאם לשינוי שמתרחש משום מה.

הסיבה שנהיית מגבלה מעצם הנחת הטבעת על הקיבה אינה בגלל שזה גוף זר, אלא בגלל שהמעבר בכל מקרה מצטמצם מעצם הנחת הטבעת אצל כל אדם. אלא שלרוב האנשים המעבר הזה מאפשר לאכול הכל בלי תחושת הגבלה, ואצל אחוז מסוים ההצטמצמות הזו כבר גורמת להגבלה מסוימת באכילה.
 
תודה על התשובות!


 

limor19761

New member
למה לא ירקות?

אני מנותחת מ 30/5/12 אצל דר' אבינוח, עד היום ירדתי 28 קילו, אני אוכלת סלט מאז. כל בוקר בעבודה סלט
עם הקליפה, ובערב סלט מוסיפה ליד קוטג' וטחינה לפעמיים ביצה קשה או טונה, באמצע היום קפה, מים מעדן, או מרק , חשוב מאוד מאוד לאכול ירקות וזו הדרך הנכונה, לדעתי לא הדרך הנכונה ללכת ולסגור עם כל עצירה של המשקל, ולחשוב שצום יעשה פלאים במשקל, אדרבא הגוף צריך לשרוף ואיך הוא ישרוף על ידי חילוף חומרים. וירקות גורמות ליציאת נוזלים וכו' מהגוף ולשריפת קלוריות.
אני בחודש אחרי הניתוח, הייתי מגרדת לי עגבניה וערבבתי עם גבינה, וגם מלפפון לגרד להוסיף קצת חריף מאוד טעים ואפשר לקלוף את הירקות בחודשים הראשונים, גם את העגבניה, לא לגעת בחסה וכרוב, כי זה לא כל כך מתעכל, וגם גורם לגזים, וחגורת הגזים בבטן אחר כך לא נעימה.

להקפיד שתיה קרה עם קש לשתות.

בהצלחה, אשמח לענות על עד שאלות.
 

אופירA

New member
מנהל
למה לא לגעת בחסה וכרוב?

לגעת מאוד, וגם לתחוב אותם לפה.
אני ועוד אנשים רבים אוכלים המון חסה וכרוב. חי ומבושל. לא גורם לגזים, מתעכל מצוין.
יש כאלו שקשה להם עם החסה והכרוב. אז שיבשלו את הכרוב ויקצצו מאוד את החסה ויאכלו ממנה מעט מאוד.
אי אפשר להגיד לאנשים באופן גורף שמאכל כזה מתעכל פחות טוב, עובר בקושי בטבעת או גורם לצרבת. זה מאוד אינדיבידואלי.
 
למעלה