ישבתי לי וקראתי את ההודעות

ישבתי לי וקראתי את ההודעות

והתשובות בפורום . יש לכם פורום מקסים . אשמח מאד להעזר בכם בבעיה שיש לי עם בתי בת ה- 8. בתי ילדה מאד חברותית מאד פתוחה וגם מאד שתלטנית. הבעיה איתה שהיא רבה עם כל דבר שזז , עם חברות בכיתה עם אחיה הקטן . זה לא מפסיק, כל פגישה עם חברות נגמרת במריבות. הכל חייב להיות בדיוק כמו שהיא רוצה. החיים שלה הפכו להיות מאד קשים. מה עושים איך עוזרים לה?

גרא.

New member
האינטליגנציה הרגשית לא בוגרת עדיין

אמא של שני חמודים,קשייה של בתך להתמודד בצורה בוגרת עם תסכולים על רקע עימותים חברתיים,ונסיונותיה להשתלט על הסביבה החברתית שלה,כאשר כל דבר חייב להיות כפי שהיא רוצה,כדברייך,הם ביטוי לאינטליגנציה רגשית נמוכה מהמצופה מבני גילה,בשלושת הפרמטרים הדומיננטיים:,נראה כי בתך,לפי שעה אינה מודעת בצורה בוגרת לרגשותיה,ובעיקר לשל חברותיה,ועלכן מתקשה להיות אמפטית.בתך עדיין מתקשה לפעמים להתאפק ולדחות סיפוקים,מתקשה לוותר ולהתחלק,ולא כלכך יודעת איך להתמודד עם רגשות התסכול שלה.על רקע מודעות חלקית,קשיי אמפטיה,וקשיים להתאפק ולדחות סיפוקים,ברור גם כי הכשרים החברתיים שלה חסרים,וכדברייך,כל פגישה עם חברות נגמרת במריבות. מה עושים? מרבית הילדים/ות בגילאים אלה,וסביבם,מתבגרים לאיטם תוך כדי קונפליקטים חוזרים ונשנים,גם ללא התערבות ההורים,או אחרת.כלומר אין לך ברירה אלא להיות הרבה יותר סובלנית כלפיה.אבל,את יכולה לעזור כאם,בשפור וברכישה טובה יותר של אינטליגנציה רגשית.כדאי לך לעיין במספר ספרים בנושאים אלה,המנחים ומכוונים אותך כיצד לאמן את בתך בא.ר. ספרים כמו אינטליגנציה רגשית להורים,אינטליגנציה רגשית לילדים,ואינטליגנציה רגשית הספר הבסיסי של גולדמן,מומלצים.

למעלה