ישבתי עכשיו וקראתי קצת סיפורי

popo11

New member
ישבתי עכשיו וקראתי קצת סיפורי

לידה. ואני רוצה להגיד לכן, ממש מדכא. כמות הילדים שכמעט אבדה היא מדהימה. זו רמת הרפואה בארץ ? מזל שהלכנו עם רופא פרטי (בימים שהשר"פ עוד לא הוכרז כלא חוקי). פשוט מפחיד.
.

רותי ע

New member
אני לא בטוחה שיש ביסוס סטטיסטי

להרגשה הזו. מבחינה סטטיסטית ישראל נמצאת דווקא במקום טוב. אבל כמובן יש עוד המוןןן מה לשפר...

אני חושב שאת טועה...../images/Emo43.gif../images/Emo104.gif

קודם כל מדובר בתהליך טבעי שללא התערבות הרפואה בכלל....עובר בהצלחה אלפי פעמים ביום ברחבי העולם... במשך יממה מתבצעות בחדרי הלידה בארץ מאות !!! לידות ורק מעטות מהן דורשות התערבות רופא (בחדר לידה אין רופא...יש מיילדות...) התמותה בקרב תינוקות ליולדות שלא נמצאות בקבוצת סיכון זו או אחרת...אפסית !! זיהוי של השתייכות יולדת לקבוצת סיכון גורם אוטמטית להגברת הפיקוח הרפואי עליה במהלך ההריון והלידה... כמו בכל שטח גם בשטח זה יש "פספוסים" מצערים שגורמים מוות של עוברים אבל באמת אני חושב שבארץ אנחנו מדברים על אחוזים בודדים...אף על פי שכל עובר/תינוק הוא 100% בשביל משפחתו... הרבה בריאות
אמנון מרגלית

יונית ש

New member
את צודקת

וכמו שכתבת כמות הילדים שכמעט אבדה עצומה. כלומר ברור שהתמותה בארץ אפסיץ - ולא בזה מדובר. בתור אחת עם לידה רקה מאוד מאוד. אני באמת לא מבינה איך זה המצב אצלנו בארץ. בפעם הבאה רק עם רופא פרטי - פשוט משלמים כסף מתחת לשולחן ומרויחים שקט נפשי ולידה בחממה. חבל שהרפואה הפרטית (ליולדות) לא קיימת בארץ.

דיאנה1

New member
הבעיה היא אחרת: בארץ מאד ממהרים

להתערב, לעתים קרובות ללא כל צורך ומבלי לידע את היולדת על הסכנות שבהתערבות. ההתערבות לעתים קרובות יוצרת בעיות, סיבוכים, התערבויות נוספות עד כדי לידה מכשירנית או ניתוח קיסרי ואז אומרים "וואו, איזה מזל שהרופא היה כאן והציל את הילד", בעוד שייתכן מאד שאילו היו חוסכים את ההתערבות גם ההצלה הדרמטית היתה נחסכת. אצלי זה היה ככה בלידה השניה, הרופא התעקש על זרוז למרות שלא היתה סיבה רפואית וכתוצאה מכך העובר נכנס למצוקה והיה צריך להוציא אותו עם מלקחיים.

רותי ע

New member
אני בטוחה שזה היה המקרה אצלי...

ואם היחס והטיפול היה אחר לא הייתי מגיעה לקיסרי

דיאנה1

New member
רותי יקרה, זה הזמן לדאוג לכך שהפעם

יהיה אחרת: ללמוד, ללמוד, ללמוד, ללכת לקורס הכנה טוב בגישה טבעית, בשום פנים ואופן לא של בית חולים, כדי שיספרו לך מה שלא ישושו לספר לך בבית החולים. להתכונן לתסריטי לידה שונים, ללמוד על ההתערבויות, מתי צריך אותן ומה ההשלכות שלהן כדי שתוכלי לבדוק עם הרופאים עד כמה באמת הן נחוצות. לדעת מתי לסרב ומתי לבקש חוות דעת נוספת (וכמובן מתי ההתערבות נחוצה). ללכת להרצאת הכנה להנקה. ללמוד על המצב המיוחד של VBAC (לידה רגילה אחרי ניתוח קיסרי). אם את רוצה עזרה או הפניות או חומר בכל נושא שקשור לעניין - אני אעזור בשמחה. אני בטוחה שהפעם החוויה תהיה שונה לגמרי!

popo11

New member
../images/Emo104.gif תגובתי

הענין עם רפואה ציבורית שזה רולטה. אפשר להגיע ליום שיש צוות נפלא ואפשר לפול על יום שיש צוות נוראי שדופק לך את הילד. אני לא אוהבת את המשפטים של "פעם ילדו לבד". זה מרגיז אותי נורא. פעם אמהות ותינוקות היו מתים בלידה. אני מכירה גם את הצד השני, את הסיפורים על נשים שבאו עם ידע שלהן, והוא היה מאד חלקי. ישנו סיפור על אחת שהחליטה ללדת טבעי, ולמעשה הרגה את הילד שלה. תינוק מקסים במשקל של כמעט 4 ק"ג. הוא התקשה לצאת והיולדת לא הסכימה ללכת לניתוח. אז הילד היה במצוקה והמח שלו נהרס לגמרי. מה שמחריד אותי זה חוסר הרגישות וחוסר המקצועיות של המיילדות והרופאים באופן כללי.

רותי ע

New member
בעניין היחס אני יותר ממסכימה ../images/Emo10.gif

אני לא חושבת שברוב המקרים זה מגיע עד סיכון חיי הילוד והאם אבל בהחלט יש התערבויות כירורגיות שלא לצורך והרבה פעמים מה שהיה אמור להיות החוויה הנפלאה של החיים הופך להיות הסיוט של החיים...

odeia

New member
צריך שוב להוסיף גם את הסיפור

הנוראי שאני עברתי? הצוות הכיר אותי משמירת הריון, ידע שצריכה להיות לידה קשה ובכל זאת - החליטו על לידה רגילה, גם כשהעובר היה במצוקה. המיילדת צעקה עלי, הרופאים לא התייחחסו אלי. הילדה=אודיה נולדה מתה ועברה החיאה עם התאוששות לא מלאה. דפקו לה את החיים וגם לי. איך רותי אמרה - הסיוט של החיים. הם היו 4 רופאים ו-4 אחיות/מילדות, ואף אחד לא טרח לעשות כלום, רק לעמוד מסביבי ולראות איך אני סובלת. ניתוח קיסרי, שביקשתי אותו, היה פותר את הבעיות. ואני הייתי אחרי קורס הכנה ללידה, אני ידעתי מה קורה מסביבי, ניסיתי לדבר עם הרופאים, ביקשתי דברים והיחס - התעלמות גמורה. זה לא עוזר שיודעים וזה לא עוזר שמנסים לדבר, אם הגעת לצוות גרוע - אז שום דבר לא יעזור, גם לא המזל. ואם צריך להזכיר - אני ילדתי בצפת.

תמר של

New member
../images/Emo10.gif גם אני...

גם לי יש טראומה מהלידה בבי"ח בצפת. לא יודעת אם זה מקרי או לא, אבל הרבה אנשים לא "ממליצים" על בית החולים הזה.

למעלה