ישום לאנדרואיד ללימוד אספרנטו פותח על ידי משתתפי פורום זה!

Namiro

New member
ישום לאנדרואיד ללימוד אספרנטו פותח על ידי משתתפי פורום זה!

בשקט בשקט, בלי ששמתם לב, פותח על יד שלושה ממשתתפי פורום זה ישום אנדרואיד (מתאים לטלפונים ניידים, טבלטים וכדומה) להרחבת אוצר המלים באספרנטו. חלקכם נחשפו לו במפגש סוף הקיץ, כשאלדד ואני הצגנו גרסה ראשונית שלו למשתתפים.
הישום (בשפה האנגלית) נועד להרחיב את אוצר המלים באספרנטו. היחוד שלו שהוא מלמד את המלים לפי התדירות שלהן בשפה. הרעיון עלה בעקבות דיון שהיה כאן לפני כמה חודשים, על תדירות שימוש המלים באספרנטו. המלים מוצגות לפי תדירותן (למי שמתעניין, המלה הראשונה היא La), וכך הלימוד נעשה בהדרגה, מהקל לכבד. מוצגות 5000 המלים השכיחות ביותר באספרנטו. אפשר לראות את התרגום לאנגלית לכל מלה, עד ששולטים בה. אפשר להציג רק את המלים שלא יודעים, לתרגול נוסף. יש אפשרות לבחון את ידיעותיך, ולגלות כמה מלים אתה יודע מתוך ה-5000 (נסו!). לרבות מהמלים הוצמדו משפטי דוגמה מאירי עיניים, המדגימים שימוש נכון במלה. כיום יש כ-1500 משפטי דוגמה, ובחירתם היתה חלק גדול מהעבודה שלי ושל אלדד.
הישום כולו מבוסס על חומר חופשי לשימוש ברשת. משפטי הדוגמה נלקחו מאתר tatoeba.
אז תודה לקאבה, שעזר בשלבים הראשונים. ותודה לאלדד, שעשה עבודת עריכה גדולה (אם כי אני חושד שהוא מנצל את הישום ללמוד מלים באנגלית, כי הישום מבוסס על מילון אספרטי אנגלי עשיר).
אתם (מי שיש לו מכשיר עם אנדרואיד, כלומר כל מכשיר שאינו אייפון או אייפד) מוזמנים להוריד, כמובן חינם, את הישום מאתר החנות של גוגל (יש בכל טלפון אנדרואיד, חנות play). חפשו שם לפי המלה vortojn. הוא נקרא - Vortojn, Vortojn , Vortojn, וכשתפתחו אותו תבינו למה. הישום הועלה רק אתמול, כך ששמורה לכם הזכות להיות המורידים הראשונים.
נסו ותהנו. אשמח לשמוע כמובן הערות ותגובות והצעות.
 

Namiro

New member
למרבה הצער לא

הישום הזה נועד למכשירים ניידים עם מסך מגע - פונה לדור הצעיר העכשווי, שזו השפה שלו. אולי בעתיד אוציא גם ישום למחשב רגיל.
 

mucxjo

New member
יישום נחמד מאוד

קצת "חוויות" : שמתי לב שבכל כפתור לחיצה באיזור מסויים ( כנראה בצדדים ) מציגה משפט עזר , ולחיצה באמצע (?) מציגה תרגום לאנגלית. משעשע היה לנסות לגלות את האלגוריתם של לחיצה על כפתור next אחרי לחיצה על כפתור random ( נראה שמתחילים מהערך של המילה הראשונה ומוסיפים את מספר המילים בחלון תצוגה אחד).
סה"כ עבודה יפה - אם תבקש נפרסם אותו בפייסבוק בקבוצות הרלוונטיות של אספרנטו.
 

Namiro

New member
תודה

אכן, גילית איך מציגים את משפטי הדוגמה (זה מוסבר גם במסך ה-helpo, באנגלית ובאספרנטו, אבל מי קורא עזרה).
אני מוסיף עוד שיפורים - שיפור הממשק הגרפי, והוספת תרגום מלא לאנגלית למשפטי הדוגמה, כדי שגם מי שאין לו ידע באספרנטו יוכל להשתמש בישום.
אז עדיין המתן לפני פרסום נוסף.
בדקת מהו מספר המלים שאתה יודע באספרנטו? תוך 15 שאלות אמריקאיות תקבל הערכה די מדוייקת...
 

mucxjo

New member
אצל apple זו מדיניות לא להכין עזרה

הם טוענים שהמימשק ( מישהו החליט שבעברית צריך להגיד מינשק ) אינטואיטיבי דיו כדי לא יהיה צורך בעזרה נפרדת.
המבחן מחמיא אבל גם שכאני עושה טעויות התוצאה היא 5000 מ 5000 ...
בדיקה 5 טעויות מ 15 נתן 5000 מ 5000
עוד בדיקה 10 טעויות מ 15 נותן סוף סוף 3000 מ 5000 ( קצת אופטימי מידי או שהאלגוריתם מתייחס למילים עצמן ?)
 

Namiro

New member
שיטת המבחן היא כזו:

המלה הראשונה המוצגת היא מתוך ה-500 המלים הראשונות. תשובה נכונה מביאה מלה מתוך 500 המלים הבאות. בתשובה לא נכונה נסוגים לקבוצה הקודמת. למעשה עשר תשובות נכונות ברצף יגיעו למלה ה-5000. אבל אני מטוב לב נתתי 15 נסיונות ולא 10.
בתום חידון יש אפשרות להתחיל חידון נוסף, ואז מתחילים מהקבוצה בה הסתיים החידון הקודם. לכן הגעת לתוצאה גבוהה למרות התשובות הלא נכונות.
קל מאוד לעשות את החידון אובייקטיבי יותר (וגם קשה יותר):
1. לתת בכל פעם רק 10 שאלות, כל אחת בוחנת 500 מלים.
2. בסיום חידון להתחיל את הבא מאפס.
מה דעתך?
 

mucxjo

New member
לדעתי החישוב הוא די מסובך ומסוכן

בעצם מה שהמבחן עושה הוא סוג של מדגם סטיסטי. בהנתן תשובה נכונה למילה מסוימת אנו מניחים את מספר המילים שיודע הנבחן (שהרי לא נרצה לעשות בדיקה של כל 5000 המילים כדי לדעת בדיוק כמה מהן הוא יודע ... )
לדעתי זה אומר שחסרה לנו סטטיסטיקה ( או דרך אחרת ) להצמיד לכל מילה את מספר המילים שבד"כ מי שיודע אותה יודע. למשל saluton זו הרבה פעמים המילה היחידה שיודעים באספרנטו, לעומת זאת okulo לא לומדים בד"כ עד שמגיעים לחלקי הגוף ( לא לפי ה zagraeba metodo ,אבל זה סיפור אחר) .
במקום להצמיד לכל מילה עוד מספר ( ולהגדיל מאוד את מסד הנתונים שלנו ) אפשר להניח ( וזו כנראה ההנחה שלך ) שמי שיודע אותה יודע את כל המילים מתחתיה ( לפחות סטטיסטית) .
נכון שיש כאן מספר "אתגרים" - איזה מספר נחשב למי שיודע מילה גבוהה אבל טועה במילה נמוכה יותר ...
בכל מקרה לא הייתי מקשר בין מבחנים , אני מניח שהמשתמש לא יצפה לכזה קשר , והייתי מנסה ללכת על טווח ( 1 עד 1000 , 2500 עד 5000 וכו' ) . כדאי להתייעץ עם מומחים כמו אלדד , דורון ושאולי למרות שאין לי כאן דרך לתייג אותם כדי לקבל את תשומת הלב שלהם.
עוד הערה - טוב לב הוא תכונה חשובה , אבל כדאי לנסות לחשוב גם על אמינות , אספרנטיסט שבקושי מבין טקסטים ( נקראים או מדוברים) שיקבל ציון גבוה ירגיש שזה לא באמת משקף את הידע ( למרות שבתנאים שלנו קשה מאוד להגיע לדיוק )
אני במקביל אנסה לבדוק את ה random של התכנית , יש לי הרושם שיש יותר מידי חזרות על מילים מסוימות אבל זו יכולה להיות רק הרגשה שלי ..
 
למעלה