ישיבה חילונית - פעילות מסיונרית נטו

ישיבה חילונית - פעילות מסיונרית נטו

יש לי חבר שאנחנו ממש כמו אחים מזה לפחות ארבעים שנה.
הוא חילוני גמור, וכגימלאי הלך לשם והתענין במה המדובר ונשבה בקיסמי הסיפורים שלהם, ומאז שנתיים הוא שם באופן קבוע, אמרו לו שבענייני קודש אז צריך להיות יהודי ולהיראות כיהודי (לא ידעתי שמדונה ואשטון קוצ'ר ועוד רבים אחרים, נראים כיהודים) לכן הוא החל לגדל זקן, לחבוש כיפה, ניסה להכריח את אשתו להתלבש כדתיה והיא סרבה.
והתחלתי לחוש שאני עומד לאבד חבר.

והסתבר כי לי שהכל הצגות בנסיון מסיונרי להפוך את האנשים למאמינים בדת (כמוהם כחב"ד).
אבל הוא לא שומר כשרות אבל כן שומר שבת, ובכלל בלגן, וקורא בספר שכל אות שם בצורה אחרת (לבלבל את האוייב ?) ובאחד הימים ניסיתי להוכיח לו משהו ובקשתי תנ"ך, הסתבר לי שאין לו בכלל תנ"ך בבית.
אז מה הם עושים כל הזמן בישיבה החילונית הזו ?
הם לומדים איך מתלבש ונראה יהודי, מסורות, קבלה, קוראים בספרים המוזרים הללו, ובעיקר שומעים כל מיני סיפורים מומצאים על רבי זה אמר כך ועל רבי אחר אמר אחרת, ועל סיפורי ניסים שקרו רק ליהודים. בקיצור, מנפחים להם את הראש.

זה לא משנה מה, מספיק שיהיה מישהו כריזמתי שיודע לספר סיפורים וזה מספיק.
מסיונרים נטו כבר אמרתי. הדתיים יעשו הכל כדי להפוך כמה שיותר חילוניים לדתיים.
הציעו להם להביא חברים שיתרשמו מנפלאות סיפורי הבובע-מיינסס שלהם, והוא שאל אם אני רוצה לבוא, הסברתי לו שלא כדאי לו, כי אני אחולל שם מהומות כשאשאל את השאלות הנכונות ולא תהיינה להם תשובות.

וזה מאוד מאוד מזכיר לי את החלילן מהמלין, בדיוק כך.

deebeebee

New member
חרדים לא מעטים עובדים "שחור"

ככה מרמים את המדינה פעמיים-עובדים ולא מצהירים לצורך מיסוי ומקבלים הבטחת הכנסה אילו לא עבדו כלל. אני מכירה כמה כאלה.

הישיבה החילונית - מעניין אם

גם נשים יכולות לבוא. ואם כן - רק בלבוש צנוע?? לא מאמינה להם. הכול בסדר - כל עוד מסכימים אתם.

זהו בדיוק. הם יעשו הכל במיסיונריות

הם מדברים איתך - נופת צופים, עד שאת מגלה דיעות משלך או התנגדות לדבריהם, ואז הם כולם אש ותמרות עשן.

חוץ מזה ש-"ישיבה חילונית" זהו אקסימורון מובהק.
הם פשוט צוחקים על החילוניים.

עמיקם10

New member
מרגיז אותי שמדברים על הקצבות לישיבות

כתנאי למכסת הגיוס. עד שיקום הגבר הבא-ויפריד דת ממדינה כמו בארה"ב. אסור שם בכלל לתת כסף ממשלתי למוסדות דת. והכל מתרומות.

עמיקם10

New member
עופר שלח ויאיר לפיד וגם סתיו שפיר ואחרים

נראים לי אנשים כמוני כמוך..וכשהם מגיעים לכנסת הם כאילו איבדו מאבדים את הארנק- מוכרים וקונים והכל כי שכחו לקחת כסף.
איך אנשים שיודעים שיש עלוקות מתעלקות על הווריד כבר מאה שנה-מסכימים לסחר מכר הזה ולא שוברים את הכלים.
נ.ב.
עגנון כתב 'תמול שלשום' על היחסים בין האיכרים והפועלים שזה העליה הראשונה נגדהעליה השניה- הפועלים אמרו כתב עגנון, שהאיכרים קיבלו הכל מרוטשילד נהיו איכרים ובעלי אדמות והפועלים לא קיבלו מרוטשילד ונהיו פועלים..וזה מזכיר את מה שקורה כעת עם ההון- שלטון.

pazi66

New member
עמיקם לצערי נראה לי שבזמננו ואולי אף פעם

לא, יקום גבר או אישה, עם מספיק מעוף, אומץ ותבונה , שלא יפחד על התחת, עך מטעמי השלטון וינסה להריץ מהלך כזה שרק יבריא, ויפתור בעיות רבות בארצינו.

עמיקם10

New member
אומרים שזה לא הרבה כסף. והקובע הוא ביבי..אגב

לפני המון שנים היו אומרים ברדיו 'מזכיר הממשלה'..זאב שרף. עשרות שנים הוא לא התחלף.

deebeebee

New member
ואם הן יכולות לבוא--

האם הן תשבנה ללמוד עם הגברים ו שתזרקנה מאחורי קיר או מחיצה?
מזכיר לי שנה אחת, לפני חגי תשרי הופיעו על לוחות מודעות הזמנות
לתפילות ראש השנה ויום הכיפורים חילוניים (אין דבר כזה תפילה חילונית...........). כשביררתי פרטים התברר שהגברים יתפללו באולם הראשי והנשים בעזרת נשים מאחור. שאלתי אז מה כאן חילוני? והטחתי בדובר את כל מה שיש לי להטיח על אנשים מסוגו.

י מ י ת 2

New member
אתם מעמיסים טעות על טעות

אין שם שום הפרדה בין בנים לבנות או הקפדה על לבוש כזה או אחר זה בכלל לא הכיוון. הכיוון הוא לימוד לימודי ישראל ויהדות ברוח חילונית וביקורתית;.
אני חוזרת על הצעתי: הכנסו לגוגל ותמצאו את כל המידע הנכון.
יום טוב

למעלה