ישיבה מול המחשב

couger

New member
ישיבה מול המחשב

אני מבלה מול המחשב איזה שלוש שעות ביום. אני לא יושב עם המסך בעיניים אלא נשען אחורה על כיסא כשהמסך במרחק של כ- 45 ס"מ מהעיניים. הבעיה היא שאני אוהב לשבת כשהאור בחדר סגור וממש חשוך בחדר שלי אני גם סוגר את החלונות. האם זה פוגע בראיה???

couger

New member
אני גם רוצה להוסיף

שבזמן האחרון אם ישבתי בחדר חשוך נגיד מול המסך הרבה זמן וישר יצאתי מהדלת לתנאים של אור העיניים שלי היו קצת מטושטשות לשלוש שניות בערך, מין הרגשה כמו להסתכל על השמש אבל לא באותה עוצמה. יש לי עיניים בהירות (כחולות) ממה זה נובע?

ישיבה מול מחשב

שלום. ישיבה קרוב למסך המחשב לא מזיקה אך הדבר מאלץ את השרירים בעין להתכווץ על מנת להתמקד, ולפעמים הדבר גורם לאי-נוחות לאורך זמן. כמו כן, חשוב לעפעף באופן סדיר מפני שחוסר מצמוץ גורם ליובש קל ותחושת צריבה. בזמן ראייה בחושך, האישון מתרחב כדי לאפשר כמה שיותר אור לתוך העין. כשעוברים מחושך לאור האישון הרחב מאפשר ליותר מדי אור להכנס ולכן יש תחושת סינוור לכמה שניות, עד שהאישון שוב מתכווץ לתנאי אור. הצבע הכחול של עינך נובע מחוסר פיגמנט בקשתית - יפה אך לא רלוונטי לשאלתך. בברכה, ד'ר אורן מן

couger

New member
תודה רבה!

ציינתי את צבע עיניי מכיוון שחשבתי שלעיניים בהירות יש נטייה לגרום לסינוור קל יותר מאנשים בעלי עיניים כהות... ד"א, רציתי לדעת אם פזילה היא תכונה רב גנית, האם תוכל לעזור בנושא זה?

למעלה