ישיבה מול מחשב - שאלה

פרח 1234

New member
ישיבה מול מחשב - שאלה

אני עובדת הרבה שנים מול מחשב, 8 שעות ביום. לא היו לי בעיות מיוחדות עד כה. אני מכירה פחות או יותר את נושא הישיבה הנכונה מול מחשב. לאחרונה, בערך לפני חודשיים, החליפו לי צג, לצג סטנדרטי ורחב הרבה יותר מהצג הקודם. החלו לי כאבי ראש, וכן גם כאב בעורף. רופאת המשפחה בין היתר אמרה לי ללכת לרופא עיניים ואז חשבתי על נושא הצג החדש. הרזולוציה, מרחק הישיבה, גובה הצג וכו'. פתחתי מצגת שיש לי בעבודה שמסבירה שיש לשבת כאשר גובה העיניים נמוך בכ- 7 ס"מ מהחלק העליון של הצג. וכן רשום שמרחק הצג מהמשתמש כמרחק יד מושטת - האם זה נכון לגבי כל צג? נראה לי שככל הצג גדול יותר צריך להתרחק ממנו - אני בדילמה מה צריך להיות המרחק ישיבה מהצג? הצג אצלי הוא 22 אינטש(האלכסון) (בערך 19X12 אינטש גובה ורוחב) כמו כן, לא היו לי בעיות עיניים עד כה. אודה למידע בנושא.

ישיבה מול מחשב - שאלה

שלום, יש אפשרות כי הפרמטר של גודל המסך הוביל לסימפטומים שאת מציינת. נסי לבדוק אם לא שינית פרמטרים נוספים. נסי לשנות את הרזולוציה של המסך וכך לא תצטרכי להתרחק מהמסך. לחילופין נסי לשנות את המרחק מהמסך אך יש לדאוג שהידיים תהיינה תמוכות על משענות בגובה המרפק, ושתגענה בנוחות אל המקלדת. בברכה, גלית

פרח 1234

New member
כלומר המרחק מהמסך

זאת אומרת שהמרחק מהמסך לא חייב להיות כמרחק של יד מושטת? אפשר להתאים את המרחק שיהיה גדול יותר? האמת שפשוט הרחקתי מאוד את המסך לסוף השולחן. המקלדת לא קשורה. היא עדיין קרובה מספיק.

פרח 1234

New member
עוד שאלה

האם הרזולוציה היא לא פרמטר קבוע? כלומר למסך 22 אינטש מומלץ סוף הסקלה שזה 1680/1050? זה הכי ממוקד? כי אם אשים רזולוציה של 1280/768 אז הכל מופיע ביותר גדול ויותר נוח לי. העיניים פחות מתאמצות. מה מומלץ? סליחה על כל השאלות. אני קצת מבולבלת מכל הפרמטרים והשינויים שאפשר לעשות.

עוד שאלה

הכי טוב היה לראות באופן ישיר את עמדת העבודה שלך. נסי לשנות איזה מהפרמטרים ותבדקי אם מתאים לך ומשפר את מצבך. במידה ולא עוזר את יכולה לפנות לחברה לייעוץ ארגונומי ולהתיעץ איתם, יתכן שניתן גם באינטרנט. גלית

למעלה