ישיבה מעמידת שש

ישיבה מעמידת שש

שלום יש לי תינוק בן 9 וחצי חודשים. מגיל 7 חודשים הוא זוחל על שש ומגיל 8 חודשים הוא עומד והולך מסביב לחפצים. הוא יודע לשבת מעמידה אבל הוא פספס את הישיבה מעמידה על שש. כשאני מושיבה אותו הוא יושב יציב. איך אפשר לעזור לו להתיישב משש? האם זה נחשב לדילוג על שלב התפתחותי? תודה

gatali

New member
עד שיענו המומחים-הבן שלי התיישב לבד

רק בגיל 11 חודשים. הוא עמד מגיל 8 חודשים,התחיל ללכת מעט סביב השולחן מגיל 10 חודשים ושיחק בצעצועים על הרצפה רק בשכיבה. ההנחייה שקיבלנו היתה לנסות כמה שפחות להושיב אותו. לרדת מעמידה הוא היה (ועדיין) יורד על הברכיים ולא על הטוסיק. יום אחד, פתאם, התיישב מעמידת 6. כנראה נמאס לו לשכב על הרצפה
אני חושבת שילדים אמורים לשבת עד גיך 11 חודשים, כך שעדיין לא פספסתם. כשהוא על 6 ומכניס טיפה את הרגל פנימה, תכווני אותו כשאת אוחזת במותניים/מעלה הטוסיק ותעזרי לו להתיישב.

תודה. מה שתיארת זה בערך מה שקורה

אצלנו. אני באמת אשתדל להושיב אותו כמה שפחות ואז הוא ירצה לשבת במקום לשכב ואני מקווה שזה ידחוף אותו לשבת בעצמו תודה

התיישבות מעמידת 6

שלום מילקי נשיקות, כדי לעודד את בנך להתיישב, את יכולה לאחוז באגן שלו כשהוא נמצא בעמידת 6 ולהניעו קדימה ואחורה. אחרי מספר פעמים כאלו, בניעה לאחור הטי את האגן לאחד הצדדים, והובילי את הטוסיק שלו אל הרצפה בצד. עשי זאת שוב בצד השני. חיזרי על הפעולה מספר פעמים ביום, ללא הגבלה. תרגיל כזה ילמד את בנך את הדרך להגיע לישיבה מעמידת 6. לשאלתך, אין צורך לדאוג בענין ה"דילוג" זוהי פעולה פשוטה מאוד ללמידה אך עם זאת עשויה לאפשר לו להתנהל עם גופו ביתר חופשיות וקלות. בהצלחה. ענבל שמיר

למעלה