ישיבה מתחת לעץ הבודהי

TheHead

New member
ישיבה מתחת לעץ הבודהי

מספרים, שגוטאמה בודהא השיג הארה כאשר ישב מתחת לעץ וחשב על החיים. בזן, אם הבנתי נכון, המטרה היא (דרך תרגול זא-זן) להרפות מכל המחשבות). האם שתי הדרכים יכולות להביא למטרה? חשיבה אינטנסיבית כמו גם נטישת כל המחשבות?

dharmax

New member
הממ...

1. חבל שהפורום חסר חיים ולא משיבים לך. 2. בודהא לא בדיוק "חשב". או לא רק "חשב". הוא תאר בצורה די מפורטת איך הוא חשב, איך הוא *מדט*. יש באינטרנט מספר רב של מקומות המספרות את הסיפור של שבעת שבועות התרגול הזה. מומלץ לקרוא, כיוון שזה די מעורר השראה ומקסים. 3. בזן מתרגלים התבוננות חופשיה מכבלי ההכרה-המבחינה... בבודהיזם בכלל מתרגלים (מנסים, לפחות) לפי האופן בו בודהא *מצא* שכדאי לתרגל. ככה אני מבין את זה לפחות. ברכות אום

darmha

New member
מהו העץ המקורי שלך?

זן הוא מאוד פשוט. מהו העץ המקורי שלך משמעותו מהו העץ האמיתי שלך? להבין את זה, זה להבין את עצמך. להבין את עצמך זה להבין את העולם הזה. להבין את העולם הזה פירושו להיות צלול ובהיר מרגע לרגע. אם אתה צלול ובהיר מרגע לרגע ההכרה שלך צלולה ובהירה כמו מראה. במצב זה חשיבה אינטנסיבית או נטישת כל המחשבות אינה בעייתית. אם אתה לא -אז גם חשיבה אינטנסיבית וגם נטישת כל המחשבות לא יעזרו לך כלל ( או כמו שאומרים בזנית - WILL KILL YOU). אז אם אתה לא צלול ובהיר יש לי שאלה בשבילך: חשיבה אינטנסיבית ונטישת כל המחשבות הם אותו דבר או שונים? אם תגיד אותו דבר - תקבל 30 מכות ממקל הזן אם תגיד שונים - תקבל גם 30 מכות ממקל הזן מה אתה יכול לענות? מקווה שבקרוב תתעורר , תהיה צלול מרגע לרגע ותסייע לכל הברואים איתך בדרך יובל

dharmax

New member
../images/Emo6.gifעץ אופלי!

אמרת דברים יפים
את הקשר למה שאמרתי לא הכי הבנתי, אבל עם הדברים שאמרת גופם, אני בהחלט מסכים, למעט דקויות מספר. (ואם אקבל 30 מלקות אז אני אפרק אותך!
) ברכות אום

green zeev

New member
DARMHA ../images/Emo15.gif

זן ופשטות??? "חשיבה אינטנסיבית ונטישת כל המחשבות הם אותו הדבר או שונים? התשובה הזנית: אותו דבר וגם שונים.

romharel

New member
הזן מתחיל בבודהה

לפי המשורת הוא נתן ורד לתלמידו וזה נפל פתאום לתוך הארה ומכאן צמח הזן

למעלה