ישיבה קלה

ישיבה קלה

איך מומלץ לשבת בזמן תרגילי הנשימה ? כרגע אני יושב בישיבה מזרחית על כרית. הישיבה הזו נוחה לי אך לא נראה לי שהיא מקדמת אותי לשבת בלוטוס או אפילו בחצי לוטוס. כמן כן הירכיים שלי באוויר. האם מומלץ יותר לשבת בפרפר ?

יוגי בר

New member
ישיבה בחברה טובה.

היי לך. וברוך בואך לפורום. אז ככה: 1. מה שקובע פה זה להיות רפוי ולהרגיש נוח. לכן, תן לרגליים בזמן הישיבה להכנס לתנוחה בעקבות הלב. מרגיש נוח במזרחית תשאר איתה. זה מה שקובע. 2. זה לא משנה באיזו תנוחה אתה נמצא כל זמן שהגוף רפוי, הגב ישר וזקוף והראש ממשיך אותו בקו אחד. 3. זכור! פראנאיימה היא נשימה שכל המודעות והריכוז בה חייבים להיות על הנשימה ועל הנשימה בלבד. עזוב אותך מדברים אחרים. 4. נכון שיש תנוחות אחרות כמו פדמה אסנה(לוטוס) סידהה אסנה( תנוחת החכם) ואחרות מומלצות לפראנאיימה ולמדיטציה? נכון. אז מה? יש. אל תהיה מוטרד לרגע קל שאינך יושב בהן או מודט בהן. לכל דבר בא הזמן שלו. 5. ראה, גם יוגים גדולים כדוגמת סוואמי שיווננדה ואחרים שהיו מסוגלים לבצע כל תנוחה. תמיד תראה תמונות שלהם כשהם יושבים כל העת בתנוחה ישיבה מזרחית. אז אתה נמצא בחברה טובה. בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר

ישיבה מזרחית

האם רצוי להחליף את הרגליים מדי פעם ? יש רגל שהיא יותר "נוחה", טבעית לישיבה מזרחית. האם רצוי ל"חנך" את הרגל השניה ?

יוגי בר

New member
חינוך מחדש

היי לך. אז ככה: תמיד רצוי להחליף את הרגליים. מידי ישיבה. אכן יש רגל שהיא יותר "נוחה" מרעותה. או.קי. אז "תאלף" גם את השנייה למשמעת ישיבה. אבל מה- עשה זו במתינות וביישוב הדעת וזכור את כלל הזהב: נוח זה לא להרגיש את הישיבה ולהתמסר לגמרי לנשימה או מדיטציה. בהצלחה. וחג שמח בברכה ואהבה יוגי בר

למעלה