בענין אישור ספר עזר מבצעי
פניתי אליך באימייל, אבל גם ראוי שבפורום על מנת לעורר דיון בנושא. נראה לי שזה לא נכון (אני משתדל להיות עדין בהתבטאות) לשנות את הספר העזר ללא קבלת שום שביב של פידבק מאנשים. אני בספק אם מישהו קרא את השינויים המוצעים (מאחר ולא התקבלו תגובות או תיקונים כמעט בכלל). אי אפשר להטיל את האחריות על מי שלא היגיב, רצוי ואף הכרחי להתקרצץ על האנשים ליזום דיונים פתוחים בנושא, ולהתקדם בבטחה אל עבר אישור שנעשה באופן תקין וראוי. לא כל האנשים מחוברים לאינטרנט, לא כולם זמינים באימייל ולא לכולם יש זמן לשבת ולקרוא (צריך פשוט לזמן בעלי עמין לישיבות ובעיקר לדבר ולשאול...). אתן לך דוגמא. לפחות לי ולחגי (אני מניח) יש הערות חשובות שהן מסקנות ישירות מהתאונה החמורה האחרונה שאירעה. הערות אלו יתפרסמו בקרוב, אבל בכל מקרה הן לא מופיעות בתיקונים לספר העזר וחבל. הפרק הכי טעון לדעתי הוא הפרק של ההדרכה. זהו נושא מורכב ורגיש ולא ניתן לאשרו בהצבעה יבשה מבלי לכנס את המדריכים ולשאול לדעתם (שלדעתי יתנגדו לכמה מהשינויים שצריכים להיות שם אבל השינויים צריכים להיעשות). אני מעריך את הרצון והיוזמה שלך ליצור סדר בספר, אבל זה לא תקין למהר כל כך (ולא יעזור הטיעון ש "חצי שנה השינויים כבר מוכנים" כי רוב האנשים בפורום אפילו לא הציצו בשינויים) נקודה למחשבה.