ישיבת הנהלה מס' 2

EladKadury

New member
ישיבת הנהלה מס' 2

יום שני 12/01/2004 שעה 20:00 מיקום עדיין לא נקבע ! בין היתר, יעלו לאישור ספר עזר מבצעי והתקנון המעודכנים.

ג ל נ ט י

New member
בענין אישור ספר עזר מבצעי

פניתי אליך באימייל, אבל גם ראוי שבפורום על מנת לעורר דיון בנושא. נראה לי שזה לא נכון (אני משתדל להיות עדין בהתבטאות) לשנות את הספר העזר ללא קבלת שום שביב של פידבק מאנשים. אני בספק אם מישהו קרא את השינויים המוצעים (מאחר ולא התקבלו תגובות או תיקונים כמעט בכלל). אי אפשר להטיל את האחריות על מי שלא היגיב, רצוי ואף הכרחי להתקרצץ על האנשים ליזום דיונים פתוחים בנושא, ולהתקדם בבטחה אל עבר אישור שנעשה באופן תקין וראוי. לא כל האנשים מחוברים לאינטרנט, לא כולם זמינים באימייל ולא לכולם יש זמן לשבת ולקרוא (צריך פשוט לזמן בעלי עמין לישיבות ובעיקר לדבר ולשאול...). אתן לך דוגמא. לפחות לי ולחגי (אני מניח) יש הערות חשובות שהן מסקנות ישירות מהתאונה החמורה האחרונה שאירעה. הערות אלו יתפרסמו בקרוב, אבל בכל מקרה הן לא מופיעות בתיקונים לספר העזר וחבל. הפרק הכי טעון לדעתי הוא הפרק של ההדרכה. זהו נושא מורכב ורגיש ולא ניתן לאשרו בהצבעה יבשה מבלי לכנס את המדריכים ולשאול לדעתם (שלדעתי יתנגדו לכמה מהשינויים שצריכים להיות שם אבל השינויים צריכים להיעשות). אני מעריך את הרצון והיוזמה שלך ליצור סדר בספר, אבל זה לא תקין למהר כל כך (ולא יעזור הטיעון ש "חצי שנה השינויים כבר מוכנים" כי רוב האנשים בפורום אפילו לא הציצו בשינויים) נקודה למחשבה.

גלעד HPAT

New member
אולי באמת השינויים יעלו באתר

כמו ולנסי, גם אני חושב שחשוב שהשינויים יהיו אל מול עיני הגולשים+מדריכים. יש לומר כי הבאת החומר אינה מכריחה דיון וויכוח עם כל מי שיש לו מה לומר (ויכול להיות שיהיה הרבה כאלו). סוף כל סוף שינוי הספר המבצעי אינו מקור למשאל עם. ובכל זאת נראה כי כדאי שלפחות הגולשים ידעו על מה מדובר. כך למשל למדתי מיניב שני, כי מוצע לאפשר רק לדרגות 3 לגלוש עם ריתמה ממונעת. ואותי לפחות הדבר מעניין ואולי אף יהיה לי מה לומר בעניין - לשם העלאת הבטיחות וכו'. אוקצור - אם יש אפשרות לצרף השינויים כך שאוכל עיין בהם. גלעד

גלעד HPAT

New member
לשחרר את החומר !?../images/Emo184.gif

כמו ולנסי, גם אני חושב שחשוב שהשינויים יהיו אל מול עיני הגולשים+מדריכים. יש לומר כי הבאת החומר אינה מכריחה דיון וויכוח עם כל מי שיש לו מה לומר (ויכול להיות שיהיה הרבה כאלו). סוף כל סוף שינוי הספר המבצעי אינו מקור למשאל עם. ובכל זאת נראה כי כדאי שלפחות הגולשים ידעו על מה מדובר. כך למשל למדתי מיניב שני, כי מוצע לאפשר רק לדרגות 3 לגלוש עם ריתמה ממונעת. ואותי לפחות הדבר מעניין ואולי אף יהיה לי מה לומר בעניין - לשם העלאת הבטיחות וכו'. אוקצור - אם יש אפשרות לצרף השינויים כך שאוכל עיין בהם. גלעד

ג ל נ ט י

New member
החומר שוחרר לאחרונה ../images/Emo58.gif

אך כמו שאמרתי, מעט אם בכלל התיחסו. בלינקים המצורפים יש קישורים לסע"מ הישן ולהצעות תיקון (יענו ספר חדש).

avron

New member
אתרים מורשים?

סעיף 7.2.1: גלישה אוירית תתבצע אך ורק באתרים מאושרים, ובהתאם לדרגת הגולש. מה לגבי אתרי גרירה קרקעית. רק לדרגה 4 מותר להגרר ברעים או במקום אחר שלא אושר ע"י טייס ראשי?

avron

New member
סכנה ברשיון מפעיל לבית ספר

סעיף 9.11.1.1: בית ספר יחזיק ברשיון מפעיל מטעם האגדוה שיחודש אחת לשנה, ויכלול את כל ההגדרים המאושרים לו. מה האגודה היא שנותנת תוקף לפעילות בית הספר מול מנהל הנעופה? מה פתאום לקחת את האחריות הזו? האגודה יכולה להכיר בבית ספר מסויים על פי סילבוס וביקורת שהוא מתאים לה ןשהיא מוכנה לקבל לאליה בוגרים שלו. אבל ללכת כל כך רחוק ולתת לו רשיון מפעיל? במידה של תאונה אפשר יהיה לצרף גם את האגודה כצד בתביעה. לטעמי, האגודה אינה צריכה להתערב (מעבר להמלצות) בבתי הספר. היא גם לא צריכה לגבות כסף או לחלק רישוי. היא כן צריכה לפרסם אלו בתי ספר מוכרים על ידה ככאלו שבוגריהם יכולים להצטרף.

למעלה