*** ישיבת וועד תנועת בלת"ם - ***

ניר נגר

New member
*** ישיבת וועד תנועת בלת"ם - ***

היי חבר'ה, מחר אנחנו נפגשים לישיבת וועד חודשית על הנושאים המצויינים מטה, נשמח לשמוע ממכם האם ישנם עוד נושאים בוערים שכדאי להעלות בישיבה, וכן כל ההערות, הארות אם יש לכם כאלה. המשך שבוע אופטימי לכולנו להלן הלו"ז לישיבת ועד הקרובה שתתקיים ביום שלישי 13/1/04 ב-19:00 במשרדו של תומר בעזריאלי: 19:00 - 19:15 - יישום סיכום הישיבה הקודמת. 19:15 - 19:45 - קידום תוכניתו של עוזי דיין , האם וכיצד? היחס למפלגת שינוי? 19:45 - 20:00 - קידום הצעות חוק בכנסת. 20:30 - 20:30 - נושאים לפגישה עם השר אורלב. 20:30 - 20:45 - אי תשלום עבור סיור כתובות - בג"צ 20:45 - 21:00 - שאילתות. אי שיתופנו בגיבוש חוק מילואים כולל. 21:00 - 21:15 - הרשות המקומית ואיש המילואים - מכתבו של רון לוינטל. 21:15 - 21:30 - האתר החדש באוויר.

z i v1

New member
סליחה על הקטנוניות.

אבל בנושא סיור כתובות מעבר לכל הבעיות, הצבא מתבסס על העובדה שיש לי רכב פרטי. אומנם הוא טוען שזה רק באזור המגורים - אבל זה בהחלט לא בטווחי הליכה רגלית. על מנת לבצע את המשימה אני דורש(!) מהצבא אמצעים לביצועה ואין בכוונתי להשתמש בציודי האישי ( מכונית) מהבית. סליחה על הקטנוניות.

ניר נגר

New member
היי זיו, לא מדובר בקטנויניות!

נושא הביטוח לא מוסדר, האם אתה חייל או לא? איך יכולים לקרוא לך לעשות משהו על חשבון זמנך הפנוי, עם האמצעים הפרטיים שלך, על חשבון הזמן הפנוי ועוד בחינם!!! אנחנו מתכוונים להילחם בנושא ולהעלות אותו לסדר היום הציבורי, פנינו לקמל"ר שבודק את הנושא יחד איתנו. נעדכן אתכם על ההתפתחויות. דרך אגב, את העוולה הזו וחוסר הצדק גילינו פה בפורום...

ko3

New member
סיור כתובות

אני מסכים שיכולים להווצר המקרים שבהם אזור הסיור די רחוק להליכה רגלית (במיוחד אם אתה גר בעיר בגודל בינוני),אבל הצבא לא מתבסס על העובדה שיש לך רכב (יותר נכון לא ממש משנה לו),רק לפעילי גיוס מסויימים אחת מדרישות התפקיד היא רכב ופעילים אלו גם מקבלים ביטוח ממשרד הביטחון על הרכב. נכון שסיור הכתובות הוא לא בתשלום כספי אבל יש לו בונוסים אחרים,אתה לא עושה מילואים רגילים (במקרה ואתה סייר ולא ראש חוליה) וגם סיורי הכתובות שאתה נדרש לעשות קורים אחת למספר שנים (חוץ מבמקרים חריגים) ובמהלך השנים שאתה לא עושה סיורי כתובות (וגם הזמן עד שאתה ממונה להיות סייר) אתה לא עושה מילואים. ההחלטה היא בידך,אם אתה רוצה לעשות 36 ימי תע"פ אתה תמיד יכול לבקש מקצינת המרחב שתבטל אותך,אף אחד לא יחזיק אותך בכוח,במיוחד כשיש גיבוי לא רק כפול אלא כמעט תמיד,משולש לכל סייר.

z i v1

New member
ואם אני לא סייר?

אלא מונתי לראש חוליה???? גם במילואים אני מעדיף לבוא ברכבי הפרטי מאשר בהסעות של הצבא בגלל נוחות אישית. אבל אני לא מוכן שהצבא יתבסס על כך בנותנו לי משימות.

ko3

New member
נכון להיום החל תהליך של

ביטול כל ראשי החוליה באזורים (לא בצירים) והשארת רק סיירים. ראש חוליה הוא חייל מילואים רגיל שאת תפקיד ראש החוליה הוא קיבל כאקסטרא למקרה חירום (את הסיור הוא עושה רק פעם אחת עם מינויו). כבר היום,מש"ק הגיוס לא ממש יתעקש שתעשה את הסיור כי יש לו סייר באותה החוליה.

ניר נגר

New member
ישנם הרבה מילואימניקים "שמונו"

לראשי חוליות ועושים סיורי כתובות בנוסף לעשרות ימי מילואים בשנה! ואני מדבר מניסיון...הייתי תקופה מסויימת ראש חולייה. יש הרבה אזרחים שלא עושים מילואים, שיתנו להם את תפקידי "הסיירות" ויעזבו את אלה שעושים כל כך הרבה ימי מילואים בשקט.

ko3

New member
נכון,בגלל זה החליטו לבטל את ראשי

החוליה ולהשאיר רק סיירים.

ניר נגר

New member
טוב לדעת! האם ההודעה שלך מוסמכת?

מהיכן המידע? איפוא הוא כתוב? מי אמור לדעת אותו? האם זה פורסם היכן שהוא?

ko3

New member
אני מש"ק גיוס בסדיר

המידע הינו חלק מעידכון תורה שמתקבל בזמן האחרון (יותר נכון מדובר על שינוי פרספקטיבה לגמרי ביחס לגיוסי חירום ועבודה ברגיעה). אני לא יודע אם הוא פורסם או אפילו אם הוא עודכן בקובץ ההוראות, את כל המידע אני מקבל מהממ"גית שלי.

ניר נגר

New member
שלחתי מייל לקמל"ר...נבדוק את אמיתות

המידע..אם הוא נכון זו בשורה טובה.

למעלה