ישיבת לוטוס

sebastian85

New member
ישיבת לוטוס

איך בדיוק צריכה להיות ישיבת הלוטוס - כלומר אני יודע שזה נגיד רגל ימין על שמאל ואז שמאל על ימין, אבל איפה ממקמים בדיוק כל דבר? ולמי שלא גמיש - איזה תרגילים צריך לעשות כדי להצליח את הישיבה (המלאה מן הסתם...)? תודה!

לאט לך

לפתוח את מפרקי האגן, לעשות תרגילים שמערבים ישיבה בחצי לוטוס, לשבת בישיבת הסנדלר, ובעיקר להתאזר בסבלנות- זה לא בא ביום אחד, וזה גם לא כזה חשוב.

sebastian85

New member
תודה. רק בעיה אחת...

אני לא יודע מה זה ישיבת סנדלר... וישיבת חצי לוטוס אני גם לא כזה בטוח איפה לשם בדיוק כל רגל... חוץ מזה שאני יודע שרגל אחת יושבת על השניה...

בגלל זה לא כדאי ללמוד יוגה באינטרנט

ישיבת הסנדלר נקראת גם "בדקונסנה" אם זה אומר לך משהו. בכל מקרה קשה להסביר את הדברים בכתב, תמיד עדיף לעמוד מול מורה שמסביר לך את הדברים פנים מול פנים וגם רואה אותך ומכיר אותך.

r a f a g a v

New member
בכל מקרה - חשוב שהישבן יהיה גבוה

מהברכיים, כדי להגדיל את הזווית בין הבטן לירכיים וכך להקל על הישיבה. מה הקשר? במקום שכל משקל פלג הגוף העליון יפול על עצם הזנב - הוא 'זורם' אל הרגליים, כאילו אנו 5% בעמידה!!
מעבר לזה - אט-אט, מישבה מזרחית, נסו להרים את כף הרגל התחתונה אל מעל לברך שמעליה... דורש זמן, דורש מתיחה, שחרור והארכה של השרירים, הגידים וכל מה שסביבם!! לא לנסות להגיע למכס' בפעמים הראשונות - כלך פעם קצת!!

r a f a g a v

New member
והכל על בסיס התובנות מההאטה-יוגה!!

כל עניין עמידת הראש, אליה הגעתי ממצב של חוסר קיצוני בשיווי משקל, כך ענייני הישיבה הנטויה...
חבל, שרוב המטפלים = הפיזיוטרפיסטים, הכירופ' וכו', לא למדו מספיק יוגה כדי להבין, שעליהם לנהוןג אחרת במטופליהם ולהדריכם יותר... תודה!!

בכיף ../images/Emo13.gif

והכנסתי גם קישור לאתר שלך מהאתר שלי www.darmayoga.co.il מקווה שאין לך התנגדות...

למעלה