ישיבת W וגמישות יתר

מלימלי

New member
ישיבת W וגמישות יתר

שלום רב, בני בן שנה וחודש יושב ישיבת W כאשר אני מתקנת אותו ומושיבה בפיסוק הוא לא יציב, בגיל חצי שנה עשינו אלטרסאנד למפרקי ירך וזה תקין. הוא זוחל על 4 במהירות נעמד בתמיכה והתחיל ללכת מסביב כאשר הוא נתמך מה שעוד ראיתי זה שהרבה פעמים הוא הולך על קצות האצבעות ואחת הרגלים שלו תמיד עם הטיה פנימה גם את זה הראפא ראה ואמר שאין בעיה הגיד או בשרירים אך נוח לו להחזיק את הרגל. אשמח לקבל עיצות לגבי הישיבה ולגבי המנח של הרגל האם כדי להלביש לו נעלים שכף הרגל תהיה ישרה. תודה מראש

ישיבת W ומנח של כף רגל

שלום מלימלי, בעקרון, אין שום בעיה בישיבת W, בתנאי שהיא מתלווה ליכולת לשבת "רגיל" - כשהרגליים ישרות, פשוטות קדימה והגב זקוף. חוסר היציבות שאת מתארת יכול לנבוע ממנח של אגן שמכונס פנימה או משרירי זוקפים לא פעילים דיים. נסי להושיט לו צעצועים מלמעלה כדי לגרום לו לזקוף את עמוד השדרה וליישר אותו. בדקי גם אם הוא עושה רוטציות (סיבוב של המותן) כשהוא יושב. כלומר, האם מסוגל להסתובב הצידה/לאחור בקלות, במצב של ישיבה, כשהרגליים פשוטות קדימה. כמו כן, עודדי את השימוש בזוקפי עמוד השדרה (קובץ מצורף). התייחסי רק לתרגול תחושתי ותרגול בתנועה. הדברים האחרים נכונים לגילאים צעירים יותר. בקשר להליכה על קצות האצבעות, אני כן הייתי מטפלת, מאחר שהליכה על קצות האצבעות עלולה לגרום לאט לאט לקיצור הגידים, גם אם אינם מקוצרים כעת. לעת עתה, עבדי על מודעות העקבים: שיום (איפה העקבים? שידע לזהות), לצייר עליהם, להדביק מדבקות, לטפוח על הרצפה עם העקבים, עקב לעקב, כדור תחושה על העקבים וכו'... בקשר למנח הרגל, נסי לגרות עם קצה הציפורן שלך את החלק החיצוני של כף הרגל (בצד). האם גירוי כזה גורם לרגל לפנות החוצה? לא הייתי ממהרת לנעול לו נעליים במקרה כזה. גם אם תחליטי כן לנעול, צריך נעליים מסויימות, כי לא כל הנעליים יקשו עליו את העליה על קצות האצבעות או החזקה של כף הרגל במנח פנימי...

למעלה