ישלי אליכם שאלה מארץ השאלות

yaeli4

New member
ישלי אליכם שאלה מארץ השאלות../images/Emo70.gif

נשבעת לכם שיקשה עליכם להתמודד איתה כי אני חושבת על זה כבר זמן רב. השאלה מופנית בעיקר לנשים בינינו שנשואות בשנית ובבית איתן מתגוררים ילדיהן מנישואים קודמים, ילדים מנישואים שניים ובעל שני. כמובן שגם כל מי שלא עומד בקריטריונים האלה, רצוי וראוי שיתמודד עם הנושא כי זה קרוב לכולנו. לעתים, אני מעסיקה את עצמי בשאלה, מה יקרה אם חלילה אעבור מן העולם בשל תאונת דרכים, מחלה ממארת או שאר מרעין בישין, טפו טפו טפו.... זה לא עומד כרגע על הפרק.... (ושוב טפו טפו טפו.) אבל תאורתית עם זה היה קורה, לא הייתי רוצה שבתי תעבור לגור עם האקס גם בגלל שהוא נטול כישורי אבהות לחלוטין, ואפילו יכול להזיק וגם בגלל שלא הייתי רוצה שתיפרד מבני הקטן, אחיה, שהוא הבן המשותף לי ולבעלי. כיוון שכולכם יודעים כאן שהיא ובעלי מצוים בעימותים מתמידים ולא קלים, גם אין לי ספק שבעלי לא היה משאיר אותה איתו ומעניק לה בשמחה את אביה במתנה למשך המשך חייה. גם על פי חוק, לדעתי, האפוטרופוס שלה הוא אביה ולכן היא מחויבת לעבור אליו אבל זה איום ונורא בעיניי להפריד אח מאחותו בעיקר לנוכח האהבה האינסופית שיש ביניהם והקשר הכול כך עז וחזק ביניהם. תצחקו ממני, אבל חשבתי על זה המון ואני לא יוצאת ראש מזה. האם יכול להיות מצב שאכתוב בצוואה שלי שרק הוריי או אחיי ואחותי יכולים לגדל אותה, האם זה יכול "לתפוס"? וגם אם כן, מה יהיה על האח הקטן והמתוק שיישאר עם בעלי כמובן, ואחותו תלך לגור במקום אחר. אוי, איזה תסבוכת. כשהתחתנו, עשינו צוואות בגלל הילדים של כל אחד מאיתנו מנישואינו הקודמים ובגלל הילד המשותף והרכוש המשותף, אבל על זה לא חשבתי, למרות שלא נראה לי שזה בכלל היה תופס. בכל מקרה, לאבא שלה, אם היא תעבור, אני אמות...(למרות שממילא אהיה כבר בר-מינן...) אבל המחשבה על כך מצמררת אותי כי הוא יכול להרוס את חייה. ממש כך. הוא לחלוטין לא מחובר לעולם הזה מבחינה מוסרית, רגשית, אבהית וכו' וכו'. נו, נראה אתכם מתמודדים עם הפלונטר? ושוב, נסו לא להתייחס לזה כקייס אישי, אלא לדון בזה כנושא כללי. כך נוח לי יותר. בבקשה....

yaeli4

New member
האם נשאר לי רק להתפלל?../images/Emo63.gif

שאלוהים לא ייקח אותי מכאן לפני שתהייה בת 18?

יעלי

יש לך סיבה טובה למשוך עד 120 ולא לוותר על שניה אחת.... לפני הכל את יכולה לכתוב בצוואה שלך שאת מבקשת שהילדה תעבור להורייך והם יהיו אפוטרופוסים עליה,ואז יהיה מאבק משפטי בינם לבין אביה ,ובית המשפט יחליט.את יכולה כמובן להסביר מדוע ,ואם הסיבות הן מוצדקות הם יכבדו את בקשתך. לרוב הסיבות חייבות להיות מאד מגובשות ובאמת מוצדקות,אחרת הסיכוי קטן
. אגב,יועצת משפטית שהעלתי בפניה שאלה זו, ענתה לי את התשובה הזאת. יעלי,זה ברור שאת טרודה בשאלת גורלה של אור,והרצון שלך שילדיך לא ייפרדו ,אך יקירה ,אני מציעה לך לחשוב מחשבות טובות ולהגשימן. שבת שלום

1נתי 1

New member
יעלי- מה קרה לך היום?

בדרך כלל אני מכירה אותך יותר אופטימית מה נשתנה יום זה משאר הימים? ןענייננו - את יכולה לשלול זכות האפוטרופוס הטבעי הן מבחינת הילדה והן מבחינת הרכוש לגבי הילדה - כפי שיונה ציינה - עליך להביא נימוקים שיעמדו בפני ערעור (במידה ויהיה ) מצד האב. לגבי הרכוש אין בעיה יש לעשות זאת באופו מסודר ע"י עו"ד שיכסה את כל הפרצות וכמובן יש למנות אפוטרופוס חילופי במידה וחו"ח...... לגבי הקשר בין האחים - זה לצערי תלוי רק בבעלך .......

rolan

New member
תגידי לי את... כן, כן, את יעלי

אין לך מה לעשות היום?... מאיפה צצות לך השאלות האלו?... יום שישי, סוף השבוע, נחים מעמל יומנו... ת'אמת? לא יודעת מה לענות לך, אבל הייתי הולכת לכיוון שיונצ'יק הציעה, נראה לי הגיוני, שפוי ותופס (לפחות כך ציינה) מבחינה משפטית. ותעשי לי טובה, תעברי למחשבות חיובית ומיד
זאת פקודה מהמנהלת...

blonda3

New member
על פי חוק האבא הוא האפוטרופוס

הטבעי של הילדה ובשביל שימלאות צוואה שלך צריך ששופט יחליט שהוא לא כשיר אבל אז גם לא בטוח שבית משפט יחליט לתת את הילדה למי שאת ציווית כי אז רשויות הרווחה יכולות לעשות ככל העלה על רוחן.כולל להוציא את הילדה לפנימיה. לכן-לפעמים עדיף שהאבא יהיה האפוטרופוס ושהסידור יהיה שהוא נותן למי שאת מבקשת לגדל את הילדה בלי התערבות של בית משפט. וזה דבר שאת אמורה כן לסדר איתו. ואם ין מצב-אז....תקווי שלא יקרה לך כלום או שתכיני מראש סכום כסף לעורך דין.... ובאמת-שלא נדע מצרות-בסדר? ותבואי אליי...לחשיבה חיובית-מה עובר עלייך?

המחשבות האלה עברו לי בראש לא פעם

אבל אני חושבת שבאופן טבעי לפחות אצלי האבא יצטרך לקחת אחריות.אם יש בעיה ודאי המשפחה והרווחה יתערבו.אבל אצלי הילדים גדלים וכל אחד יוכל להביע באופן תקיף יותר את עמדתו. בקיצור הכי טוב שנשאר בחיים

yaeli4

New member
סליחה שחירבנתי לכם ת'מצב רוח

אבל לא התכוונתי. אני באמת חושבת שזו שאלה מאוד עניינית וחשובה. למה שאחשוב על זה דקה לפני... ואולי לא תהייה לי דקה לחשוב... טוב, אני אאמץ את הגישה של יונה לבנה, נתי ובלונדה ובאמת אפתח את הצוואה ואשנה בהתאם, בתקווה שזו סגולה לאריכות ימים ושנים. ואגב, דווקא יש לי אחלה מצב רוח, אבל פשוט חשבתי שזו שאלה חשובה ובעיקר נוכח אורחות חייו המשונים של האקס שלי לאחרונה, והמילים המשונות שהוא זורק לחלל האוויר, חשבתי שזו חובתי אליה כאמא, לסדר שהיא תחיה בתנאים הכי נאותים, במידה ש... טפו טפו טפו. ויאללה, קדימה מחשבות חיוביות. נ.ב. בלונדה, אין סיכוי שאדבר איתו על זה. הוא רק ישמח לקצר את חיי בטרם עת.... שבת נפלאה לכולם,

blonda3

New member
יעלי...בוקר טוב../images/Emo57.gif

שלא תחשבי שאצלי לא עלו המחשבות הללו.... טפוטפוטפו.....

רגשית והגיונית

אין מה לעשות... האבא ,אלא אם מערכת הרווחה תמצא אותו בלתי כשיר- יטפל בביתו. צוואה אינה תופסת כאן. אני כבר כתבתי כאן לפני כמה חודשים שאני ביקשתי מלשעברי שאם חס ושלום יקרה משהו לי ולאהובי - יקח את כל ילדיי... הוא שלח אותי... אבל אין לי ספק שזה יושב אי שם במוחו וביום פקודה כל הנוגעים בדבר יעשו את הטוב ביותר לכל הצדדים. זו תהיה טרגדיה לילדיי - אבל אני סומכת על משפחתי שתתאמץ... לא בכדי משפחתו של אהובי אינה מוזכרת פה.היא פשוט לא משפחתית (יש לו רק אמא ואחות) אם רק אני אעבור מן העולם- סביר שהילדים ישארו באותו מקום עם אותם הסדרים - כי לטובתם לא נראה לי שטוב יהיה שישנו ביה"ס ,חברה ומסגרת. לא מספיק שאני אמות?!!!

אכן שאלה קשה.

יעלי, אצלנו יש רק צוואה אחת. שלי. האור שלי לא עשה צוואה כי הוא לא יודע מה לעשות. יש לו התלבטויות קשות שאני לא יכולה לעזור בהן, כי אני אינטרסנטית. אבל בצוואה שלי כתוב, שאם הילדים מנישואי הראשונים יהיו עדיין קטינים כשאלך לעולמי (נשארה רק הפרימדונה כי האנרכיסט כבר בן 18), אני מבקשת מהאור שלי לשמור אותם אצלו ומהאקס שלי אפשר את זה. אני יודעת שזה לא תופס משפטית, אבל אני מקווה שכולם יהיו מספיק הגונים כדי לכבד את הבקשה הזו. ופעם אפילו דברתי על זה עם האנרכיסט, שאם יקרה לי משהו אני מבקשת שהוא ואחותו יישארו יחד עם הילדים הקטנים, כדי למזער לכולם את הטראומה. אני מקווה שזה יועיל, אם יהיה רלוונטי (טפו טפו טפו חמסה חמסה חמסה). את יכולה לנסות לכתוב משהו על זה שאת יודעת שהילדים מאד קשורים זה לזה ואת מבקשת מכל בני המשפחה, בעלך, הורייך, ואפילו מהאקס, שמתוך התחשבות בילדים לא יפרידו ביניהם. את לא צריכה להגיד שאת לא רוצה שהיא תלך לאקס כי זה סתם מקומם. דברי על הצד החיובי של לשמור על הקשר עם קטנצ'יק. וכשתגדל קצת הגוזלית, עוד שנתיים שלוש, את יכולה אפילו לדבר איתה על זה. ילד גדול כזה לא כופים עליו דברים. אפילו בית משפט מתחשב ברצונותיו. ואני חייבת להגיד לך שממה שאת מספרת על האקס שלך, אבא שלה, לא ממש נראה לי שהוא יצא מגדרו לקחת אותה! תכתבי תוספת לצוואה, זה לא צריך להיות בלשון משפטית כלשהי, רק תסבירי מה את רוצה ולמה, בצורה חיובית, ותמצאי דרך מתישהו לדבר על זה גם עם בעלך. תסבירי לו את כל הסיבות, כולל הדאגה לקטנצ'יק, וממה שאני יודעת עליו, סביר להניח שהוא יסכים, למרות הקושי. את באמת לא יכולה לשלוט במה שיקרה אחרי לכתך, אבל את יכולה לנסות להניח יסודות. ואחרי כל העיסוק השחור הזה, שתהיי לי רק בריאה ומאושרת!

למעלה