ישן בפני חדש תוציא- מאמר מיוחד לפסח

asafrabi

New member
ישן בפני חדש תוציא- מאמר מיוחד לפסח

שלום לכולם, חג החירות מתקרב והולך והאביב בעיצומו. תקופת האביב והפסח הנה תקופה ניקיון, של התחדשות של החלפת ישן בחדש. זוהי תקופה נפלאה גם להתחדשות פנימית, להטמעת תדרים חדשים ושחרור הישנים. כתבתי מאמר מיוחד בנושא התמרת תדרים - תהליך ההתחדשות והשחרור המלווה כל חניך רוחני באשר הוא. אתם מוזמנים לקרוא וליישם, חג שמח,

תודה לך אסף ../images/Emo140.gif

"תדר ישן שמהותו חוסר סבלנות" - אני חושב שנתקעתי בערך כאן. אשמח מאוד אם תביע הרעיון לאט לאט ובמתינות ותוך כדי התייחסות אל הנושאים שעולים בפורום. אני חושב שככה כולנו נוכל ללמוד. אחרת זה מבול של עיניינים שאיני יודע איך להתייחס אליהם. ואכן לא מעטים מבינינו מעוניינים לפעמים לשנות תדרים. בעצם זה מה שאנחנו מנסים לעשות כאן. אז ברוך הבא וקדימה לעבודה. אלישוע.

asafrabi

New member
שינוי תדרים

הי אלישוע, הפורום מרגיש לי מקסים ומשפחתי ואני שמח על ההזדמנות לכתוב בו.
המאמר שהעליתי לפורום עוסק בתהליך השינוי/תיקון/צמיחה שרבים מאיתנו עוברים. המאמר לוקח לדוגמא - ולדוגמא בלבד - תדר ישן - דפוס התנהגות (על כל רבדיו) ישן שנניח ואנו רוצים להחליפו לתדר חדש - בריא/מקיים ועובד לפי החוקים הרוחניים של הבריאה. היה והדפוס המדובר הינו אי קיומה של סבלנות היכן שהיא אמורה להיות נוכחת ואנו רוצים "להכניס" סבלנות במקום זה - כיצד הדבר יכול להתבצע הלכה למעשה. בעיני, חלק גדול ומרכזי בצמיחה רוחנית שאנחנו עוברים אם לא המהותי ביותר הינו התמרה זו של תדרים ישנים בחדשים . סוגי הטריגרים לצמיחה והמאפשרים שלה הינם רבים ומגוונים. אחד מהם כמובן הינו הומאופטיה קלאסית. מהבנתי הצנועה את התחום - אותו רמדי יחיד של האדם, היה והוא בוחר לקחת אותו, מסייע לו להיזכר מי הוא ולהשתחרר מאותם תדרים/דפוסים ישנים שנוצרו אצלו באישיות לא משנה מאילו סיבות ולחזור ולקיים בחוויה היוםיומית שלו - תדרים "בריאים" - התנהגות "בריאה". כלומר הרמדי מעורר את האדם לבריאות/חיים על כל רבדיה - רוחנית,נפשית ופיסית. כמובן שעל האדם עדיין לעשות בחירה ול"נצל את ההזדמנויות" אותן הרמדי מספקת - שכן אין היא הפיתרון אלא עדיין טריגר, אם כי משמעותי ביותר. בדיוק בנקודה זו נכנס המאמר ומתאר סוג של תהליך יישומי שניתן לעבור ברגע שהדפוסים הישנים מתעוררים ומבקשים לעזוב..או במילים אחרות כיצד לנצל במיטבה את ההזדמנות אותה הרמדי מספקת. אני מקווה שדברי יצרו יותר בהירות,אשמח לענות על עוד שאלות ולשמוע תגובות נוספות. בברכת חג שמח ומבורך, אסף רבי

שלום אסף. זה נשמע מענין. אולי

תואיל לתת דוגמא. נגיד לצורך העיניין שקיבלתי רמדי ובעקבותיה הוקם הפורום, איך אתה מציע לי לשמור ולשבח את התדר הזה לאורך זמן. מצד שני אתה יכול להתייחס אל כל נושא אחר שעלה כאן בפורום כאילו שניתנה רמדי און ליין ויש שינוי תדרים חיובי אצל כולנו. תודה. אלישוע.

asafrabi

New member
בשמחה, אם ניקח לדוגמא את הקמת

הפורום. תארת סיטואציה בה רמדי שלקחת הובילה / יצרה אצלך סוג של שינוי תדר שבעקבותיו נפתח הפורום. ראשית , חשוב להבין מהו התדר הזה ? תדר הינו מצב של הוויה - לדוגמא : שמחה. כשאנו הווים שמחה קיים בנו כעת תדר זה. כעת, תדר מסויים שכזה או צירוף של כמה הוביל להקמת הפורום. מיהם ? אחד התדרים שיכול להוביל לממש הקמת פורום הינו תדר של "נתינה" ואו תדר של "עשייה". נניח לדוגמא בלבד שזהו תדר הנתינה, ואת תדר זה ברצוננו לשמר ולחזק. הפעילות שיש לעשות היא בשני מישורים : ראשית - יש להבין כי הרצון לתת הינו רצון טבעי הקיים בכל אחד מאיתנו ומבקש להתגשם. כלומר מה שבאמת נותר, זה לחשוף את אותו רצון ולאפשר לו להתבטא כאשר הוא חפץ בכך. זוהי פעולה טבעית. אדם המקיים תדר זה באופן בריא - לא יתקשה להתחבר אליו. אולם, אם יש לאותו אדם יש סוג של תיקון אותו עליו לבצע עם תדר זה - מין הסתם תדרים אחרים בעלי ציויון שלילי יחסמו ויאפילו על תדר הנתינה כשזה מבקש ביטוי. תדר של "חוסר" הינו תדר שיכול לחסום נתינה - אם אדם הווה חוסר = מקיים את התדר של החוסר = חושב ,מרגיש ומאמין ש"אין לו" הרי ודאי שיתקשה לתת. המישור הראשון שעליו לפעול בעניין הינו מישור פנימי והוא שינוי חווית החוסר לחוויה של שפע - את זאת עליו לעשות כמובן בעזרת מודעות בזמן אמת לפעולתו של תדר החוסר. מיד כשהוא מזהה את עצמו חושב מחשבות של חוסר - לעצור ולשנות את דרכי חשיבתו. (לדוגמא) מצד שני, מישור גשמי יותר לפעולה, כשעולות ההזדמנויות לתת - ולנהל פורום הנה הזדמנות אדירה להעניק שפע לאנשים - לקיים אותם ולא להקשיב לתדר "החוסר" שבדיוק במקומות אלו יצוץ ויבקש אף הוא להתבטא. מכאן שהרמדי בעיני יכולה לעשות שני דברים - האחד - להציף לאדם את חווית החוסר בו הוא נמצא - בכל פעם שהחוסר מגיע. וכמובן שעם המודעות מלווים גם סוגים אחרים של אנרגיה כגון רגשות עצב,כעס ודומים, מחשבות של חוסר וביטויים פיסיים לחוסר בגוף - לכן יש לעיתים החמרה עם לקיחתה של הרמדי. והשני - לחבר את האדם לתדר הנתינה ולחשוף בפניו את הפוטנציאל של תדר זה אשר קיים בו ומבקש לפרוץ - כדרכה של בריאות שרוצה "לחגוג" את קיומה. מכאן ואילך על האדם להמשיך בהתמדה ולהחליף את תדר החוסר בשפע ולתת ביטוי של נתינה בכל רגע מתאים (לא תמיד נתינה היא בריאה כמובן..) ובזאת ל"נצל" את ההזדמנויות שהרמדי נותן. לכשיעשה זאת מספיק זמן, תתרגל המערכת שלו - האנרגטית והפיסית לפעול לפי אותם תדרים חדשים של שפע ונתינה באותן סיטואציות שבעבר היא היתה פועלת בתדר של חוסר. במקום זה ניתן לומר שמתקיימת בריאות בתדרים הנתונים עבור אותו אדם.
יום מקסים, אסף

למעלה