מפני שהוא בוסר.
מבחינתי זוהי לא סיבה מספקת, שהרי באותה מידה היה עלינו להימנע מבצל ירוק, פול ירוק או אדממה (פולי סויה צעירים).
עם זאת, יש סיבה טובה להעדיף פלפלים אדומים או צהובים על אלו הירוקים - כי הראשונים מזינים יותר. יש בהם יותר ויטמין C ושאר נוגדי-חמצון (קרוטנואידים וכד') לעומת פלפלים ירוקים.
 
עקב היותם בוסריים, אפשר לסכם זאת כך:
 
1. הם זולים יותר ממקביליהם הצבעוניים (כי קוטפים אותם לאחר פחות זמן על השיח).
2. הם מכילים פחות קלוריות לעומת הצבעים האחרים (שוב, כי הם לא התפתחו די בשביל לאגור עוד אנרגיה).
3. מבחינה קולינרית - טעמם אינו מתוק, בשונה מן היתר. לכן הם משתלבים בכל מיני מאכלים ביתר-קלות בלי להשפיע יותר מדי על הטעם הכללי.
 
אישית, אני קונה בעיקר פלפלים אדומים, כי הם המזינים ביותר. אבל אין מניעה בריאותית מלבחור את הפלפלים הירוקים, אם מישהו מעדיף.