ישנם שמועות כי פלפל ירוק הוא לא בריא.האמנם???



 

kaur

New member
זה קשור איכשהו לזה שהוא

ממשפחת הסולניים. אני לא ממש זוכרת למה הירוק פחות מומלץ מהאחרים, אך גם לי נאמר כך (הנטורופת שלי - ולי זה נאמר בהקשר של נטיה לפצעונים). זה מעצבן, כי הוא יותר זול...
 

vegetalien

New member
מפני שהוא בוסר.

מבחינתי זוהי לא סיבה מספקת, שהרי באותה מידה היה עלינו להימנע מבצל ירוק, פול ירוק או אדממה (פולי סויה צעירים).
עם זאת, יש סיבה טובה להעדיף פלפלים אדומים או צהובים על אלו הירוקים - כי הראשונים מזינים יותר. יש בהם יותר ויטמין C ושאר נוגדי-חמצון (קרוטנואידים וכד') לעומת פלפלים ירוקים.
&nbsp
עקב היותם בוסריים, אפשר לסכם זאת כך:
&nbsp
1. הם זולים יותר ממקביליהם הצבעוניים (כי קוטפים אותם לאחר פחות זמן על השיח).
2. הם מכילים פחות קלוריות לעומת הצבעים האחרים (שוב, כי הם לא התפתחו די בשביל לאגור עוד אנרגיה).
3. מבחינה קולינרית - טעמם אינו מתוק, בשונה מן היתר. לכן הם משתלבים בכל מיני מאכלים ביתר-קלות בלי להשפיע יותר מדי על הטעם הכללי.
&nbsp
אישית, אני קונה בעיקר פלפלים אדומים, כי הם המזינים ביותר. אבל אין מניעה בריאותית מלבחור את הפלפלים הירוקים, אם מישהו מעדיף.
 

RSPA

New member
יש גם פלפלים ירוקים שאינם בוסר

ב-2008 פותח בישראל זן פלפלים ירוק (ירוק עד = Ever Green) שהוא כמו הפלפלים האדומים והצהובים אבל לא משנה את צבעו כמותם תוך תהליך ההבשלה אלא נשאר לעד בצבע ירוק. הוא גם דומה בטעמו (מתקתק) לצבעוניים האחרים הנזכרים.
 
למעלה