ישעיהו פרק מ'ט פסוק כ'ג

X one

New member
ישעיהו פרק מ'ט פסוק כ'ג

והיו מלכים עמניך, ושרותיהם מינקותך, אפים ארץ ישתחוו לך , ועפר רגלייך ילחכו, וידעת, כי אני יהוה , אשר לא יבשו, קוי . מישהו בבקשה יכול להסביר לי מה אומר הפסוק הנ"ל רב אחד פנה אליי ומסר לי את הפסוק הנ"ל וטען שהוא בשליחות מוסר לי את הפסוק ואני צריכה לקרוא אותו במשך 40 יום. מה הפרוש? מה זה אומר? מדוע 40 יום?

פלגיה

New member
הפסוק

וְהָיוּ מְלָכִים אֹמְנַיִךְ, וְשָׂרוֹתֵיהֶם מֵינִיקֹתַיִךְ--אַפַּיִם אֶרֶץ יִשְׁתַּחֲווּ לָךְ, וַעֲפַר רַגְלַיִךְ יְלַחֵכוּ; וְיָדַעַתְּ כִּי-אֲנִי יְהוָה, אֲשֶׁר לֹא-יֵבֹשׁוּ קֹוָי. הפירוש על פי "מצודת דוד": והיו מלכים - מלכי העכו"ם יעסקו בגדולי בניך ושרותיהם - נשי השרים ייניקו את בניך אפים ארץ - יפלו על פניהם לארץ להשתחוות לך ועפר רגליך ילחכו - יכפפו קומתם עד לארץ ויהיו נראים כאלו מלחכים העפר הנדבק ברגליך והוא כפל ענין במלות שונות וידעת - אז תדע שאני ה' והיכולת בידי אשר לא יבושו קוי - כי המקוה לדבר ואינו בא תחשב לו לבושה למה להגיד דווקא את הפסוק הזה, ומה ארבעים יום? ממש אין לי מושג. צריך לשאול את מי שאמר.

יוסי ר1

Active member
40 יום?

את צריכה או אתה צריך? נראה לי שיש פורומים נוספים, בהם עוסקים בהרחבה באילו סגולות עוזרות לאילו בעיות. חוץ מזה, לשאול את בעל הרב בעל השליחות זה רעיון טוב. אולי הוא ימצא גם תיקונים לנפשינו הכואבת.

shushu10

New member
יש כאלה שמקבלים לקרוא כל יום

את כל ספר תהילים במשך 40 יום . אולי זה עדיף על לשבת בטל או ללכת רכיל

שוחר1

New member
יוסי, עדיין לא ראתי מישהו שיכול לתת

תיקונים לנפשנו הכואב, רק אנחנו יכולים לעשות זאת, בעזרת הרבה אמונה. לא אמנונה טכנית, אלא מהנפש ומהנשמה.

למעלה