ישראלים באוסטרליה? יש סקר שממתין לכם:

ישראלים באוסטרליה? יש סקר שממתין לכם:

יקיר הפורום רן פורת מבקש את עזרת ציבור הישראלים באוסטרליה. אליך, רן:

"הסקר הכלל אוסטרלי Australia@2015 נערך בימים אלו. הוא מתמקד בחברה האוסטרלית, לכידותה והיבטים שונים של החיים בה, כולל היחס למהגרים. מדובר במחקר ארצי שנמשך מאז 2007 והדוחו"ת המסכמים שלו מוגשים לממשלת אוסטרליה ויש להם השפעה רבה על קובעי מדיניות, מעצבי דעת קהל ועוד. הממצאים מפורסמים ונגישים לקהל הרחב.

אני פונה אליכם בבקשה להשתתף ולהפיץ הלאה לכמה שיותר ישראלים החיים כאן, וכן לשאר חלקי האוכלוסיה האוסטרלית.

המענה על הסקר פשוט ומהיר: הכל מקוון (online) ונדרשות לא יותר מ-15 דקות להשלימו (מניסיון אישי)
להשתתפות בסקר לחצו כאן
פונה אליכם באופן אישי בקריאה להשתתף בסקר

זאת, בעקבות בקשה מפורשת מעורך המחקר, פרופ' מרקוס מאוניברסיטת מונאש, להגדיל את מספר ילידי הארץ בסקר.

היעד: לפחות 300 ילידי ישראל שיטלו חלק בסקר (מסתיים בסוף נובמבר).

יש מי שמקשיב לכם: כחוקר הקהילה הישראלית באוסטרליה, הוסכם לאפשר לי (ד"ר רן פורת) גישה ישירה לנתונים שייאספו לגבי ילידי ישראל, בסיס למחקרים שלי אודות הקהילה הישראלית כאן.

עוד פרטים על הסקר באתר אוסראלים ובאתר אוניברסיטת מונאש.

בתודה מראש,
רן"
 
מצחיק מאד.....עשינו הכל כדי להתרחק מאותן שיחות של:

"אתה מוכן לענות על סקר רק 5 דקות".....

בלי להעליב אותך יותר מידי, בד"כ שמישהו אומר לי שהסקר לוקח רק 15 דקות הוא בד"כ מ-ש-ק-ר!!! זה לוקח הרבה יותר למה? כי תמיד יש שאלה שאומרת: אם תענה א' נחשוב שאתה דפוק, אם תענה ב' נחשוב שאתה סופר דפוק ואם תענה ג' נדע בוודאות שאתה דפוק :)

"סקר הכלל אוסטרלי Australia@2015 נערך בימים אלו. הוא מתמקד בחברה האוסטרלית, לכידותה והיבטים שונים של החיים בה, כולל היחס למהגרים. מדובר במחקר ארצי שנמשך מאז 2007 והדוחו"ת המסכמים שלו מוגשים לממשלת אוסטרליה ויש להם השפעה רבה על קובעי מדיניות, מעצבי דעת קהל ועוד. הממצאים מפורסמים ונגישים לקהל הרחב."

ממה שאני קורא בכותרת נראה לי שאתה ממש לא חי באוסטרליה כי אם היית חי פה היית יודע שהאוסטרלים לא ממש רוצים אותך פה, כמו את שאר המהגרים, הם לעולם אבל לעולם לא יזמינו אותך לבית שלהם והם לא רוצים שום קשר אליך, אתה הישראלי נראה להם מישהו יותר מידי מוחצן, במילים אחרות הציבור האוסטרלי הלבן - קרי השבט הלבן - הוא ג-ז-ע-נ-י !!! הוא שונא זרים ולא רוצה אותם פה, רק שיעשו עבורו את העבודות השחורות. אה כמובן שיש ישראלים שקונים את השקרים שלהם (שמעת נכון האוסטרלים הם שקרנים מהדרגה הגבוהה והמסוכנת ביותר שאי פעם נחשפתי אליה!!!! הם יישירו מבט לתוך העיניים שלך וישקרו כאילו אין מחר). אני מכיר ישראלים שנמצאים פה 30 שנה ויותר ואין להם חבר אוסטרלי אוסי אחד לרפואה (חברים מהגרים יש להם יותר ממה שאתה יכול להכיל בארוחת ליל סדר של משפחה סופר גדולה).

עכשיו לעניין הסקר - אני רואה שאתה לא עושה הרבה סקרים, אבל בתור מי שפעם עבד בחברת סקרים כסטודנט, אני מעדכן אותך, כל סקר שתעשה שתבקש "את עזרת הציבור" קרי בחיני חינם, תקבל תשובות שיקריות וממש לא מהימנות! הסיבה לכך היא שהנסקר לא רואה שום מחוייבות "חוזית" לומר את האמת גם כאשר זו נדרשת מכוח הסקר, ולכן לא ממש ברור איך דוקטורנט שמגיש את ממצאיו לממשלת אוסטרליה (אל תדאג הליברלים הדפוקים לא יעשו עם זה כלום, הם די אימפוטנטים בכל מה שקשור לעשייה שאינה עבור השבט הלבן והגזעני שדיברנו עליו - קרי בעלי ההון באוסטרליה).

אבל בכל אופן שיהיה לך בהצלחה.. אתה נשמע לי בחור די חיובי, כך שלפחות אתה תאמין בתוצאות שלו :)
 

Ausraelim

New member
מדוע כן כדאי לענות לסקר

יקירי גיבור העל.

תודה לך מאוד על התגובה. בלי גרם של ציניות.
ואסביר עצמי:
1. בזכותך נרשמתי (שוב) לתפוז ונעניתי בכך לרצונו של אדוני הפורום, רוקד. ותודה אישית לרוקד על פרסום הסקר בתפוז (מה שנקרא - הגיע לפלח האוכלוסיה המתאים).

2. אין דבר כזה פרסום שלילי, והנה נתת לסקר פרסום.

3. עניינית: זה לא הסקר הראשון בו אני מעורב כחוקר. האוסטרלים בכלל, והישראלים בפרט, די חיוביים ועונים בשמחה.
חייב להדגיש שלא היתה לי יד ורגל בבחירת השאלות ולא ידעתי דבר על הפרוייקט הזה השנה, אלא צורפתי למחקר בשלב שהסקר כבר היה באוויר.

4. אני חי באוסטרליה ועוד איך, כבר 7 שנים...

5. הרגשות השליליים שאתה מבטא - מכבד אותם, מכיר אותם ואף חקרתי אותם בהקשר הצר של הישראלים באוסטרליה. זוהי תופעה מוכרת ושאינה חריגה ביחסים בין מהגרים לילידי המדינה אליה הם מגיעים. יחד עם זאת, ישנם רבים שמעידים על יחסים אחרים.
הסקר הוא בדיוק המקום לבטא אותם. אני מבטיח לך אישית שהתגובות שלך יילקחו ברצינות, ויותר מזה, הם ישוכללו במגוון הממצאים וההמלצות שיוגשו למקבלי ההחלטות בקנברה. עורך המחקר, פרופ' אנדריו מרקוס ממונאש, המנחה לעבודת הדוקטורט שלי, נוסע תדירות להעיד על הדוח"ות שהוא מפרסם בנושא בפני הפרלמנט, ראשי ממשלה, שרים ועוד. מהיכרות אישית איתו, אני נשבע בכל היקר לי, שהאדם הזו הוא אחד מהאקדמאים הרציניים והאיכותיים ביותר שפגשתי בחיי (ופגשתי די הרבה) ומעל לכל, גם איש עם נשמה ולב רחב (לא שזה רלוונטי כאן, אבל בכל זאת).

6. קורא לך להקדיש את 15 הדקות - בדקתי: זה אכן 15 דקות מאחר ומילאתי בעצמי את הסקר וכך מעידים גם אחרים שעשו כן.

7. אתה מצביע בצדק על תופעת ה-Self bias reporting שגם היא מוכרת בהרחבה בעולם הסקרים והמחקר. היא נלקחת בחשבון בכל סקר, ובין היתר מנסים לעקוף אותה על ידי סדרת שאלות הכוללת בדיקה של אותו נושא מזויות שונות וחיפוש אחר עקביות (בדומה לשאלון 300 הידוע ממבחני הקצונה בזמני בצה"ל).

8. אני לא דוקטורנט כבר, סיימתי את הדוקטורט לפני למעלה משנתיים. זה לא עושה אותי חכם, ובטח ובטח שלא עשה אותי עשיר (נהפוך הוא!). הממצאים של המחקר, בו הישראלים הם רק רכיב אחד ולא ממש גדול, יגיעו כפי שציינתי קודם למי שצריך. לגבי מה ייעשה איתם, ואיך פוליטיקאים ממפלגות שונות משחקים עם המידע שנותנים להם - זה מעבר לידיים שלי.

9. האם אני בחור נחמד? תשאל אחרים... משתדל להגיד תמיד את האמת, גם אם זה אומר שהקבוצה שלי מאבדת את הכדור כשמשחקים כדורסל.

עכשיו, בבקשה, לך מלא את הסקר. העבר לחברים. עזור לי לעזור לי, ואולי גם לך ולהם.
הממצאים על הישראלים יפורסמו בנפרד בספר שבימים אלו התחלתי לכתוב.
ללא מספר הקסמים - 300 משתתפים - יקשה עלי לערוך אנליזה סטטיסטית רצינית.

שלך,
רן
 
גדול כמעט שכנעת אותית אתה מכיר את הבחור הזה שנתקע בשדה

תעופה למשך 15 שעות ונראה מאד מאושר ושמח? אז שאלו אותו למה אתה כלכך שמח? אז הוא ענה: לפני 15 שנים החלטתי שהיום בדיוק אני אהיה שמח.
גם אני החלטתי לפני 15 שנה שהיום בדיוק אני לא אענה על סקרים :)
 
או קיי עכשיו עלית פה על משהו פה

אני מסכים איתך במיליון אחוז - אין שום סיבה הגיונית לענות על סקר! אני מניח שזו הסיבה שגוגל ופייסבוק לא מבקשות את רשות הגולשים ועוקבות אחריהם! זה הסיבה שסוכנות הביון האמריקאית עקבה אחרי כל הציבור האמריקאי וכולי. מי שרוצה מידע מהימן לוקח אותו בחסות כניסה לאנשים לחיים.
 
אבל יש לי רעיון חיובי בשבילך

כאשר אדם מגיע בפועל בעצמו ופוגש את האנשים גם אם הם מעוניינים לסרב הרבה יותר קשה להם (אולי כי הם גם קצת מרחמים עליו). אין איזשהו אירוע יהודי/ישראלי שאתה יכול להגיע אליו ולעשות את הסקר שלך שם? אני בטוח שהחברה לא יסרבו לך. גם באופן יותר אישי התשובות יהיו יותר מהימנות.
 

Ausraelim

New member
לסקר אין רגליים

הצעה מעניינת, אבל בוא ונדייק:
1. נכחתי בהרבה "אירועים ישראלים" - הבעיה היא שאין בהכרח מדגם מייצג בקבוצה של אנשים שנקבצו באותו מקום עבור אותה מטרה. יותר מזה, יש הבדל בין אירועים "ישראלים" ל"ישראלים/יהודים".
2. הסקר הוא לא "שלי" אלא של קבוצת חוקרים מאוניברסיטת מונאש, בראשות פרופ' אנדריו מרקוס. אני רק אחד מאלו שייהנו ממצאי הסקר.
3. הסקר הוא ONLINE ומכאן שנוכחות פיזית באירוע פחות משמעותית בעיני מנוכחות אינטרנטית, שמובילה מיידית לקליק על הסקר וביצועו.
4. אני מקבל את נושא המהימנות אבל הוא קיים בכל שאלה שאנחנו שואלים אחרים ואת עצמנו. מצד שני, מדוע להניח שכולם משקרים כל הזמן (כפי שאמר House)? נכון, כולנו משקרים כי זוהי מיומנות חברתית נדרשת, אבל גם היא נלקחת בחשבון בניתוח הסקרים (השקרים?)
יתר על כן, לשקרים לכאורה יש משמעות. מדוע אנחנו "בוחרים" באמת מסוימת, ניתן להציע הסבר וללמוד ממנו.
5. הערה אחרונה: המחקר שלי - כמו שהיה הדוקטורט שלי - מתבסס על מגוון של מקורות, לא רק התשובות של הסקר. למשל, ראיונות אישיים או פורומים אינטרנטיים, דוגמת תפוז.

מודה לך שוב על תשומת הלב. בזכותך הנושא נשאר "חם".
אני שב ומזמין אותך בשיא הרצינות למלא את הסקר, ולשלוח אלי - או לפרסם כאן - משוב אמיתי על הדברים, בלי להניח מה יש בו, ומה המגרעות שלו (ויש מגרעות).
לצערי, לא שיתפו אותי בכתיבת השאלות. יחד עם זאת, יש הרבה מה ללמוד ממנו.

מלא את הסקר ברבע שעה וצא לבלות. במלבורן יהיה יום יפה מחר.
 

Caput femoris

New member
שאלת תם

מעבר להגיגיו של סופרספיידרמן ול bias האיום ונורא במחקרים (ותאמין לי שעלה לי איזה רבע בקבוק להוריד את הגרשיים) מהסוג הזה, אני באמת מתעניין בשאלה מדוע אנחנו - המהגרים מישראל - הם קבוצת מחקר בעלת חשיבות כלשהי.
קראתי את מאמרך. הוא כתוב מצוין והפסקה הלפני אחרונה בו מאוד מעניינת:
What can be learnt from the Ausraeli approach? That Zionist success in manufacturing new Jews – the Israelis – was so great that Israeli emigrants feel detached from their forefathers, diaspora Jews. The emigrants themselves are evolving into a new segment of Israeli society, as Israeli diasporants.​

אך אין בה כל חדש.
הלאומיות ה[הכנס עם] תפסה אחיזה מסוימת בקרב [הכנס אחוז גבוה] קהל היעד, עדיין תופסת משמעות בקרב [הכנס אחוז נמוך יותר] מצאציהם, והשאר סתם מחפשים חיים טובים יותר. האחרונים ימשיכו לחיות כ expats לדור-שניים ופה זה די נגמר.
מן הסתם התהליך הזה הוא לא חדשות טובות לפונקציונרים מכל העדות, ולכן אני שואל את עצמי האם לניסיון להצמיד ל[הכנס קהילת מהגרים] ייחוד כלשהו יש ערך אמיתי מעבר לפרנסי העדה וחוקריה.
 

Ausraelim

New member
תשובה: את מי אנחנו מעניינים? בעיקר את עצמנו

ראשית, אני רוצה להוריד את הכובע בפני עבודת המחקר המרשימה שעומדת מאחורי השאלה. מעריך.

ולעצם העניין - קודם כל, הרבה תופעות איזוטריות מעניינות בעיקר את אלו שמתפרנסים מהן. בכך אין כל חדש.
פעם אף נכחתי בהרצאה של ד"ר ג'ון גולדלסט, עוד יהודי יקר ממלבורן, סוציולוג נחמד שמבין עברית. ההרצאה שלו היתה על: מי כותב מחקרים על יהודים? מה מסתבר, כמה מפתיע - כמעט אך ורק יהודים. אני די משוכנע שאין זה שונה לגבי כל קבוצה אתנית, אנשים עם מכנה משותף אחר, חובבי חייזרים או מעריצי דיאטת אטקינס. הומו-פיליה (אהבת מי שדומה לך) היא טבעית מעל לכל ספק, ויש בעיסוק בעצמנו מעין נחמה וחיזוק, נוחות ועדנה.
יחד עם זאת, יש ייחוד לקבוצה הישראלית והוא מתבטא בשני מאפיינים שכמעט ואינם קיימים אצל אף קבוצה אחרת. הראשון שייך לעבר - תחושת האשם על עזיבת המולדת. געגועים ורצון לחזור (Myth of return) - זה נפוץ.
אבל תרבות היורדים היא יוצאת דופן. זו תפיסת "נפולת של נמושות" של רבין, שראתה במי שעוזב את הארץ בוגד, שזכה לשמות גנאי (משה שקד השווה את מפגשי הישראלים בניו יורק בשנות ה-80 לסטוצים חד פעמיים של הומוסקסואלים בגן העצמאות).
מה שיותר מעניין בעיני הוא המרכיב השני: שהישראליות צמחה במפורש כאנטי-גולה, שלילת הגולה. המרכיב הזה מאוד ייחודי, היה ועודו כל כך משמעותי, שבפועל נוצרו שנים עמים שונים, דת משותפת. זו טענתי, שאיני בטוח שכולם מסכימים לה. (ייתכן, אגב, שלפלסטינים מכל הקבוצות גם קרה תהליך דומה, עם מאפיינים אחרים לגמרי).
אני מבסס את הטענה גם על העובדה ששתי הקבוצות פשוט לא מתחברות באמת, והקשר ביניהם פונקציונלי בלבד. בעבר הניחו אוטומטית שישראלי עובר לחו"ל והופך חלק נרפה ושולי של היהדות המקומית. אבל המחקרים מוכיחים במפורש, במיוחד ב-15 השנים האחרונות שאלו שתי קהילות נפרדות, עם הרבה מטען שלילי ביניהם. ואוסטרליה היא דוגמה טובה במיוחד לזה.
והערה אחרונה: ישנן קבוצות אתניות שמצליחות לשמר מרכיבי זהות בדורות הבאים, גם אם במידה פחותה בהרבה מהמהגרים הראשונים. היוונים הם דוגמה טובה. זה דורש מאמץ קהילתי ובעיקר רצון לעשות כן.
לתחושתי הישראלים הרבה פחות מחוייבים לכך, למרות שיש שינוי בנושא.
אל תבין אותי לא נכון - אני לא שופט לכאן או לכאן, מה נכון ומה לא. אפשר שהיטמעות טבעית יותר. אני מצביע על התהליך בקרב הישראלים.

בקיצור, כל עוד מישהו מעוניין במה שאני עושה - יבושם לי ואשמח ליבי ביין.
 
למעלה