ישראלים בטיוואן

filination

New member
ישראלים בטיוואן

היי, אני כבר חודש בטאיפאי, טיוויאן - לומד סינית בחודשים הקרובים וסך הכל נהנה מהמקום ומהמקומיים. בשבוע הראשון שלי קפצתי לבקר את הקהילה היהודית המקומית בערב שבת (ת'אמת, לאחר הרבה התלבטויות לגבי ההקשר הדתי) וקצת הופתעתי לגלות שהיא מאוד קטנה עד לא קיימת ומורכבת בעיקר מרב אחד שהוא מרכז הקהילה, טיוויאנית לא יהודיה ששולטת בעברית ועוד אדם או שניים שקופצים מדי פעם לבקר כשהם בטיוויאן בעסקים. ראיתי שבכל מיני מקומות אסטרטגיים בסין יש קהילה ישראלית הרבה יותר חמה ופעילה. יש איזה משהו כזה גם פה שפיספסתי? ישראלים נפגשים אחת ל... שומרים על קשר... ? בכל מקרה, יש לי זמן פנוי ... (-; גלעד

farfromhome

New member
me!

Hi Gilad, welcome to taiwan! indeed in taiwan there is no real israeli community or beit habad and the like. however there are few israelis here that I know, chinese students like you (and me). I study in Shi-Da and live in Yong-He, where are you? Einat.

filination

New member
Great...

Thanks.
Heh, I wanted to study at Shi-da or NTU, but I was too late for application deadline and didn't have originals of some documents they wanted. So I signed up for the first semester at TLI, which is pretty close by to Shida next to Taipower Building MRT. I'm currently staying close to Wanlong MRT station, though I am looking for a place closer to the university area. Anyways - my email is [email protected]. I'd be happy to hear more (or maybe if you're up for it, get some coffee together sometime)... Gilad

Liatatwork

New member
טיפ קטן לשניכם

כשאתם כותבים באנגלית קודם תלחצו על "תחילת קוד" (נמצא בשורה מתחת לחלון התגובה) וזה יישר לכם את הכתוב לצד שמאל

Ryo

New member
TLI??

ואו... פלאש בק... האם זה Taiwan Language Institute - International Youth University? למדתי ב TLI IYU בבייג'ינג בשנת 97 למספר חודשים. הייתה חוויה לא נורמאלית.

filination

New member
אהא...

יש להם סניפים בכמה מקומות בעולם. אני בסניף הטיוואני. מקצועי, די נחמד, אבל לא הייתי קורה לבית ספר הזה חוויה.
נראה לי עדיף אוניברסיטה...

Ryo

New member
איך אומרים ..

to each his own. אני מאוד נהנתי. קח בחשבון שאני הייתי בבייג'ינג מה שלפחות מבחינתי העצים את החוויה. הם היו מעין עוף מוזר בשמי בייג'ינג. יכול להיות שעדיף אוניברסיטה, אבל אני לא יכולתי להרשות לעצמי אוניברסיטה בזמנו מפאת מחיר. אירוני משהו, אבל השותף לחדר שלי היה יפני בזמנו ובקושי יכולנו לתקשר בגלל בעיית שפה. והנה היום.. אני מוצא את עצמי גר ביפן

למעלה