ישראלים בפורט לודרדייל

nish13

New member
ישראלים בפורט לודרדייל

שלום לכולם. מתכננים להתמקם באיזור פורט לודרדייל. מה הם האזורים שיש בהם קהילה ישראלית / יהודית, ואיפה יש בתי ספר וגני ילדים?
אנחנו מחפשים בית פרטי עם גינה במחיר של 2000 דולר לחודש פלוס מינוס. האם צריך להתרחק מהאזור המרכזי (אם יש כזה) כדי למצוא בית ראוי במחיר הזה? יש דבר כזה "פרוורים" ששם יש בתים עם גינות גדולות במחירים סבירים?
תודה מראש

meir12121

New member
תשובה חלקית

אני גר באזור פורד לודרדייל ואולי אוכל לעזור לך במידע.
האמת היא שאין כאן "אזור מרכזי" מובחן, הסביבה כולה זרועה במספר עיירות המחוברות אחת לשניה, משהו שמזכיר את אזור גוש דן בארץ.
כדי שאוכל לתת לך מידע ספציפי יותר נא פרט: כמה ילדים יש לכם ובאיזה גילאים? היכן מקום העבודה? האם אתם מנהלים אורח חיים דתי?
באופן כללי לשאלותיך: כן, יש כאן "פרוורים", רוב העיירות כאן מורכבות מבתים פרטיים. אם יש לכם ילדים בגיל בית ספר הרי שהשיקול העיקרי בבחירת בית הוא רמת בית הספר המשויך לשכונה. וכמובן שמחירי השכירות בהתאם. אני לא מתמצא במחירי השכירות בכל האזורים כאן אבל על פניו נראה לי שיהיה לכם קשה עד בלתי אפשרי למצוא בית באזור בית ספר טוב במחיר של 2000 דולר.
אשמח לענות על שאלות נוספות שיש לכם.

nish13

New member
המשך שאלה

קודם כל תודה רבה על התשובה.
יש לנו 2 ילדים (יסודי וגן).
אנחנו חילוניים. הבנתי שיש אפשרות להירשם להגרלה לבהס.
תוכל בבקשה להגיד לנו שמות של בתי ספר שנחשבים טובים, ובאיזה איזור הם נמצאים, ובנוסף באיזה איזור נוכל למצוא בית פרטי בסביבות 2000 דולר.
תודה רבה.

meir12121

New member
דרום פלורידה - תשובות

על סמך הנתונים שמסרת נראה לי שהמקום המתאים לכם ביותר למגורים הוא עיירה נחמדה בשם Cooper City.
העיירה שוכנת במרחק נסיעה של כ-20 דקות מפורט לודרדייל (תלוי לאיזה איזור בעיר אתם רוצים להגיע).
יש בה בתי ספר ציבוריים טובים, כולם מדורגים בדירוג A, הגבוה ביותר.
לגבי גן, החל מגן חובה זה במסגרת בתי הספר הציבוריים. לגבי גן טרום חובה האופציה היא גן יהודי (זה מה שאנחנו עשינו כשהגענו לכאן לפני כשש שנים, אנחנו גרים בעיר סמוכה בשם Weston), בקופר סיטי יש בית ספר יהודי (פרטי) יתכן שיש בו גן טרום חובה (יקר), בדרך כלל יש גנים בצמוד לבתי הכנסת, לא מכיר את בתי הכנסת בקופר סיטי.
לגבי הנושא של הגרלה לבית הספר, לא קיים לגבי מערכת בתי הספר הציבוריים. יתכן שמה ששמעת מתייחס לבתי ספר מסוג "צ'רטר" (מאוד לא מומלץ).
ביקשת ישראלים/יהודים. אז בקופר סיטי יש מרכז קהילתי יהודי (JCC), ואפילו שבט צופים דובר עברית.
לגבי בית פרטי בשכירות של 2000 דולר, נראה לי שיש מצב שתצליחו למצוא אחד כזה בקופר סיטי. ממליץ לכם להתקשר למתווך, זה לא אמור לעלות כסף, כאן באזור דמי התיווך משולמים על יד המשכיר.
ברוכים הבאים לדרום פלורידה. מקום מדהים לחיות בו, בטוח שתיהנו.
- מאיר

nish13

New member
שוב תודה על הכל

איזה כיף לראות שיש אנשים שמוכנים לקחת מזמנם ולשתף מידע. אנחנו כבר ממש מתחילים לבנות תוכנית מסודרת לקראת המעבר והרעיון הולך וקורם עור וגידים. ראינו כמה נכסים בעיירה שהמלצת לנו עליה ובעוד כמה עיירות דומות ואכן יש בתים בסביבות התקציב שלנו. האם יהיה 'חצוף' מידי לבקש לדבר איתך בסקייפ כדי לשאול כמה שאלות בצורה יותר שוטפת?
המון תודה, ניצן וזהבית

למעלה