ישראלים בצבא / משטרה האוסטרלית

RockoAu

New member
ישראלים בצבא / משטרה האוסטרלית

היי מייטס,

אני אפרט קצת על עצמי כדי שלא ייראה כאילו אני חדש באוסטרליה...
תושב קבע (אזרחות עוד שנה), חי כבר 4 שנים באוסטרליה, תקופה בגולד קוסט, תקופה (רעה) בטריטוריה ועכשיו בצפון מזרח קווינסלנד (קווינסלאנדר!) בוויטסאנדייז. בן 28 עובד באבטחה מהיום שסיימתי שירות קרבי בצהל.. תענוג גדול אני יודע.
במהלך השנים האחרונות יצא לי לעבוד ב3 עבודות אבטחה (שנה במועדונים של סרפז פרדייז, שנתיים בקהילה אבוריג'ינית אי שם בטריטוריה ועכשיו באחד האיים בוויטסאנדייז). בדגש על הזמן בטריטוריה יצא לי לעשות שיתוף פעולה מוצלח וגדול עם השוטרים המקומיים. נכון שאני רק מאבטח אבל (אלף) זה הטירטוריה ודברים עובדים אחרת במיוחד כשאתה 400 קמ מאליס ו(בית) כלשמטרה לוקח יותר משעה להגיע אליך וזאת במידה שהם אשכרה באים כי אתה ברימוט פלייס אתה לומד איך דברים עובדים... בכל מקרה בלי לסטות מהנושא.. יצא לי לדבר ולפגוש הרבה שוטרים בשנים האחרונות ומדי פעם גם אנשי צבא (בעיקר יותר רזרווים מאשר בשירות).. הרבה מאוד אנשים המליצו לי על האורח חיים של שניהם.. אני יודע שהצבא האוסטרלי מאוד שונה מהצבא של ישראל ובמיוחד כשאתה מגיע כבר במטודה אחרת ועשור מאוחר יותר אבל משהו בזה עדיין קורץ לי אולי הדגש שכולם שמים שמה על מייטשיפ.. ברור שבצבא גם יש אלפי תפקידים וכל אחד מהם בעל אורח חיים אחר...
המשטרה זה אורח חיים שונה מהצבא. זה ברור... שקלתי לנסות להגיש מועמדות לכמה מדינות כדי לא להגביל את הסיכוים שלי להתקבל.. מלבד הכסף הטריטוריה היא המקום שהכי "קל" להיכנס אליו אבל זה אומר לחזור למדבר, חום ולאבוריג'ינים (דגש!! אני לא נכנס לשיחה על גזע או גזענות. אני באתי לעבוד בטריטוריה כמעט בלי ידע על אבוריג'ינים ובלי דעות קדומות. חייתי בקרבם למשך שנתיים וזהו זכותי שתיהיה לי דעה כללית שאני לא מייחס לכל האבוריג'ינים אבל אני גם יודע למי כן לייחס. לחיות שנתיים בקהילה מאוד קשה זה משהו שהרבה מאוד (מאוד) אוסטרלים בחיים לא עשו או אפילו יבקרו אז בואו בבקשה לא ניכנס לנושא הזה)... אבל עדיף רגל בפנים והרבה מאוד ניסיון מאשר לצפות במחוץ ולא להתקבל..

בכל מקרה רציתי לדעת אם יש פה בקהילה ישראלים ששירתו בצבא או המשטרה האוסטרלית? או קרובים שלהם עשו זאת? אני מודע שהקהילה מורכבת יותר מאנשים שעוסקים בIT וכדומה אבל שווה לנסות...

תודה על העזרה וכל תגובה מבורכת

ברוך הבא לפורום! הנה טיפ:

כדי להתקבל לצבא האוסטרלי, אתה צריך לא להיות חייל בשום צבא אחר. מבחינתך זה אומר להראות שאתה שוחררת מצה"ל - לא רק שיחרור משירות סדיר, אלא גם ממילואים.
כבחור בן 28 אחרי שירות קרבי, אני מניח שאתה עדיין רשום כחייל מילואים בצה"ל. תצטרך למצוא איך לעמוד בקריטריון הזה. לא מן הנמנע שהדרך היחידה לעשות זאת היא לוותר על אזרחותך הישראלית.
&nbsp
ספר איך זה הולך- מאד מעניין לשמוע.

zaske

New member
תודה על הטיפ!

האם ידוע לך האם יש אפליה גילאית בצבא אוסטרליה?
והאם יש יחידות IT ?
כי יחידת המילואים שלי פורקה כשהייתי בגיל 30, אבל אזרחות עדיין אין.
אז עוד שנתיים פלוס אוכל להתחיל הליך גיוס לצבא האוסטרלי אם הם מוכנים לקחת מישהו מקצועי בן 40 פלוס, לא ככה?

RockoAu

New member
תודה הנה מה שאני יודע: זאסקה כנס גם

השתחררתי באוגוסט 2008 ומאמצע 2009 ירדתי מהארץ (עבודות שונות בחול ובמיים בינלאומים)... כל פעם שהגיע צו מילואים אבא שלי עדכן אותי.. הם המשיכו להגיע שנה - שנתיים ונראה לי שב2012 או 2013 הם הפסיקו להגיע.. חברים של מהיחידה עדיין מקבלים צווי מילואים פשוט נראה לי שצהל הבין שאני לא חי בארץ (למרות שאני עדיין רשום בארץ, משלם ביטוח לאומי וקיבלתי את הטופס לבחירות האחרונות)... פשוט בנוגע למיולאים נראה לי שהם וויתרו עלי.
&nbsp
נראה לי שלענות על השאלה שלך שבלול צריך ללכת ישירות לצהל ולשאול אותם.
&nbsp
לזאסקה:
אנשים מצטרפים לצבא האוסטרלי בכל מיני גילאים.. אותו דבר גם עם המשטרה. אני שמעתי על מישהו בן 38 שהצטרף למשטרה וגם לצבא... לצבא יש הגבלות גיל לתפקידים מסויימים אבל זה יותר לתפקידים שקשורים לעבודה פיזית לדוגמא להצטרפ לקומנדוז הגילאים הם בין 19 ל30.. לא מאמין שגיל 40 פלוס ליחידת IT יהווה בעיה.. לשכות הגיוס המקומיות יוכלו להגיד לך הכל.. אם אתה רציני אז לך לאחד של כל חייל (יבשה אוויר וים) כדי לראות את התפקידים שהם יכולים להציע לך.. תלוי גם איפה אתה רוצה לשרת.. אני לא יודע איפה יש יחידות IT אבל לדומגא אם תלך לחיר ביבשה אז יש מספר מצומצם של בסיסי חיר באוסטרליה כשהגדול בינהם זה טאונסוויל.. חייל הים יש בסיס גדול במלבורן ולא חייבים להיות חובלים כדי לשרת.. יש עוד שני בסיסי חיל אוויר בג'ילונג ליד מלבורן.. הכל נגיש באתר שלהם כולל התפקידים, שכר, טרינינג, איפה תוכל לשרת ועוד... ההמצלה שלי זה לדבר עם אנשים שעשו שירות בעבר ובהווה.. יותר עם אנשים עם שירות ממשי של כמה שנים מאשר אנשים שרק עשו שירות רזרב כי הם באים לכמה שבועות פעם בשנה וגמרנו ויכולים לחתום על מסמך ולפרוש מתי שבא להם.. שירות מלא זה בדרך כלל מינימום 4 שנים..
&nbsp
יחידות IT יש וגם יש ביקוש גדול, זה תפקיד שאתה תמצא ברשימת ה"מבוקשים" שלהם.
אני לא יודע כמה אתה מכיר או שמעת על הייתרונות בשירות בצבא האוסטרלי (כשאנ אומר צבא אני מתכוון military כי הכוונה לכל החיילות אבל פה יש הבדל גדול מאוד מאוד בין יבשה,ים ואוויר)... אבל הייתרונות זהים: משכורות טובות (לפי דעתי לפחות, הכל נגיש באתר שלהם), ביטוח רפואי מלא (כולל שיניים) חינם, מגורים מסובסדים אם אתה מתאים לקיטריונים (לדוגמא אני מכיר קצינת חינוך שגרה באחלה דירה בבריסבין והצבא משלם כמעט חצי מהשכד), סופר אנניואשן של 18 עד 28 אחוז ועוד..
&nbsp
בהצלחה

zaske

New member
אני מתחיל להתאמן לטירונות

אני כזה עגלה שאני חייב להתחיל להתאמן.
יש לך פרטים לגבי הטירונות שמישהו שהוא איש IT בצבא צריך לעשות?

RockoAu

New member
לא אבל

http://www.defencejobs.gov.au/army/communications-it-intelligence/
&nbsp
כרגע יש 10 עבודות מבוקשות בIT, קומיוניקשינז ומודיעין... יש עוד הרבה מעבר לזה אבל אלו המשרות שהם מחפשים אנשים יותר ממשרות אחרות...
&nbsp
קצונה בצבא האוסטרלי זה לא בדיחה... עם כל הכבוד לבהד 1 וילדים בני 19 שעוברים אותו, באוסטרליה קצינים וקצונה זה משהו אחר. גם ההתייחסות בצבא לקצינים כשאתה grunt זה אחר מאיך שצהל עובד..
&nbsp
http://www.defencejobs.gov.au/army/jobs/InformationSystemsTechnician/
טכנאי מערכות מידע נשמע לי כמו IT..
http://www.defencejobs.gov.au/fitness/
זה ההגדרה של הדברים הבסיסים ביותר שהם רוצים.. כמו שציינתי כל תפקיד ידרוש יותר או פחות בהתאמה..
&nbsp
בכל מקרה אם אתה מתקבל אתה תעבור הכשרה בסיסית (טירונות) שתכניס אותך לכושר יותר טוב.
&nbsp
אחד ההבדלים הגדולים מישראל שפה הם אשכרה מסרבים להרבה אנשים. בדרך כלל זה על רקע (עבר פלילי וכדומה) או נפשי אבל הרבה אנשים שאני מכיר לא היו בכושר או האחוזי BMI (שומן גוף ומה לא) שלהם לא הגיע לסף הדרוש.. זה לא גולני שאם אתה הבחור הכי גדול יתנו לך את הנשק הכי כבד...

RockoAu

New member
בתור IT

לא הייתי דואג יותר מדי.. עגלה אתה לא יכול להיות אבל אתה גם לא צריך שיהיה לך six pack..
כנס לכושר.. שמעתי שהצבא האוסטרלי אוהב לרוץ 2.4 ק"מ הרבה...

זו לא שאלה, גבר. זו דרישה.

אותי אישית זה לא מעניין מה מצבך. הצבא האוסטרלי בשלב כלשהו של תהליך הקבלה יבקש ממך להביא לו אישור רשמי בכתב מצה"ל שאתה משוחרר ולא חייל שלהם יותר. בלי זה לא תוכל להיכנס. מנסיון.
&nbsp

RockoAu

New member
הבנתי

אותך פשוט יצא כשכתבתי "השאלה שלך" לא התכוונתי כאילו אתה שואל אלא הנקודה שהעלת
&nbsp
מודה לך על המידע הזה כי לא הייתי מודע לנושא הזה למרות שזה הגיוני לגמרי

oriyahoo

New member
אתה מוכן לפרט את ה"מנסיון"?

אני , בתקופה פרה-היסטורית (בקושי כמה חודשים כאן) שקלתי להתגייס והלכתי למיונים הראשוניים ובשום שלב לא שאלו אותי את זה. לא הסתרתי כלום ועניתי על כל מה שה רצו בכנות.
אני כן יכול להגיד לך שאחרי המינוים הציעו לי בערך את כל מערך התפקידים כולל טייס של הנייבי (שזה היתה השאיפה במקור) אבל אחרי הרבה התלבטויות החלטתי שלא מתאים להתחיל מהתחלה..אבל אני בספק שהיו מציעים את זה אם היתה בעיה כלשהיא.
&nbsp
אגב, לכל מי ששוקל - התפיסה היא כל כך אחרת ממה שאנחנו מכירים - אני באתי בגישה של מה שיצעיו אבחר ונראה מה יש, מסתבר שכאן זה לא עובד ככה - אומרים לך מה יש ואז אתה צריך לשכנע אום למה אתה מתאים - אתה צריך ממש ללמוד על כל תפקיד ולעבור ראיון עבודה ממש, כן כן - רק בשביל להתגייס ! (נשמע הזוי).
אניווי, לי זה לא התאים, אבל הבחלט שיש כאלה שכן - וג יש בהחלט לא מעט דברים מאד מענייינים שם.
&nbsp

התעניינתי בשעתו באופציה של שירות מילואים כעובד מעבדה רפואית (כלומר, לא הלכתי התמיין ל"מערך תפקידים" אלא מראש הובן שאני מוכוון לתפקיד ספציפי). הלכתי למיונים, ראיונות, פסיכוטכני וכו', והכל זז יפה, ואז לא שמעתי מהם תקופה, וכשהתקשרתי לברר מה קורה, אמרו לי שאני צריך לספק את האישור הזה.
השילוב של הייאוש הצפוי לי בנסיון לתקשר (מחו"ל!) עם צה"ל ולהוציא אישור כזה, עם העובדה שבשלב הזה כבר התחילו לקרות לי דברים אחרים בחיים, גרמו לי לעזוב את העניין לנפשו.

pixie66

New member
כדי לעבוד במשטרה האוסטרלית (state or federal)

אני חושבת שאתה צריך להיות אזרח אוסטרלי

RockoAu

New member
שלילי

המשטרה האוסטרלית (וגם AFP) מקבלים תושבי קבע ואזרחים ניו זילאנדים.. למי שמעוניין.
&nbsp
והסיפור של שבלול על התעסקות עם צהל מחוך נשמע כמו סיוט בלתי אפשרי.. בקושי אפשר מהארץ אז מאוסטרליה? שכחו מזה

למעלה