ישראלי - מיהו? ומהו?

ישראלי - מיהו? ומהו?

אז מה מגדיר ישראלי כישראלי בעיניכם? ומה מזה מתחבר אליכם? שייכות למדינה - יש? אני לא מדברת על הפן הפוליטי, אלא דוקא הרגשי. מה הופך אתכם לישראלים?

reedgreenwhait

New member
:/

עליתי לארץ לפני 10 שנים...האם אפשר להחשיב את מי שלא נולד בישראל כישראלי? לא יודעת...זה לא שאני חשה אהבה כלפי ישראל או כל ארץ אחרת...

ישראל.. שאלה לי..

האם נעים לך להיות כאן איתנו? הנה אנו ישראלים, קוראים אותך, מגיבים, מדברים... האין נעים לך בחברתנו? האם גם אנו מכוערים? אני יודעת שלא.. גם אתה יודע... אתה מכיר גם ישראלים יפים. אל תתן לפסימיות לשלוט.

BellA עלמה

New member
ישראלי?

זה שניתן גם לזהות אותו בחו'ל כי הוא זהש.. צוער בפלא כל היום זה שצועק בלובי בעצבנות זה שגונב את המגבות והברזים מהבתי מלון שלמדתי בחו'ל היו לתלמידים כלמיני שמות גנאי לישראלים לא ממש אהבו אותנו קקבוצה לצערי

opalit

New member
גם לי זה קורה

כשאני אומרת שאני ישראלית, היחס משתנה אליי, ולפעמים אומרים לי שאני לא נראית ישראלית - כמחמאה. עצוב.

../images/Emo104.gif

קודם סיפור. אתמול נסענו לכותל להתפלל. חנינו בחניון קרטא ולקחנו מונית לכותל. בעל המונית, ערבי, שאל למה לא נכנסנו עם הרכב פנימה. ענינו שלא ידענו אם תהיה חניה, ולא רצינו להסתכן בחניה ברובע הארמני כי שם גונבים. והוא אמר: לא גונבים. אני ירושלמי. כל האיזור הזה שלי. אתם מאמינים ששלי? ענינו שכן, שאם הוא מרגיש שזה שלו אז כן. שזיקה לאדמה מתבטאת בלב יותר מבטאבו. מה הופך אותי לישראלית? זה לא משהו מוגדר במונחים חוקתיים. גם לא משהו מוחשי שאפשר משש. נולדתי כאן. גדלתי לתרבות ולהוויה הישראלית הרוח הישראלית והחוצפה - הן מנשבות בי. אני בוכה עם המדינה, צוחקת עם המדינה, מתרגשת עם המדינה. זו המדינה שלי והיא תמיד גורמת ללבי לפעום בעוצמה. והזיקה הזו שקיימת בין המדינה לביני - היא שמגדירה אותי ישראלית.
אין לי ארץ אחרת [למרות שבחלומי הרטוב אני גרה בכפר קטן למרגלות אגם באירופה, אך לא אעיז לעזוב את הארץ שלי].

החום והרגש האנושי...

כשהייתי בחו"ל בניו יורק לחודש ראיתי כמה איכפת פה לאנשים, אם לא מרגישים בארץ טוב או משהו קרה ונאמר פורצים בבכי לפתע ישר ייגשו אלייך וינסו לעזור וזה הצד היפה של הישראלים, בחו"ל לא יגשו אלייך, יעברו לידך כאילו יש קיר שמסתיר וזה מניסיון של אחותי שגרה 3 שנים בחו"ל.

משהו קליל באויר

אחרי שחזרתי משהות ארוכה בחו"ל - פתאום הרגשתי ישראלית. לראשונה. תמיד ניסיתי להתרחק מהדימוי הזה. סטריאוטיפ שהיה בראשי, ויצר אצלי אנטי אל כל הקשור בישראלים. מכירים את זה שרק כאשר כואב לך הראש אתה מרגיש שיש לך ראש? בחו"ל הבנתי כמה אני ישראלית. והתגעגעתי לחזור למה שפתאום חסר לי. הקלילות הזו באוויר. לא יודעת איך להסביר. זה לא שהמצב פה קל, או שהחיים, או אפילו מזה"א בקיץ. אבל משהו הרבה פחות כבד, מאירופה למשל. משהו נינוח יותר. חפשי להתנועע. יש בעיני גם מבט ישראלי, וגם צחוק ישראלי, ואולי גם עמידה ישראלית - ואותם אני מאד אוהבת. ועכשיו אני חייבת לזוז. אבל רציתי לספר על ישראל שלי

רננהלי

New member
להבונת

את רק בביקורי פתע או שכבר חזרת אלינו? אם כן, ספרי משהו על החופשה שלך

מממ..חזרתי. פחות או יותר

מה שבטוח, זה לא יהיה בתדירות הקודמת. אני רוצה למתן קצת את השהות בפורומים. זה כבר היה יותר מדי והתלבש לי בדיוק על חלון זמן פנוי שהגיע עם סוף ההגשה. ככה שטוב שנפשתי קצת מהאוירה הפורומיסטית
עדיין מתכננת לצאת לנופש אמיתי. פשוט לא יצא לי כי נשארה לי עוד עבודה אחת לסיים - וכרגע היא כמעט כמעט גמורה.

opalit

New member
חום, אהבה, נתינה

אכפתיות ושייכות. תכונות בולטות וחזקות שיש אצלנו. האהבה והחום שמקבלים מישראלים בכל העולם זה משהו מיוחד. ובארץ בכל מקום מרגישה שייכת. אני מתחברת אל זה. לעומת זאת יש גם הרבה דברים שישראלים עשו ועושים בחו"ל, שמביישים. כמו למכור בעגלות בקניונים מוצרים שבורים ולשקר אלף שקרים, בשביל כסף- עצוב לראות. בכלל בחו"ל רואים הרבה דברים שרק ישראלים עושים- כמו לקחת בסופר מהמקררים את החלב האחרון -ת.תפוגה ארוך יותר.. כשעשיתי את זה שאל אותי אמריקאי "את ישראלית?"...ואז "היית בצבא? וואוווו"....

למעלה