ישראל ושכנותיה צריכות ברית משותפת

ישראל ושכנותיה צריכות ברית משותפת

יש בעולם רוע, זה דבר ידוע. אבל כמעט אין רע בלי טוב. גם הרשע המוחלט מבין שהוא יכול לנצל את הטוב שיש בשונאיו. לדוגמא, הנאצים ימ"ש השאירו בחיים את אלו שחשבו שיבדרו אותם או יביאו להם תועלת בעבודתם. ערביי הארץ נהנו מעבודה המכניסה אצל היהודים ואת הכספים שהזרימו לרשות. לא חסרות דוגמאות לשונאים שמנצלים את אויביהם. החיזבאללה, אלקעידה ודומיהם מייצגים אסכולה שונה. זהו רוע טהור של אנשים שמוכנים לזרוע הרס וחורבן סביבם, וגם לבני מינם - העיקר להתנקם בשנואי נפשם. העם הלבנוני לא רוצה במלחמה, אבל הוא חלש נגד החיזבאללה. גם אם ישראל תצליח לנצחו, עדיין יישארו לו תומכים בקרב לבנון וארצות אחרות. ישראל כבר יזמה הסכמי שלום עם שכנותיה ירדן ומצרים, ששלטונן הכיר בחשיבות ההסכם עם מדינת ישראל. אבל למען האמת, ישראלי ממוצע מפחד לבקר בקהיר ועמאן כי רבים באוכלסייה המקומית שונאים את הישראלים. לכן, גם אם ישראל תצליח להגיע להסכם אמיתי עם ממשלת לבנון, שעדיין נתונה להשפעת חיזבאללה וסוריה, האנשים מהשורה יפחדו להסתובב ברחובות ביירות. מעבר להסכם שלום או שיתופי פעולה תיירותיים ומסחריים זעירים עם שכנותיה, ישראל צריכה להוביל מהלך בגיבוי בין לאומי להקמת ברית משותפת בינה לבין שכנותיה: לבנון, ירדן וחצי האי סיני (מצרים) שבה תוכר ישראל כגורם משמעותי בהידוק שיתוף הפעולה בין המדינות. הברית תתכנן מחדש את חלוקת האזורים בין המדינות לאזורי תעשייה, תיירות ומסחר משותפים בין כל המדינות. ישראל תוכר כגורם חשוב בזכות הידע הנרחב שלה המסחר וכלכלה, נמליה הימיים המפותחים והיותה גשר יבשתי שיכול לחבר בין מצרים ללבנון וירדן בדרכים יבשתיות ומעברי גבול מהירים ובטוחים. היצור התעשייתי יעבור לירדן וסיני, תיירות החורף בהרים תגיע ללבנון ותיירות הקיץ והחופים לישראל וסיני. שיתוף פעולה בין תל אביב לביירות ייצור הזדמנויות כלכליות חדשות ופיתוח אזורי כולל שמדינות העולם יהיו שמחות להיות שותפות לו ולדאוג לקיומו. ברית כזאת תוכל גם לסייע לחיזוק הקשרים הדיפלומטים בין ישראל למדינות ערביות מתונות כמו אינדונזיה, פקיסטאן ונסיכויות המפרץ. ישראל צריכה לשאוף להקים ברית אזורית שכזו, אשר תחשק את הגורמים הקיצוניים במדינות על ידי האזרחים המתונים שיהנו מהפריחה הכלכלית. הם לא צריכים לאהוב אותנו. מותר להם לשנוא את ה"יאהוד". אבל כיון שהם יהנו מהצמיכה הכלכלית המשותפת לכולנו, לא ינסו להתנכל אלינו שוב. כמו שכבר כתבתי, אין רע בלי טוב, אך השנאה שלהם כלפינו לא תתפרץ שוב בבת אחת בצורה חריפה כפי שקרה כעת. בוודאי שלא אם ישקלו את ההפסד הכלכלי החמור שהדבר יגרום להם. באופן זה, ישראל תזכה גם לגיבוי של העולם המערבי שהיא כה זקוקה לו, וגם לשקט קיומי.

a e q u i t a s

New member
המורה שלי להיסטוריה אמר פעם...

המורה שלי להיסטוריה בתיכון אמר פעם דבר כזה "בסופו של דבר הכל מתחיל ונגמר בכלכלה", שאלתי אותו מה אם אידאלוגיה? הוא ענה.. אין דבר כזה אידאלוגיה, הכל זה כלכלה. הרעיון שלך הוא מעולה, אבל זה לא הצעה מקורית, אלא שעלתה לדיון אינסוף פעמיים, לאחרונה חזר לפעול עוד פעם קו אוטבוס אילת - קהיר, התקדמות אבל הרבה נעשה מאחורי הקלעים, הידעת שלישראל יש נציגות בכמעט כל נסיכויות המפרץ, הנציגות אומנם היא לא שגרירות, שכן מעולם לא נחתם הסכם שלום, אבל יש נוכחות גדולה מאוד של אנשי עסקים, קוראים לזה משרדי אינטרסים, גם הנסיכויות מחזיקות בישראל משרדים מקבילים... כך שהחזון הזה קיים ופועל, אומנם הרבה מאוחרי הקלעים, אבל שני הצדדים עדיין מרווחים.

אני יודע

אני יודע שזה לא נושא מקורי והדבר נידון כבר אין ספור פעמים. אבל כעת הצורך בדבר דחוף יותר מפעם במיוחד לאור התקררות היחסים מצד טורקיה ודומיה. דווקא כעת עלינו להציב את עצמנו כגורם שבעזרתו ניתן ליייצב את המצב באזורנו בעזרת האינטרסים הכלכליים המשותפים. אני יודע גם על הנציגויות בנסיכויות המפרץ אבל חושב שעלינו להפוך אותם לשגריריות רשמיות בעזרת שלום אזורי שיקנה לנו מעמד מכובד בקרבם. דרך אגב ידוע לי גם על קו האוטובוס. אני קורא עיתונים בדיוק כמוך.

a e q u i t a s

New member
המצב לא רק תלוי בישראל

הרבה במצב של ספין ביטחוני כיום במזרח התיכון אין הרבה מה לעשות, אני חושב יש לשמר את המצב הקיים ולא לנסות לפתח את הקשרים כי זה לא ריאלי. תוצאות המלחמה הזו במידה רבה ישפיעו הרבה על יחסים בין העולם הערבי וישראל. המצב המלחמתי היום יכול ליצור איזשהו גל חיובי קרי תנופה מדינית או שפל מדיני... זה מאוד תלוי למהלכים של חיזבאללה, לבנון וישראל. המצב לא רק תלוי בישראל, אלא גם באופן פרדקוסלי גם באירגון הטרור חיזבאללה.

אלון 58

New member
דבר אל הקיר...!

אם תדבר אליהם אתה חושב שהם ישיבו לך?"במקרה הטוב" תדרש "לשוחח" עמם דרך צד שלישי,במקרה הרע תענה על-ידם בחריצת-לשון(
),האמן לי,הכותל-המערבי שומע יותר טוב מהם!

למעלה