ישראל חשפה לראשונה את יכולותיה הבליסטיות

גידעון1

New member
ישראל חשפה לראשונה את יכולותיה הבליסטיות

על רקע התעצמותה של איראן החליטו בישראל לחשוף את יכולותיה ההתקפיות ולא רק ההגנתיות בתחום טילי קרקע קרקע. מתברר שישראל יכולה להפציץ כל איזור במזרח התיכון ואף להפציץ את רוסיה וחלק קטן מסין.

kryp

New member
רק בוא תסביר לי,

איך, מניסוי של טיל או רקטה שעברה כמה עשרות קילומטרים, כולל תמרונים די חריפים (לפי עדי ראייה), אתה מסיק שזה טיל בליסטי לטווח ארוך? ישראל לא תחשוף, באופן רשמי או לא רשמי, את קיומו או אי קיומו של טיל בליסטי עם טווח ארוך. חלק מהדיווחים בכלל אומרים שזה היה ניסוי שקשור למערכת נגד קאסמים.

kryp

New member
ונראה לך שטיל בליסטי

יכול לבצע תמרונים כמו איזה טיל אוויר-אוויר? לי לא נראה.

AdonAsda

New member
אז זה טיל נגד טילים לדוגמא סקאד.

בזמן שעוברת כ15+- שניות בין איתור שיגור קאסם לנפילתו בחדר שינה של ילד ברור שטיל כזה הוא לגמרי לא רלונטי...

kryp

New member
מה שאתה מתאר זה טיל חץ.

אם זה היה חץ, פשוט היו אומרים, כמו שדיווחו על כל ניסוי. גם על האחרון שנערך לפני כמה חודשים. קראתי תיאורים, ואולי זה באמת חץ. מצד שני קראתי עדויות שמתארות מעוף טיל לכיוונים שונים לגמרי. או שהיו כמה טילים, או שזה טיל עם יכולת תמרון מעולה, כי טיל חץ לא יכול לתמרן ככה.

mike00

New member
בחדשות אמרו טיל יריחו...

אם המידע הוא אמין אני לא יודע.....לא אני יריתי אותו,לא סומך על אף אחד אחר,בטח שלא על החדשות... אבל לפי הדיווח בחדשות זה היה טיל יריחו שיכול להגיע לטווח של 4,500 ק"מ...

kryp

New member
בחדשות עשו 1+1

שוגר מפלמחים (כנף 2 - שם כנראה יש יריחו) + פרסומים זירים ניסויים ביריחו זה לא דבר חדש. פשוט התיאורים של המעוף מוכיחים שאין סיכוי שזה טיל בליסטי. שום סיכוי. אולי ניסוי מערכת הנעה כלשהי שבעתיד תותקן על טילים בליסטיים. זהו. רק העובדה שישראל יכולה לשגר לווינים לחלל נותנת לנו אפשרות כלשהי להעריך שיש גם טיל בליסטי עם טווח גדול.

AdonAsda

New member
לא רק חץ יש לנו גם טילי פטריוט,

וזה לא סותר, אולי מדובר בדגם חדיש יותר או טיל חדש לגמרי. טיל נגד קאסמים יהיה חייב להיות קטן זול ומאוז זריז, הוא לא משהו שיהיה אפשר לבלבל בינו לבין טיל יריחו, אז תעשה לי טובה.

kryp

New member
עשו ניסויים בפטריוט לפני חודש.

אגב, הפטריוט שיש לנו לא נועד בכלל להתמודד עם טילים בליסטיים. בקרוב אולי נקבל את הגרסא המתקדמת, PAC3. טיל נגד קאסמים כבר בפיתוח (מיותר לחלוטין יש לציין). זול הוא לא (80 אלף דולר), גם לא כל כך קטן. אם זה היה טיל בליסטי היינו יודעים בוודאות. וכן, אולי זה פיתוח חדש. לא מזמן הודו וישראל חתמו על פיתוח משותף של 2.5 מיליאד דולר לפיתוח טיל ארוך טווח להגנה אווירית, שאמור להיות בעל יכולת תמרון טובה.

AdonAsda

New member
80 אלף דולר זה זול יחסית לכמה מיליונים שעולה

כל טיל חץ(כ3 מילין).

kryp

New member
נכון.

אבל טיל החץ נותן מענה לאיום קיומי על מדינת ישראל + הרתעה והתראה מוקדמת. אני לא נגד המערכת נגד קאסמים בגלל המחיר, אלא בגלל כל הרעיון המגוחך הזה של פיתוח מערכת טכנולוגית נגד קאסמים. גם אם כל טיל היו עולה דולר אחד אני הייתי נגד זה.

גידעון1

New member
במערכת נגד קאסמים יש בעיה

לא מדובר בטיל נגד טיל אלא במערכת לייזר שאמורה ליירט את טילי הקאסם. הבעיה היא שהמדענים שלנו עדיין לא הצליחו לפתור את בעיית החימום של המערכת. אלמלא בעיית החימום המערכת כבר היתה מבצעית

kryp

New member
ישראל ממזמן זנחה את הלייזר

לטובת טיל יעודי נגד רקטה. יירוט בלייזר הוא אומנם זול מאוד, אבל כל מערכת עולה הרבה, לא מתפקדת טוב בתנאי מזג אוויר קשים, יירוט אורך מספר שניות יקרות וחשובות, ורק כשהוא מסתיים אפשר לעבור לרקטה הבאה. כשיש סוללה של טילים אפשר לירוט אותם ברצץ, וזה היתרון.

AdonAsda

New member
וכניראה שכל פעם שישתמשו בו יהיו הפסקות חשמל

ברחבי הארץ...

גידעון1

New member
כי בחדשות הראו מפה ובו הרדיוס שבו הטילים

מסוגלים להגיע. לפעמים אני תופס את הראש ואומר לעצמי איך זה שעם הטכנולוגיה שלנו אנחנו יכולים להתמודד עם כל מעצמה אך עם ארגון טרור לא.

למעלה