ישראל חששה להתעמת עם המגזר בדואי

THE WIZARD 55

New member
ישראל חששה להתעמת עם המגזר בדואי

ולכן לא נכפה החוק שאוסר פוליגמיה.. משפט מאוד תמוה. להרוס בתים לבדואים זה סבבה, מזה היא לא חששה אבלך להכניס גבר לכלא לחמש שנים כי נישא ליותר מאישה אחת, זה טאבו? הסיבה לטענתם, היא שיש 4 נשים על כל גבר, מאחר וגברים מייבאים נשים, או מתחתנים עם נשים מחבר העמים.. האם היוזמה החדשה תחנך את הבדואי להתחתן אך ורק עם הנשים כאן... בכל אופן יוזמה ברוכה של שר הרווחה.... בוקר טוב ויום טוב לכולם

ויז, פרופורציות:

הריסת בתים לבדואים מתרחשת רק בשוליים. בד"כ מדובר בפחונים שהוקמו על אדמות מדינה. על כל פחון הרוס יש מאה או אלף עומדים. הפוליגמיה במגזר הבדואי היא 'מגיפה' ומקיפה המונים: "אין נתונים על היקף הבעיה בישראל. אל-קרינאווי מעריך שרבע מהמשפחות הבדוויות מורכבות מיותר מאשה אחת. אנשי מקצוע אחרים מדברים על שליש או יותר." שימי לב למה שנאמר כאן: רבע או שליש מהמשפחות הבדוויות מורכבות מיותר מאשה אחת. אבל משפחה אחת כזאת היא כמו 2-4 משפחות מונוגמיות. מכאן נובע ש*רוב* הבדואים חיים במשפחות פוליגמיות. 'לאכוף את החוק' בשלב כ"כ מאוחר כמו עכשיו זה לפרק את רוב המשפחות הבדואיות ולהשליך את רוב הגברים הנשואים לכלא. מה עוד שלפי החוק הם גרושים מנשותיהם הקודמות ההופכות עם ילדיהן ל'משפחות חד-הוריות'. למי יש כוח לזה? המדינה מעדיפה להתערב שם מה שפחות ומנסה למנוע את יבוא הנשים=השפחות מהרש"פ ומהמדינות השכנות ליישות הציונית. צריך גם להפסיק לשלם קצבאות ילדים מהילד השלישי ואילך כדי למנוע היווצרות אשכולות של חמולות עם תריסרי ילדים כ"א ע"ח המדינה. מודרניזציה של החברה הבדואית היא קודם כל עניינה של החברה הזאת. זה צריך לבוא מבפנים, לא תמיד צריך לקרוא לגננת-המדינה.

THE WIZARD 55

New member
אבל תסכים איתי אהרן

שהיו צריכים לכפות את החוק עוד מזמן אבל אתה צודק, המצב עכשיו לא מאפשר זאת ויצור יותר בלגן.. לדעתי, צריכים ליידע אותם שמהיום, מי שיתחתן עם אישה נוספת, החוק יוחל עליו..והוא אכן יכנס לכלא.. הסברה לגברים, וכמו שאמרו, דרך הילדים הם ינסו להגיע אליהם, לא חושבת שיצליחו...בפרט אחרי ששמעתי מקרים שהאב לא יודע את שמות ילדיו.

shm490

New member
איך יכפו ? הרי זה בדתם

ואם יתערבו יתחילו מהומות ויגמר בהרוגים ויצא שישראל רוצחת בדווים בגלל אמונתם . יותר פשוט כמו שכתב אהרון ולשלם קיצבת ילדים רק עד הילד השלישי \רביעי לכל משפחה זה גם ימנע מהדתיים היהודים להביא 12-15 ילדים ויסתפקו ב5-6 . לפי ההלכה היהודית אם הבאתה בן ובת עשית את מצוות פרו ורבו . יש ניצנים של השכלה אצל הבדויים אך זה על פני השטח , בפנים כלום . אפילו רופא בדווי אחד עזר לאחיו להרוג את אחותם בגלל כבוד המשפחה אז מה עזרה השכלתו ? כשהיא עמדה מול המסורת השיבטית היא נמוגה ונשאר רק המסורת .

THE WIZARD 55

New member
הדת מעל חוקי המדינה?

אין מה לעשות, הם יהיו חייבים לציית וחייבים לכפות עליהם לא יתכן שיתעללו ככה בילדים ונשים.

באיזה מודל חברתי יציב שאתה מכיר

(וכן, מודל החיים השבטי והדתי הוא יציב) חל שינוי מבפנים? בהנחה שמדובר במודל יציב, תמיד צריך קטליזטור חיצוני שבעצם יערער את היציבות ויביא בסופו של תהליך ליציבות מסוג אחר, בהתבסס כמובן על מודל יציב אחר.

אנטוליו

New member
../images/Emo13.gifנא להכיר משפחה בדואית מאושרת בת...70 ילדים

אני רק תוהה איך אפשר לפרנס משפחה כה גדולה. יש השערות?

יש 2 דרכים: פשע וקצבאות, אך הפשע הגדול

מכולם הוא של ראש אותה משפחה, ולא ימכרו את הבולשיט של "ככה זה המסורת" המסורת הזו מפגרת ופרמיטיבית, פוליגמיה צריכה להיות מחוץ לחוק וצריך לתעמת איתה בכל הכוח.

ילדים חמודים, והרבה

בישראל הציונית יש סיכוי שחלק מהם ירכוש השכלה ויסתדר בחיים. חלק מהם יהיו לוחמים אמיצים בצה"ל ויגנו על המדינה שהיטיבה איתם, כמיטב המסורת הבדואית.

מה שמשך את עיניי........

אלה שתי הנק' הבאות: 1. "האשה הראשונה חייבת להסכים להתגרש. נשים חזקות יותר מתעקשות אבל הרבה מוותרות", אומרת אל-באדור, שמטפלת בנשים רבות במצבים אלה. "הן באות אלינו ובוכות, שואלות למה הוא עשה את זה, מרגישות מושפלות. הן נאלצות לגור בבית לידו, באותה חצר". 2.הנשים מסכימות, בלית ברירה. "להיות אשה נשואה, אפילו אשה שנייה, זה סטטוס מאוד חשוב בחברה הבדווית, יותר מכובד מלהיות משכילה", אומרת אל-באדור. ממש זר ומוזר לי כל הנושא. כל כך זר ומוזר עד שאני לא מוצא אפילו קצה חוט שיצליח לקשר את הלך המחשבה שלי עם הלך המחשבה של הבדואי הממוצע (בהנחה שהנאמר בכתבה נכון וכשליש מהמשפחות הבדואיות בישראל הן פוליגמיות). אני נותן משקל עצום לדעות של אשתי וגם לתחושות שלה. אני רוצה להאמין שאין סיכוי שהיא תגיע למישהו זר ותבכה באוזניו ש*אני* גרמתי לה להרגיש מושפלת.
ככל הידוע לי זה מעולם לא קרה, כי אף פעם לא נשארתי אדיש לתחושות שלה, ולהיפך...... השאלה המעניינת היא האם נשים בדואיות תמיד היו מודעות לתחושת ההשפלה והקנאה כאשר הבעל מביא עוד אישה הביתה, או שחלק מהן החלו עכשיו לתמלל זאת בהשפעת התרבות המערבית שחדרה לכאן? (לי נראה ש- ב' קרוב יותר למציאות).

THE WIZARD 55

New member
היו הרבה מקרים עצובים מאוד

בגלל הקנאה.. רצח של ילד קטן או ילדה, אני כבר לא זוכרת..של האישה האחרת מה שברור שכנראה ב' קרוב יותר למציאות כמו שאמרת

למעלה