ישראל מאיימת על סוריה ישירות

ישראל מאיימת על סוריה ישירות

עיתון ערבי היוצא בלונדון, מצטט מקור בכיר בפנטגון האמריקני לפיו ישראל נתנה לאסד 72 שעות כדי להפסיק את פעילותו של חיזבאללה ולהחזיר את החיילים החטופים, "אחרת ייפתח עימות שתוצאותיו יהיו הרות אסון". באותה ידיעה מצוין שנשיא ארה"ב, גורג' בוש הזהיר מספר פעמיים בנאומים פומביים, שסוריה ונשיאה הם האחראים הישרים לחטיפה ולחסור הרצון להחזיר את השבויים הישראלים ולסיים את המהלך המלחמה. הבכיר האמריקאי העריך כי חיזבאללה ביצע "את אותה הטעות שביצע חמאס כאשר לא העריך נכונה את התוצאות והתעלם מהשינויים האזוריים והבינלאומיים הגדולים אשר קרו מאז הוא "הפלת המשטר בעיראק". לדבריו, בוושינגטון הבינו כי מישראל כי "לא תפסיק את פעולותיה לפני שייווצר מצב חדש שימנע מסוריה ואיראן להשתמש בארגוני טרור, כמו חמאס וחיזבאללה לפגוע בביטחון ישראל". מה אתם חושבים לגבי תקיפה ישראלית בסוריה? אולי אפילו איראן? והאם המטרה באמת היא לשנות את מאזו הכוחות בלבנון ולגאול את האזרחים הלבנונים מאיום החיזבאללה?

WolfRiver

New member
יופי

יופי... סוריה ואיראן הם מובילות את המהלך, ולכן הם אשמות בעיקר

עכשיו גם דובר על טיל תועלת המשי

עכשיו גם דווח שיחידות של משמרות המפכה הם זה שירו את טיל "תולעת המשי" C-802 או Silkworm, כולם שמות לאותו טיל - חוף ים בעל טווח של 100 ק"מ. הם פגעו באונית הדגל של ישראל - סער 5, מן הספינות המתוכחמות ביותר בעולם.

nizanm

New member
נגד אירו - רק אחרי העולם.

ישראל לא צריכה להוביל. אירן מסכנת את העולם המערבי, את אירופה וארה"ב הרבה יותר משהיא מסכנת את ישראל. סוריה? לתקוף בתאום עם תקיפת אירן והפיכתה למדינה פפלסטינית אליה יטרונספרו כל ערביי ישראל והשטחים המשוחררים שמהם אנחנו עומדים ל=הסיד את צהל.

מה שבאמת חשוב עכשיו רק תשתית צבאית

כרגע, אני מאמין שפגיעה בסוריה היא קריטית וחיונית להמשך הפעילות המבצעית, גורם בכיר אמר מה שכולנו ידענו - יש להם יכולות טילית להגיע עד לתל אביב, את הנשק מפר איזון הם קיבלו אומנם מאיראן דרך שדות התעופה הצבאיים של סוריה, סוריה אומרת כן או לא, לפיכך היא צריכה אחראיות ואם לא.. אז ישראל תבצע מהלכים התקפיים הכרחיים כדי לקבל תגמול התרעתי הולם כנגד סוריה.... אם זאת כרגע מה שבאמת חשוב זה להשמיד את התשתית האסטרטגית של החיזבאללה ופחות להתעסק בסוריה, איראן או אפילו משלחי הטילים לעבר ישראל.י

nizanm

New member
נראה לי שישראל הולכת ללמד את

החיזבאללה לקח, שבזמנו לימדה את הרשות הפלסטינאית. כזכור, ישראל פוררה את הרשות בראשותו של עארפת שמת באופן טבעי ביותר.

אף אחד לא רוצה ללמד לקח אף אחד

אף אחד לא רוצה ללמד אף אחד, המטרה של ישראל היא פשוט שמירת הסטטוס קוו, והחזרת המצב לקדמותו, שקט בצפון ישראל, שקט בדרום לבנון. לא רוצים להיות אדונים של עם נוכרי לא רוצים להיות נשלטים על עם נוכרי... פשוט וקל.

nizanm

New member
ברשותך, אחלוק על הגישה:

א. ישראל הולכת לשנות את הסדר הקיים בצפון המדינה. זה כבר הוצר רשמית. דובר אף על המחיר הכבד שהיא החליטה שתשלם בתמורה. ב. ישראל מניעה מהלך שעתיד - אני משער - להוביל לפירוקה של אירן מהגרעין, אני משער שזה ייעשה על ידי המערב. אם לפחות אחד משני הנ"ל נכונים, הרי שאין מאבק על החזרת הסטטוס קוו, שכן לפחות החיזבאללה לא תהיה מה שהיתה קודם, ואירן כנ"ל. שבוע טוב.

כמובן ... :)

אני מבין הרבה, אבל לא מבין את הקשר של הגרעין האיראני. בהחלט מדינת ישראל מנסה לשנות את חוקי המשרד, הסטטוס קוו הופר, אם זאת קשה לי מאוד להאמין שהמבצע הזה יצליח שכן חיסול תשתית חיזבאללה והחרבתה דורשת גם פגיעה בתשתית האזרחית של חיזבאללה, שכוללת גם ביתי חולים, מרפאות ובית ספר.. חיזבאללה כמו כל אירגון טרור בזירה המזרח התיכון, יוצרים שני זרועות: הזרוע הצבאית הטרוריסטית הלוחמת, והזרוע האזרחית שמרככת את דעת הקהל המקומית בבניית ועזרה לקהילה... ממש כמו החמאס ו"דוועאה" שלו. אני מאמין שהמטרה כרגע היא רידוד או אולי אפילו הוצאת מכלל שימוש היכולות הצבאיות בלבד, ולא חיסול החיזבאללה ברמה הפוליטית

nizanm

New member
הקשר הגרעיני :

הגרעין האירני הוא אמצעי אסטררטגי ממדרגה ראשונה (אם לא עליונה). כשכל העולם עוסק בגרעין האירני, אירן פעלה, כדי להפנות את הזרקורים ממנה כלומר מדיון בגרעין שלה - לנושא אחר. מה אירן עשתה? פשוט מאוד : הפעילה את חיזבאללה בלבנון. נוצרה מלחמה ועכשיו כולם מתעסקים עם המלחמה בלבנון. אירן הצליחה להוריד מסדר היום הבינלאומי((נכון לרגע זה) את בעיית הגרעין האירני. שבוע טוב.

למעלה