ישראל מבשלת
התכנית רצה כבר מלפני חג הפסח...
1. חלק מהמתכונים פשוט לבושת השפים: חיים כהן או אהרוני, מכינים סלט. עומדים וקוצצים 4-5 עגבניות, 3 מלפפונים וכו'. ואח"כ מכינים טחינה: טחינה גולמית, מים, לימון...
תעשו לי טובה, אני לא צריך שף של מאסטר שף, ו-20 דקות מסך כדי ללמוד איך מכינים סלט או טחינה. זו בושה למגישים, לשפים ולנו.
2. שאלות מהצופים:
תמיד מגיעות שאלות: במה אפשר להחליף את ה-...ועונים להם. אז במקום קמח, אפשר לשים חול? או במקום כרובית, אפשר לשים תפ"א? ובמקום חמאה אפשר לשים מרגרינה? וכך הם מדרימים למי שטבעוני ושואל אם אפשר לעשות קציצות בשר מטופו, ולמי שחולה צליאק, האם יש תחליף לקמח (כן, קמח טירס, קמח תפ"א, חול ים).ןכך זה ממשיך.
חברה. כל מתכון, מכוון לטעם מסויים. החלפת כוסברה בפטרוזליה? זה ירוק, עלים קטנים, אבל הטעם שונה מאוד.
מתכון קלאסי, כמו סלט וולדורף, בלי הדובדבן למעלה זה סלט וולדורף! תקרא לזה אינטיפדה, הודנה, גמילות חסדים או כיפה סרוגה. אל תקרה לזה בשם המסורתי כי זה כבר לא! וזה נכון לרוטב אלפרדו (שבמסעדות לקחו את הדרור לעשות ממנו רוטב שמנת חמאה עם כל תוספת!), או מסעדות זבלה כמו ג'ירף, שמתהדרות בסינטה סצ'ואן, רק בשיחה עם השף הראשי זה בכלל "פיוזן". אז למה לקרוא לזה בשם מחייב. תקרא לזה ביצים פיוזין של השף הראשי.
3. רוב התכניות ממש כאוטיים. הזמן לא מספיק, לא מוצאים דברים אין סדא ואין תוצאות יפות לפני סיום התכנית! למה?
חיים כהן אמר שהוא מתאמן לפני. זה ממש לא נראה כך.
חיתוך?
שמעתם שפים מקצועיים של מאסטר שף על חיתוך מוקדם ןהכנתם לפני הבישול?
כן, השם של זה הוא מזון פלאס: Mise en place
https://en.wikipedia.org/wiki/Mise_en_place
כנ"ל מכסים לסירים, כערות הגשה, את המערוך, מצרכים במקרר שחיים כהן ואהרוני מחפשים בעומר המקרר וכך אנו צופים ב-50 דקות של זמן לבטלה.
זה חמור כמעט כמו זרע לבטלה...בעצם זו אוננות עם בישול בפני חצי מדינה!
4. ואחרונה ג'קי!
זו חובבנות לשמה. אדם שלא למד מעולם בישול (או בכלל), מזמין אורחים כדי להרגיש מעליהם, מתנהגת כמו פריחה מרוקאית - שכונה: מוסיקה, מוסיקה
ובעיקר, רוב המוצרים זו פרסומת גלויה.
התכנית רצה כבר מלפני חג הפסח...
1. חלק מהמתכונים פשוט לבושת השפים: חיים כהן או אהרוני, מכינים סלט. עומדים וקוצצים 4-5 עגבניות, 3 מלפפונים וכו'. ואח"כ מכינים טחינה: טחינה גולמית, מים, לימון...
תעשו לי טובה, אני לא צריך שף של מאסטר שף, ו-20 דקות מסך כדי ללמוד איך מכינים סלט או טחינה. זו בושה למגישים, לשפים ולנו.
2. שאלות מהצופים:
תמיד מגיעות שאלות: במה אפשר להחליף את ה-...ועונים להם. אז במקום קמח, אפשר לשים חול? או במקום כרובית, אפשר לשים תפ"א? ובמקום חמאה אפשר לשים מרגרינה? וכך הם מדרימים למי שטבעוני ושואל אם אפשר לעשות קציצות בשר מטופו, ולמי שחולה צליאק, האם יש תחליף לקמח (כן, קמח טירס, קמח תפ"א, חול ים).ןכך זה ממשיך.
חברה. כל מתכון, מכוון לטעם מסויים. החלפת כוסברה בפטרוזליה? זה ירוק, עלים קטנים, אבל הטעם שונה מאוד.
מתכון קלאסי, כמו סלט וולדורף, בלי הדובדבן למעלה זה סלט וולדורף! תקרא לזה אינטיפדה, הודנה, גמילות חסדים או כיפה סרוגה. אל תקרה לזה בשם המסורתי כי זה כבר לא! וזה נכון לרוטב אלפרדו (שבמסעדות לקחו את הדרור לעשות ממנו רוטב שמנת חמאה עם כל תוספת!), או מסעדות זבלה כמו ג'ירף, שמתהדרות בסינטה סצ'ואן, רק בשיחה עם השף הראשי זה בכלל "פיוזן". אז למה לקרוא לזה בשם מחייב. תקרא לזה ביצים פיוזין של השף הראשי.
3. רוב התכניות ממש כאוטיים. הזמן לא מספיק, לא מוצאים דברים אין סדא ואין תוצאות יפות לפני סיום התכנית! למה?
חיים כהן אמר שהוא מתאמן לפני. זה ממש לא נראה כך.
חיתוך?
שמעתם שפים מקצועיים של מאסטר שף על חיתוך מוקדם ןהכנתם לפני הבישול?
כן, השם של זה הוא מזון פלאס: Mise en place
https://en.wikipedia.org/wiki/Mise_en_place
כנ"ל מכסים לסירים, כערות הגשה, את המערוך, מצרכים במקרר שחיים כהן ואהרוני מחפשים בעומר המקרר וכך אנו צופים ב-50 דקות של זמן לבטלה.
זה חמור כמעט כמו זרע לבטלה...בעצם זו אוננות עם בישול בפני חצי מדינה!
4. ואחרונה ג'קי!
זו חובבנות לשמה. אדם שלא למד מעולם בישול (או בכלל), מזמין אורחים כדי להרגיש מעליהם, מתנהגת כמו פריחה מרוקאית - שכונה: מוסיקה, מוסיקה

ובעיקר, רוב המוצרים זו פרסומת גלויה.