ישראל מקימה עיר מקלט בגולן לפליטים מסוריה

ישראל מקימה עיר מקלט בגולן לפליטים מסוריה טוב סתם צחקתי נו, מה אתם לוקחים אותי ברצינות?
מישהו מצפה מהמדינה הכי מוסרית בעולם לעשות צעד כזה? לחקות דיקטטורות רצחניות כמו ירדן, סעודיה, עירק ותורכיה?
חס ושלום.........

מה רע בטורקיה ובעיראק? שאללה ירחם על הפליטים...

מה שיותר רחוק מאיתנו...

ככה זה בחיים פעם אתה פליט ופעם אתה חוסם פליט.

מה שיפה זה שישראל הפכה לאי של אטימות יציבה, ואתם ממש לא מבינים איך אתם נראים, בין כל הצדקנות המוסרית הזו שאתם מנפנפים בה לבין היותה של ישראל המדינה היחידה באיזור (למעט 2.5 תמונות של סורים פצועים בבי"ח זיו בצפת או בנהריה תלוי מי הצלם הפנוי הקרוב ביותר) שלא מקימה באקט של מוסר נשגב את אותו אוהל ענקי שהיא בנתה בזמן האסון בטהיטי..........

קישקוש, יש בית חולים שדה על הגבול זה שלא מגיעים ממנו דיווחים לא מעיד על נטישתו
יש עוד הרבה שנעשה, אבל אתה בחרת להתייחס לפשיסט חיוור וצולע.

אם זה נכון, כל הכבוד ועדיין בהשוואה זה זניח.. אני לא מתייחס למטומטם, פשוט במקום להגיב לעצמי אני מגיב לאוויר......

חבל שאנחנו שוכחים נתון חשוב שבין ישראל לסוריה יש הפסקת אש, קרי יחסי עוינות.

אבל תמיד ניתן לצפות גבוה ולהתאכזב נמוך.

אני מדבר על בני אדם ולא מדינות אותם פליטים סורים, לדעתי, לא ממש רואים עצמם כתומכים נלהבים של אסד......

AlYahudii

New member
אני חושש שכתבת כאן שטויות המוני פליטים צובאים על הגבול התורכי ועל הגבול הירדני - ויש שם מחנות פליטים.

המוני פליטים סורים צובאים על הגבול עם ישראל?

לא זה מה שאנחנו רואים.

אם היו המוני פליטים כאלו המתדפקים על דלתותיה של ישראל, היה מקום לשאלה שלך. לא זה המצב.

אני חושש שמדובר בצביעות אם ישראל הייתה רוצה לאפשר להמוני פליטים להתרכז בערי אוהלים, היא הייתה יכולה פשוט להקים אותן.

זה כרגיל משחק נדנדה, שכל זמן שהצד השני לא שוקל יותר מדי, אתה יכול לשים על עצמך חולצה שכתוב עליה "אני יהודי ולכן אני מוסרי"

GMAB

AlYahudii

New member
אני לא טוען שאני מוסרי, או שמדינת ישראל אני לא טוען שאני מוסרי, או שמדינת ישראל מוסרית, או שכל יהודי מוסרי בהגדרה.

אני כן טוען שהמציאות, מורכבת. מורכבת יותר מהדרך הפשטנית שהצגת למעלה.

ולא רק בגלל שהגודל של ירדן או של תורכיה שונה, או שאף אחת מהן לא נמצאת במצב מלחמה עם סוריה, או שאחת מהן נמצאת תחת איומים מהסוג שמדינת ישראל נמצאת בהן.

אגב, לסוריה גבול ארוך מאד עם עראק. למה אנחנו לא שומעים על מחנות לפליטים סורים בעראק?

אותם פליטים סורים חונכו על ברכי חזית הסרוב בהכרת ישראל כמדינה, למה נראה לך שהם יבואו לכן?
על כל פנים ולידיעתך, הדרך לרמת הגולן רצופה מחסומים ומנוטרת ע"י השלטון.

תמשיך להתדיין עם הנאצי-השמאלני שליד... ותקללו ביחד את המדינה הציונית ה'אטומה'.

מייאש. לא? אם ארה"ב תתקוף, יתווסף עוד כוח שכותש בסורים. ניזאר קבאני כתב שיר "מתי יכריזו על מות הערבים"? נראה אקטואלי יותר מתמיד אבל עם הרבה יותר דם ומוות.

לכן נגד התערבות צבאית אמריקאית בסוריה

פליטים שרוצים לברוח לישראל - לתת להם להכנס.

אבל צבאית - יש לתת לסורים להתמודד לבד עם בעיות הםנים שלהם.

ב'ספט' השחור'ב-1970 נתנו לפליטים מירדן להיכנס ליו"ש.

הם 'הודו' לנו אח"כ בפיגועים נגדנו.

את פליטי סוריה צריך להעביר למדינות ערב רחבות הידיים או לסקנדינביה ולדר' אמריקה.

אמנם אתה פאשיסט שמאלני מטומטם ומחליא אבל שאלת שאלה ותקבל תשובה:

שמית ידועים 72 מחבלים של הפת"ח שנמלטו ליו"ש מאימת הליגיון הירדני ונכנעו לחיילי צה"ל.

לפחות כמה מהם היו מעורבים מאוחר יותר בפיגועי טרור נגד ישראל.

למעלה