ישראל על המפה

ygantman

New member
ישראל על המפה ../images/Emo39.gif

אני קוראת כרגעה את הספר האחרון של חולית KAPITUL OF DUNA ןלהפתאתי הרבה מצאתי תאורים של כהילה יהודית. כאשר התחלתי לחשוב על זה התבהר לי שבאצם סופרים די רבים מזכירים בספריהם או את הדת היהודית או את העם או את הארץ. כמו GARI GARISON שבאחד מספריו (סליחה לא זוכרת את השם אבל הסיפור הוא על ין קוזליקוב או משהוא...) מספר רב מהגבורים באים מהארץ ואלילה די מרכזית מתרחשת פו. האים למישהוא יש מוסג למה האובססיה סביבנו בספרות המד"ב?

אני מניחה ש....

שמסיבו דתיות. היהדות נתפסת בעיני רבים כמעין דת מסתורין בה רבה הנסתר על הנגלה. יש המאמינים (בכתות נוצריות שונות) כי האמת כולה נמצאת בברית הישנה ( יש אף אומרים בקבלה). שימו לב שההקשר הוא כמעט תמיד משיחי. כלומר ליהדות יש חלק בקץ העולם, חזיונות האפוקליפסה, וכו´. סוזן

דרגורן

New member
לדעתי התשובה פשוטה

אנו גזע עליון
סתם, הסיבה האמיתית לדעתי היא בגלל שהתנ"ך הוא מעיין הבסיס לשאר הדתות הגדולות כיום (כלומר: נצרות, איסלם), מה שאומר שגם הנוצרים וגם מאמיני האיסלם מאמינים בתנ"ך בתור ספר קדוש ופשוט הוסיפו לו (כל דת וההרחבה שלה)... כמו כן היהדות היא הדת שחיה הכי הרבה זמן, היא הכי ותיקה בשטח שעדיין פעילה... ולסיום: יש לנו כמה טריקים בשרוול שאף אחד לא מכיר, איך שניצחנו במלחמות השונות שלנו, כל המבצעים שלנו וכו´ מצד אחד אנו "קטנים" אבל מצד שני חיל האויר שלנו נחשב בין הטובים בעולם וכו´

ברנן

New member
לא מדויק

גם ההינדים קיימים די הרבה זמן בשטח אע"פ שהדת שלהם השתנתה די הרבה מאז היהדות לעומת זאת נשארה קבועה יחסית במשך אלפי שנים

גרעאפס

New member
שגיאות הכתיב הן בכוונה?

את מודעת לכך שאלו הן צורות איומות לכתוב מילים?

ygantman

New member
זה או כך או בכלל לא ../images/Emo8.gif

אני חושבת שאים 12 שנות לימוד לא הצליחו לעזור אז קצת מאוחר לעסות משהוא רציני בנוסה.אני פשוט מבקשת מכולם התנצלות על כול ה שגיות שהיו לי עד עכשיו.......ומראש על כול השגיות שגם יהיו.

הייזל

New member
הממ..

אני מודעת לזה שעברית אינה שפת האם שלך ולכן לא הערתי לך עד עכשיו אבל הנה כמה המלצות: א. תתחילי לקרוא ספרים בעברית והרבה! לי זה שיפר את האנגלית פלאים. ב. תנסי להעביר את ההודעות שלך בספלר של ה WORD לפני שאת שמה אותן. הסיבה העיקרית שאני מעלה את הנושא היא שאני מתקשה להבין את ההודעות שלך וחבל הן ניראות מאד אינטלגנטיות.

preacher

New member
שמעי, לא נעים לי להגיד

אבל ממש קשה לקרוא את ההודעות שלך. אני מתאר לעצמי שזה נובע מזה שאת עולה מחבר העמים, או מדיסלקציה (בכל זאת, התחביר עצמו ממש מצוין) - אבל בכל זאת זה ממש קשה. ועוד שגם את שמות הספרים את מתעתקת מרוסית - הוא נקרא בית הלשכה חולית בעברית או chapterhouse dune באנגלית. והסופר שהזכרת נקרא Harry Harrison - כלומר עם ה´ ולא עם ג´. ועכשיו לעניין עצמו. אין שום אובססיה לנו בספרות המד"ב. את פשוט שמה לב לזה יותר - ספר על הנצרות, תרבות יפן או הוואי לא יעורר את תשומת לבך באותה צורה. ותחשבי כמה ספרי סייברפאנק עם יפנים יש בעולם - או ספרים עם מוטיבים נוצריים. חולית הושפע מכמה תרבויות, בעיקר האיסלם והתרבות הקווקזית. אבל כמובן אם הדת היא חלק כל כך חשוב בעולם של חולית, ויש קתולים, מוסלמים ובודהיסטים בכל מיני צירופים ועירבובים, אז בטח ישארו גם יהודים... ובחולית עצמו יש כמה ביטויים בעברית, כמו "קפיצת הדרך", התואר של פול.

moses

New member
לא בהכרח נכון

נתקלתי בכמה מקומות שהוא דווקא נקרא גריג הריסון(במיוחד בספרים ברוסית) אבל גם בספרים בהם הוא נקרא הרי

preacher

New member
סליחה??????

מזתומרת נתקלת במקומות? קוראים לו הארי האריסון וזהו זה. זה השם שלו, ככה ההורים שלו קראו לו (טוב זה בטח שם עט אבל לא משנה). זה שברוסית אין הבדלה בין ג´ ל-ה´ לא אומר שגם בעברית זה בסדר! זה כמו להגיד שאפשר לקרוא להרצליה גרצליה.

קספר

New member
זה מסיבה אחת פשוטה

משום שהתנ"ך והדת היהודית נתנה השראה להרבה סופרים לוו דווקא סופרים של מדע בדיוני.

RIPPER

New member
גם אני שמתי לב לזה

ובהרבה סרטים וסדרות מדע בידיוני היהודים מתוארים כעם שאסור להתעסק איתו עם שקט אבל מסוכן עם מיסתורי עם שנמצא תמיד 10 צעדים קדימה עם עם כבוד עצמי רב עם שלא מפחד מכלום

למעלה