ישראל צריכה לתמוך בחברת NSO

הפרבולה1

Well-known member
מול ההתקפות הצבועות של ארה"ב ועוד מדינות על תוכנת הפגסוס, ישראל צריכה לעמוד ולתמוך בגלוי בחברה ולהדגיש שהתוכנה פגסוס היא כלי חשוב במילחמה נגד כל ארגוני הטרור והפשע בעולם, והפגיעה בפרטיות היא בעדיפות שניה, ואנחנו גאים במוצר הזה. כדאי גם שישראל והציבור הישראלי יקנה את המניות של החברה שכרגע נסחרים בארה"ב, כדי להפחית את השליטה של הציבור בארה"ב בחברה.

כמובן צריך לעשות הכל כדי למנוע הגעת הכלי הזה ל"רעים", וזה נכון לכל כלי נשק שישראל מייצרת שיש לדאוג שלא יגיעו לאויבנו או למשטרים אפלים.

הביקורת של ארה"ב היא צבועה ויש חשש שמה שעומד מאחריה הם שיקולים עסקיים, שהרי גם הם מייצרים תוכנות כאלו ומרגלים ללא הרף אחרי כל העולם כולל אחרינו, והם רוצים למנוע תחרות , כמו שהם עושים ומגבילים אותנו ביצוא נשק להודו ולעוד מדינות משיקולים עסקיים וגם מכריחים אותנו לקנות ב"סיוע" האמריקאי רק נשק מהם ( וזה כולל מדים ונעליים צבאיות ועוד מוצרים תוך כדי סגירת מפעלים אצלינו והגברת האבטלה ).

את הביקורת של נשיא צרפת יש לנפנף , ולהגיד לו שהוא יכול לקפוץ לנו.

vinney

Well-known member
אם יש לך מניות בחברה אז כן, זה מה שתחשוב. אבל למה מי שאין לו מניות בחברה הזאת ירצה שהמדינה תכניס את הראש הבריא שלה למיטה החולה הזאת? לא מספיק הפדיחה עם מקרון?

הפרבולה1

Well-known member
אם יש לך מניות בחברה אז כן, זה מה שתחשוב. אבל למה מי שאין לו מניות בחברה הזאת ירצה שהמדינה תכניס את הראש הבריא שלה למיטה החולה הזאת? לא מספיק הפדיחה עם מקרון?
איזה מיטה חולה? ולא צריך להתרגש ממה שנשיא מיקרון אומר ? אין פה שום פדיחה , אז מישהו פרץ לסלולרי שלו עם התוכנה הזאת, ביג דיל, אנחנו לא צריכים להתנצל על זה ובכלל לא בטוח שהוא בצד של "הטובים" אולי באמת צריך לעקוב אחריו, מאז מלחמת ששת הימים צרפת היתה בד"כ מדינה עויינת לישראל.

וחבל שמניותיה לא נסחרות בבורסה הישראלית, יש פה הזדמנות קניה .

vinney

Well-known member
ומה עוצר בעדך לקנות מניות בבורסה אמריקאית? הגאווה הלאומית שלך? זה לא שאתה חי בגבולות המדינה...

טוב, נו, אפסיק להטריל אותך :-D

הפרבולה1

Well-known member
ומה עוצר בעדך לקנות מניות בבורסה אמריקאית? הגאווה הלאומית שלך? זה לא שאתה חי בגבולות המדינה...
אני צריך לברר איך עושים את זה, זה קצת פרוצדורה ויש עמלה גבוהה, אגב לא חושב שיפריע לברוקר שיבצע את פקודת הקניה שאני אולי גר בארץ ישראל אבל מעבר לאיזה קו גבול שרירותי מלפני 54 שנים .

BravoMan

Active member
טוב, נו, אפסיק להטריל אותך
אם בהטרלות עסקינן, אומנם נזכרתי באיחור, אבל אני תוהה:

אפה היו כל אותם "מגני זכויות אדם" מרחבי האינטרנט שיוצאים נגד NSO, לפני חצי שנה, כאשר Apple הודיע שהיא הולכת לסרוק את כל התמונות שנמצאות בטלפונים של לקוחותיה (לפני שבכלל עלו לענן שלה!), ולפי החלטה שרירותית של האלגוריתם לשלוח חלק מהתמונות, ללא ידיעת משתמש לצפייה של בודק אנושי.

וכל זה ללא צו בית משפט, ואפילו ללא חשד סביר נגד אדם ספציפי, אלא באופן גורף!

כמובן, ל-Apple עמד התירוץ שזה "נועד להגן על ילדים ולתפוס פדופילים", אבל במה זה שונה מהתירוץ של משטרת ישראל \ NSO?
הרי אין שום דבר בטכנולוגיה המדוברת שימנע שימוש שלה לכל מטרה אחרת.
גם לא יכול להיות. בסה"כ סורקים תמונות, משווים ל-hash, ואם מתקיימת השוואה "גונבים" את התמונה ומראים אותה לעובד Apple אקראי.

אבל לא שמעתי אף ממשלה מתייחסת לזה, וגם לא מחאת צרכנים או איומי חרם...

וכל ההבדל הוא ש-NSO כנים לגבי מה הם מוכרים, בעוד ש-Apple מנסה ליפות עם הבל שיווקי.

vinney

Well-known member
אני אענה בסוף, אתה יכול לקפוץ ישר לשם אם אתה רוצה תשובה ישירה.

השאלה הזאת, כמו שאתה בוודאי יודע והתכוונת שתהיה (כי הרי ציטטת את פסקת ההטרלה שלי) היא דמגוגית. הדברים אינם קשורים אחד לשני, ואין שום קשר בין אפל למשטרת ישראל בשום צורה.

בוא נעבור על ההבדלים:
אפה היו כל אותם "מגני זכויות אדם" מרחבי האינטרנט שיוצאים נגד NSO, לפני חצי שנה, כאשר Apple הודיע שהיא הולכת לסרוק את כל התמונות שנמצאות בטלפונים של לקוחותיה (לפני שבכלל עלו לענן שלה!), ולפי החלטה שרירותית של האלגוריתם לשלוח חלק מהתמונות, ללא ידיעת משתמש לצפייה של בודק אנושי.
עם ידיעת המשתמש, כי הרי הנה - אתה יודע.
וכל זה ללא צו בית משפט, ואפילו ללא חשד סביר נגד אדם ספציפי, אלא באופן גורף!
אפל לא צריכה צו בית משפט כדי לאכוף את כללי השימוש שלה, אתה מסכים לכך בחוזה שאתה ״חותם״ מול אפל.
כמובן, ל-Apple עמד התירוץ שזה "נועד להגן על ילדים ולתפוס פדופילים", אבל במה זה שונה מהתירוץ של משטרת ישראל \ NSO?
NSO מספקים כלי נשק, מי שצריך לעמוד לדין בסיפור הספציפי הזה זאת משטרת ישראל. משטרת ישראל היא גוף ממשלתי שכפוף לחוקים ולכללים, ולפיקוח פרלמנטרי ומשפטי כפי שנהוג במדינות דמוקרטיות. משטרת ישראל אינה רשאית לעשות ככל העולה על רוחה כל עוד המשתמשים מסכימים (בשתיקה או בלחיצת כפתור agree בלי לקרוא). אני מקווה שזה עונה לך על השאלה ״במה זה שונה״.
אבל לא שמעתי אף ממשלה מתייחסת לזה, וגם לא מחאת צרכנים או איומי חרם...

והתשובה:

אני לא יודע איפה הם היו בארץ. פה, בארה״ב, זה עשה הרבה מאוד רעש והרבה מאוד התנגדות. ככל הידוע לי אפל ירדו מהרעיון. אז אתה לא שמעת.

d70

Well-known member
מול ההתקפות הצבועות של ארה"ב ועוד מדינות על תוכנת הפגסוס, ישראל צריכה לעמוד ולתמוך בגלוי בחברה ולהדגיש שהתוכנה פגסוס היא כלי חשוב במילחמה נגד כל ארגוני הטרור והפשע בעולם, והפגיעה בפרטיות היא בעדיפות שניה, ואנחנו גאים במוצר הזה. כדאי גם שישראל והציבור הישראלי יקנה את המניות של החברה שכרגע נסחרים בארה"ב, כדי להפחית את השליטה של הציבור בארה"ב בחברה.

כמובן צריך לעשות הכל כדי למנוע הגעת הכלי הזה ל"רעים", וזה נכון לכל כלי נשק שישראל מייצרת שיש לדאוג שלא יגיעו לאויבנו או למשטרים אפלים.

הביקורת של ארה"ב היא צבועה ויש חשש שמה שעומד מאחריה הם שיקולים עסקיים, שהרי גם הם מייצרים תוכנות כאלו ומרגלים ללא הרף אחרי כל העולם כולל אחרינו, והם רוצים למנוע תחרות , כמו שהם עושים ומגבילים אותנו ביצוא נשק להודו ולעוד מדינות משיקולים עסקיים וגם מכריחים אותנו לקנות ב"סיוע" האמריקאי רק נשק מהם ( וזה כולל מדים ונעליים צבאיות ועוד מוצרים תוך כדי סגירת מפעלים אצלינו והגברת האבטלה ).

את הביקורת של נשיא צרפת יש לנפנף , ולהגיד לו שהוא יכול לקפוץ לנו.

עוד חודש חודשיים כולם ישכחו את העניין.
במקרה הכי גרוע NSO "תיסגר" וכל העובדים יעברו לחברה חדשה שתעשה אותו דבר ;)

קר לי בך

Well-known member
אתה מדבר על המערכת שבעזרתה משטרת ישראל עוקבת אחרי אזרחים שומרי חוק ונורמטיביים שלא חשודים בשום פשע וללא צו בית משפט?
ואולי המעקב הוא רדיפה על בסיס פוליטי?
מבקש הבהרה אם מדברים על אותו הדבר

הפרבולה1

Well-known member
אתה מדבר על המערכת שבעזרתה משטרת ישראל עוקבת אחרי אזרחים שומרי חוק ונורמטיביים שלא חשודים בשום פשע וללא צו בית משפט?
ואולי המעקב הוא רדיפה על בסיס פוליטי?
מבקש הבהרה אם מדברים על אותו הדבר
כן על זה אני מדבר.
צריך למנוע שימוש ברעה של התוכנה , ולוודא שמשטרת ישראל עוקבת אחרי חשודים רק תחת צו מבית משפט.
אבל להמשיך ולהשתמש בתוכנה כדי להלחם בפשע ובטרור ובאויבינו , ואם מוכרים אותה לגורמים זרים , יש לעשות את המכסימום שלא יגיע לגורמים עויינים ( עויינים = אויבי ישראל , משטרים דיקטטורים, ארגוני פשע בתוך ישראל ובעולם ....)

נערך לאחרונה ב:

קר לי בך

Well-known member
כן על זה אני מדבר.
יופי
צריך למנוע שימוש ברעה של התוכנה , ולוודא שמשטרת ישראל עוקבת אחרי חשודים רק תחת צו מבית משפט.
איך אתה מציע לעשות את זה?
אבל להמשיך ולהשתמש בתוכנה כדי להלחם בפשע ובטרור ובאויבינו
מעולה, אני בעד
, ואם מוכרים אותה לגורמים זרים , יש לעשות את המכסימום שלא יגיע לגורמים עויינים ( עויינים = אויבי ישראל , משטרים דיקטטורים, ארגוני פשע בתוך ישראל ובעולם ....)

האם אתה מציע לתמוך בחברה לפני או אחרי שהאמצעים שאתה מציע (אני מחכה שתציע) כדי שהתוכנה באמת תשמש נגד טרור ואוייבים ולא אמצעי של המשטר נגד אזרחים שומרי חוק?

הפרבולה1

Well-known member
יופי

לא יודע לא מכיר את הקוד של התוכנה , אבל סומך עליהם שהם שוברים עכשיו את הראש איך לעשות זאת.
ואגב אני חושב שיצריני מערכות ההפעלה של טלפונים סלולריים עובדים עכשיו איך לסתום את הפרצות מפני תוכנת פגסוס.
האם אתה מציע לתמוך בחברה לפני או אחרי שהאמצעים שאתה מציע (אני מחכה שתציע) כדי שהתוכנה באמת תשמש נגד טרור ואוייבים ולא אמצעי של המשטר נגד אזרחים שומרי חוק?
גם לפני , גם אם לא יצליחו ממש לוודא שהמשטר עוקב גם אחרי שומרי חוק, אז אוקי תהיה פגיעה מסוימת בפרטיות והשב"כ יחשוף את העובדה המדהימה ששבוע שעבר התקשרתי לאשתי מהסופר ושאלתי אותה אם צריך לקנות גבינה צהובה.

קר לי בך

Well-known member
לא יודע לא מכיר את הקוד של התוכנה , אבל סומך עליהם שהם שוברים עכשיו את הראש איך לעשות זאת.
מה קשור הקוד של התוכנה?
התוכנה לא יודעת אם מדובר בחייל שמציל נפשות או בדיקטטור שמנסה לשלוט באזרחיו בכוח הזרוע
ואגב אני חושב שיצריני מערכות ההפעלה של טלפונים סלולריים עובדים עכשיו איך לסתום את הפרצות מפני תוכנת פגסוס.
אם יסתמו את הפרצות התוכנה תהיה חסרת ערך.
גם לפני , גם אם לא יצליחו ממש לוודא שהמשטר עוקב גם אחרי שומרי חוק, אז אוקי תהיה פגיעה מסוימת בפרטיות
אהה
והשב"כ יחשוף את העובדה המדהימה ששבוע שעבר התקשרתי לאשתי מהסופר ושאלתי אותה אם צריך לקנות גבינה צהובה.
או שיגלה מי הדליף לעיתונאי שבכיר מאוד בממשלה לוקח שוחד? נניח?
או שיגלה למעסיק שלי שאני יצאתי לראיון עבודה אצל מעסיק אחר?
או יגלה לחתן המיועד לבת שלך שהיא עברה הפלה?
או שיגלה לכלה המיועדת לבן שלך שביקרתם קרוב משפחה בבית חולים לנפגעי נפש?
או שיגלה לבוס שלך שאתה גולש בפורום תפוז באינטרנט בזמן העבודה? או לרבי שלך שאתה בכלל באינטרנט?
רוצה שאני אמשיך את הרשימה?

הפרבולה1

Well-known member
מה קשור הקוד של התוכנה?
התוכנה לא יודעת אם מדובר בחייל שמציל נפשות או בדיקטטור שמנסה לשלוט באזרחיו בכוח הזרוע
אה זה פשוט, כל מי שמתקין פגסוס חייב לסמן בטופס בזמן התקנת התוכנה וי ליד הסעיף "אני לא דיקטטור" אחרת הוא לא יוכל ללחוץ על כפתור ה next :cool:

וברצינות , אולי בתוכנה יש קטע של "בינה מלאכותית" שיכולה לזהות פרטים על מי שמשתמש בה ... לא יודע ...

או שיגלה מי הדליף לעיתונאי שבכיר מאוד בממשלה לוקח שוחד? נניח?
או שיגלה למעסיק שלי שאני יצאתי לראיון עבודה אצל מעסיק אחר?
או יגלה לחתן המיועד לבת שלך שהיא עברה הפלה?
או שיגלה לכלה המיועדת לבן שלך שביקרתם קרוב משפחה בבית חולים לנפגעי נפש?
או שיגלה לבוס שלך שאתה גולש בפורום תפוז באינטרנט בזמן העבודה? או לרבי שלך שאתה בכלל באינטרנט?
רוצה שאני אמשיך את הרשימה?
מסכים איתך שפגיעה בפרטיות היא בעייתית, אבל אם בתמורה ימנע עוגמת הנפש של לקום בבוקר ולגלות שפרצו לביתך או שהמכונית נעלמה או שהופיעה אפליקציה זדונית של כופר במחשב שלך זה אולי שווה את הנזק של פגיעה בפרטיות.

BravoMan

Active member
גם לפני , גם אם לא יצליחו ממש לוודא שהמשטר עוקב גם אחרי שומרי חוק, אז אוקי תהיה פגיעה מסוימת בפרטיות והשב"כ יחשוף את העובדה המדהימה ששבוע שעבר התקשרתי לאשתי מהסופר ושאלתי אותה אם צריך לקנות גבינה צהובה.
אתה לא באמת עד כדי כך נאיבי לחשוב שזו המשמעות של פגיע בפרטיות ע"י המשטר?

אם יסתמו את הפרצות התוכנה תהיה חסרת ערך.
אל דאגה, תמיד יהיו פרצות חדשות.

וברצינות , אולי בתוכנה יש קטע של "בינה מלאכותית" שיכולה לזהות פרטים על מי שמשתמש בה ... לא יודע ...
זה מדע בדיוני.
בחיאת, אתה מתכנת, אתה צריך לדעת שדברים כאלה אינם אפשריים.

מסכים איתך שפגיעה בפרטיות היא בעייתית, אבל אם בתמורה ימנע עוגמת הנפש של לקום בבוקר ולגלות שפרצו לביתך או שהמכונית נעלמה או שהופיעה אפליקציה זדונית של כופר במחשב שלך זה אולי שווה את הנזק של פגיעה בפרטיות.
וזה שווה לקום באמצע הלילה כי גילו שהילד שלך חבר בפייסבוק של איזה נער גבעות, ועכשיו היס"מ בא לקחת אותו לאיזו "שיחה"?

בדוגמה של קר לי בך עם האינטרנט בעבודה אולי ילדותית (שום מעסיק לא צריך פגסוס לנתר את המחשבים ששייכים לו), אבל הדוגמאות שלך למה שאתה חושב על "פגיע בפרטיות" הן עוד יותר גרועות!

מעניין עם עדיין היית תומך ב-NSO, אם היו משטילים פגסוס בטלפון של ביבי, והוא היה עכשיו יושב בכלא במקום להגיע לעסקת טיעון שאפילו לא כוללת קלון?

הפרבולה1

Well-known member
אתה לא באמת עד כדי כך נאיבי לחשוב שזו המשמעות של פגיע בפרטיות ע"י המשטר?
נכון , ברור שיש דברים יותר חשובים מקנית גבינה צהובה, שלא הייתי רוצה לחשוף .
אל דאגה, תמיד יהיו פרצות חדשות.
יופי , אז יש על מה לעבוד בחברת NSO, הביקוש למתכנתים ישאר גבוה ....
זה מדע בדיוני.
בחיאת, אתה מתכנת, אתה צריך לדעת שדברים כאלה אינם אפשריים.
לא יודע ,
הנה למשל יש שם פיצר ( לדברי NSO ) שחוסם מעקב אחרי מספרים ישראלים, כבר נעשה צעד שמונע שימוש בתוכנה נגד ישראלים , יש להניח שפיצר זה קיים רק בגרסה שנמכרת לגורמי חוץ , ולא בגירסה שנכרת למשטרת ישראל.
וזה שווה לקום באמצע הלילה כי גילו שהילד שלך חבר בפייסבוק של איזה נער גבעות, ועכשיו היס"מ בא לקחת אותו לאיזו "שיחה"?

בדוגמה של קר לי בך עם האינטרנט בעבודה אולי ילדותית (שום מעסיק לא צריך פגסוס לנתר את המחשבים ששייכים לו), אבל הדוגמאות שלך למה שאתה חושב על "פגיע בפרטיות" הן עוד יותר גרועות!

מעניין עם עדיין היית תומך ב-NSO, אם היו משטילים פגסוס בטלפון של ביבי, והוא היה עכשיו יושב בכלא במקום להגיע לעסקת טיעון שאפילו לא כוללת קלון?

מסכים שיש פה פגיעה בפרטיות, בכלל אני שוקל לכבות את הסלולרי מתי שלא צריך אותו , מסתבר שגם גוגל עוקבת אחרינו, לדוגמה אם אני משתתף בשיחה שבה אני או מישהו אומר שהוא מחפש לקנות מדיח כלים , מיד אחרי זה מופיע באורח פלא פרסומות של מדיחי כלים באתרים שאני מבקר ...

BravoMan

Active member
הנה למשל יש שם פיצר ( לדברי NSO ) שחוסם מעקב אחרי מספרים ישראלים, כבר נעשה צעד שמונע שימוש בתוכנה נגד ישראלים , יש להניח שפיצר זה קיים רק בגרסה שנמכרת לגורמי חוץ , ולא בגירסה שנכרת למשטרת ישראל.
זו הודעה של המנכ"ל שלהם לתקשורת.

בפועל, גם אם הכניסו איזו רשימה שחורה, לעקוף אותה יהיה טריוויאלי.

מסתבר שגם גוגל עוקבת אחרינו, לדוגמה אם אני משתתף בשיחה שבה אני או מישהו אומר שהוא מחפש לקנות מדיח כלים , מיד אחרי זה מופיע באורח פלא פרסומות של מדיחי כלים באתרים שאני מבקר ...
זה נכון.

הסמארטפון המודרני הוא כלי ריגול שאפילו ג'ורג' אורוויל בכתביו הכי בדיוניים לא חלם עליו, והחלק הכי מסוכן שלו הוא שאף אחד לא באמת משתיל אותו, אנשים פותחים את כל הרוגלות מרצון.

כמובן, הסיבה שפגסוס זוכה לתשומת לב, היא שמדובר בכלי נקודתי, ולא גורף.
כשחברת ענק מארץ זרה מרגלת אחרי כולם במסה כדי שבצורה אוטומטית תוכל לדחוף להם פרסומות, אף אחד לא חושב על ניצול לרעה של הטכנולוגיה.

כשמישהו משתיל נקודתית תוכנה עצל אדם ספציפי כדי למשוך משם נתונים, ואחרי זה אולי גם מחסל את האדם, פתאום כולם רואים כמה ריגול בעייתי.
אנשים פשוט לא חושבים קדימה...

זוכר עובד גוגל שנתפס מחטט בחשבונות מייל של קטינים?

BravoMan

Active member
והפגיעה בפרטיות היא בעדיפות שניה,
ברגע שאתה אומר דבר כזה, אתה יורה לעצמך ברגל בצורה עיוורת.

אתה יודע לאן מגיעים עם חשיבה כזו?
לשלטון כמו שהיה בברה"ם.
או כמו שיש היום בצפון קוריאה או סין.

יש לי מספיק סיפורי משפחה איך זה נראה מקרוב, לא תודה!
אני אומנם הייתי רוצה שננהג ב-"שכנים" שלנו כמו שברה"מ היו נוהגי במי שעושה בעיות, או כמו שסין מטפלת היום בקבוצות בעייתיות בתוכה, אבל זה יישאר בגדר חלום עד שמישהו ימציא דרך להקים שלטון שיכול לעשות את זה בלי לפגוע באזרחים שלו...
ועד היום לא ראיתי כזה...

כל זה אולי נכון, אבל שום מדינה לא צריכה לתמוך בחברה פרטית.
זה עסק, שיסתדר.

מה שישראל היית צריכה לעשות עם NSO, זה לנחס את הטכנולוגיה ולוודא שהיא לא נמכרת למדינות אחרות, במיוחד לא למדינות ערב שבמקרה הטוב יש לנו הסכמי שלום מפוקפקים איתן.

חברת NSO היא יצרנית נשק לכל דבר ועניין.
המוצרים שלה נחוצים, כמו שמוצרי אלביט נחוצים, אבל יש כללים להתנהג בשוק הזה.

החברה עברה על הכללים האלה ולכן היא מקבלת בראש עכשיו. לממשלת ישראל אין מה להתערב פה.

הוא לא צריך להציע כלום.
הסיבה שאנחנו יודעים על העוול שהמשטרה עשתה היא שעלו עליה.

עכשיו רק צריך שהמחלקה לחקירות פנים תטפל.
בגדול, כבר יש חוקים, ויש נהלים, ויש מי שיחקור.

זה לא מושלם, אבל זה קיים ואיתונות חוקרת מהווה גיבוי לזה.

אל תשכח, שבהרבה דברים אפשר להשתמש לרעה, אבל אנחנו לא מונעים את קיומם, מכירתם, והפצתם.
לך יש דרך לוודא שמחבלים לא ישתמשו לרעה בסכיני מטבח?

ואם מוכרים אותה לגורמים זרים , יש לעשות את המכסימום שלא יגיע לגורמים עויינים
ברגע שמכרת נשק למישהו, אתה לא יכול לשלוט עליו.
פה אין מה לעשות, למעט לוודא שאתה מוכר אך ורק למי שאתה יכול לסמוך עליו, וגם זה לא תמיד רעיון טוב.
לפעמים, כשמדובר בנשק ייחודי, הדבר הטוב ביותר הוא לא למכור אותו כלל, אך כמובן בעולם המודרני זה לא תמיד אמתי.

כמו שהאמריקאים למשל הסכימו למכור להרבה אנשים F35, אבל לא מוכרים לאף אחד F22.

קר לי בך

Well-known member
הסיבה שאנחנו יודעים על העוול שהמשטרה עשתה היא שעלו עליה.

עכשיו רק צריך שהמחלקה לחקירות פנים תטפל.
בגדול, כבר יש חוקים, ויש נהלים, ויש מי שיחקור.

זה לא מושלם, אבל זה קיים ואיתונות חוקרת מהווה גיבוי לזה.

אל תשכח, שבהרבה דברים אפשר להשתמש לרעה, אבל אנחנו לא מונעים את קיומם, מכירתם, והפצתם.
לך יש דרך לוודא שמחבלים לא ישתמשו לרעה בסכיני מטבח?
הסיבה שאנחנו יודעים היא שמשטרת ישראל שלומיאלית ולא מקצועית
ולכן עיתונאי של כלכליסט היה יכול לעלות על הנושא ולהדהד אותו,

אם משטרת ישראל היו מפעילים את הפגסוס כמו שצריך אולי היו עוצרים את כלכליסט לפני הפרסום.

אין למדינת ישראל חוקים מתאימים לכן משטרת ישראל טוענת שלפרשנותה לא עברה על החוק,
אין למשטרת ישראל נורמות ויושרה מתאימות ואני לא צריך להרחיב,
יש בישראל אוכלוסיה מאוד גדולה ומשמעותית שרוצה כאן שלטון בנוסח בריה"מ סין או השטאזי רק עם אמצעים טכנולוגים הרבה יותר טובים.
בקיצור בישראל מתקיימים הרבה תנאים שיעודדו תופעה כזו ואסור לתת למשטרה להפעיל אמצעים כאלה "בינתיים".

למעלה