ישר ולעניין..... שלום לכולם ו...

עטלף77

New member
ישר ולעניין..... שלום לכולם ו...

מה דעתכם על אגדות ילדים "תמימות" שבעצם מספרות על חוויות מסמים? דוגמאות? בבקשה... אליס בארץ הפלאות - זה דיי ידוע שהסיפור נכתב בהשפעת חוויות הסמים של לואיס קרול. לפי מה ששמעתי בספר יש 22 סוגים שונים של לקיחת סמים (הנרגילה של הזחל, הפטריה שמגדילה ומקטינה, העוגיות שמגדילות ומקטינות ועוד ועוד...) דוגמא שניה היא פיטר פן. כן, אותו נער תמים(?) שמשתמש באבקה הקסומה של טינקרבל כדי לעוף אל ארץ החלומות שלו - Neverland. מה אתם אומרים? יש לכם עוד דוגמאות?

Outlast

New member
אני לא בטוחה...

אבל בעיקרון בהרבה סיפורי אגדות ופנטזיה אפשר למצוא קשר לסמים, אחרי הכל- פנטזיות או לא... כל מיני קסמים, כישופים ושות´ מוסברים כסמים והזיות... אגב, בקשר לאליס בארץ הפלאות, אם כבר מדברים על סמים וכאלה- רק הכובען המטורף הוא כבר דוגמא מספקת, לא...?

Idan91

New member
גם אני שמעתי על זה

וגם- סינדרלה.. הדלעת וכו´.. הכל סמים שגורמים להזיות...

על פיטר פו קראתי כתבה ארוכככההה...

שניסה לשכנע אותי שהכל שם תסביך אדיפוס אחד גדול... W!!! אבל בפיטרפן יש המון מסרים חברתיים כאלו ("שפחה, תקחי את הדובון") וגם זה שוונדי מתבגרת והיא כבר לא ילדה ו.. אוף, אני לא יודעת איך להסביר את עצמי... וולט דיסני הזה היה חתיכת שוביניסט פדופיל..:)

עטלף77

New member
פיטר פן זה לא של וולט דיסני!

הם רק עשו גרסא מצוירת. כמו שעשו להרבה אגדות אחרות.

d@r121

New member
הבטחתי שאני אגיע ../images/Emo70.gif

בכל אופן נעים מאוד דור ואם גבר דיברתם על סמים באגדות (כן אני יודע שלא שרשרתי תעבדי קצת תתרגלי את האדמין מה יש
) אז תחשבו על פו הדוב מה משך את פו לדבש אם לא התמכרות אובססיבית לדבש או לאחד המרכיבים שבו תחשבו על זה שאיה החמור היה במשברי דכאונות בעוד חברו טיגר היה בסוטול כאשר כל הזמן תראו אותו קופץ ומאושר ואיך נשכח את נבי הארנב שנתן לפו הוב את הדבש כך למעשה שהוא סוחר סמים במסווה (רוב הזמן רואים רק את העלים שמעל האדמה בגינה שלו ולא מה שמתחת ) וחזרזיר הוא בעצם אזרח תמים אשר לא מושפע מלחצי החברה ותחשבו על זה ובהצלחה בפורום

green lantern

New member
עכשיו לשרשר זה קל...

את יודעת מה זה היה לשרשר לפני חודש חודשיים... 5 דקות כדי להדביק הודעה להודעה.... אני חושב שפו הדוב הוא לא מכור לסמים, יש ל בעיות אכילה... השמנת יתר וכו´... הסיפור על אליס הוא ידוע... את זה גם אפשר לראות במשחק המזעזע ולפי דעתי המטופש אליס.... פיטר פן על סמים? אני תמיד חשבתי שהיתה לו בעיה של אינפנטיליות...

הוא לא ינפנטילי, צריך בגרות לטפל..

בכלכך הרבה ילדים אבודים,שלא לדבר על אומץ בקרבות הוא הגיבור שלי ותמיד יהיה אפילו עם חברתו הטובה ביותר היא סוחרת סמים, לפחות היא לא רחרוכית כמו וונדי שמנסה לגנוב מימנה את פיטר שהיה שלה קודם. מוות לוונדי,long live chilhood

Outlast

New member
אם כבר פו הדב...

אז רק את חזרזיר השארת בחוץ! אחרי איה, ברור שהוא היצור עם הכי הרבה תסבוכות, בעיות אישיות ופראנויות.... וכריסטו]ר רובין, בכלל... ילד עם בעיות קשות שמדמיין את הבובות שלו חיות... שמתם לב איך זה הופך בערך כל סיפור ילדים לאיזה משהו אפל וחולני? כנראה שבכל גיל אנחנו מתאימים את העיסוק בסיפורים האלה למה שמתאים לנו...

עמיתוש

New member
ומה יש בכיפה אדומה?

סוטה רצחני (השועל) רואה ילדה מסכנה, ממהר לבית לאכול (!!!) את סבתא שלה, אחרי זה מאיים לאכול את הילדה (לרצוח אותה, למעשה), ואחרי זה בא שוטר (אני משנה את הדמויות לדמויות בימינו) פותח עם סכין את הבטן של הרוצח (שוב, השועל), מוציא את הסבתא, וכך זה מסתיים. אמנם זה לא סיפור על סמים, אבל לדעתי זה סיפור די חולני, אפילו מ-א-ו-ד חולני. עמית בן 13...

DrunkGoat

New member
...

בסה"כ תימצתת את הסיפור והוספת תארים "מזוויעים". עשית מהזאב סוטה רצחני... בסה"כ היה רעב.

Idan91

New member
הוא לא בדיוק

אכל... זאת אומרת.. אצלי ל"אכול" נקרא ללעוס, לבלוע וכו´.. הוא בסך הכל בלע אותה בשלמותה... וגם את כיפה´לה.. אני מניחה שאף פעם לא נתקע לו משהו בגרון.

Idan91

New member
ובכלל...

חשבתם לרגע מה עשו הסבתא וכיפה אדומה בתוך הבטן של הזאב? בררר...

למעלה