ישר לסטטיסטיקה - מה עושים ??

joymax9

New member

אתמול בשעה 18:30 לערך אני נוסע לי לתומי באחד מכבישי העיר ב"ש... התנועה זרמה וממש 100 מטר לפני הצומת התחלתי בהאטה הדרגתית לפני עצירה - ממש כשאני אולי על 40-50 קמ"ש עף כדור ( כדורגל ) ממגרש סמוך, ולא יודע איך או ממה הוא פשוט ניתז לי בין הגלגלים והפך אותי ואת הגוימקס. איבדתי את ההכרה לאיזה כמה שניות, והדבר הבר שאני זוכר זה אותי שוכב על הגב, מדמם ביד ימין ( ד"א מעילי קורדורה נקרעים - חובה מיגון קשיח ! ) כאב לי בחזה ובגב ובעצם כל צד ימין משופשף וחרוך מהמפגש עם האספלט - למזלי הייתי עם גינס יחסית עבה אז הוא ממש הגן עליי וברגליים חוץ ממכות יבשות אין שפשופים בכלל... מעבר לזה - פוניתי לקבלת טיפול ע"י אמבולנס בביה"ח סורוקה, צולמתי רנטגן מכל זווית אפשרית כי לא כל כך יכולתי לזוז, גם הגב, גם הצוואר, הכל כאב, ולאחר שהצילומים שללו שבר הרופא החליט לשחרר אותי באומרו שאין כל ממצא רציני וזה הכל מכות יבשות שלעיתים כואבות יותר משברים... אני עדיין לא מסתמך על חוו"ד של אורטופד אחד שהיה בלחץ אטומי במיון בסורוקה ורוצה לראות מומחה כי יש לי ממש כאבים באגן ובברך שמאל שנראה שניזוקה. מי לאן איך ? אני בחור צעיר בן 23 אין לי מושג בדברים האלה !! קיבלתי 2 זריקות חזקות לשיכוך כאבים - לקחתי כמה כדורים חזקים ( משהו שנשאר לי מהניתוח - ווליום כזה ) ובזה סיימתי והלכתי הביתה אחריי איזה 6 שעות בדיקות . עכשיו לשאלות : 1. יש לי דו"ח מהאמבולנס ... מה עושים איתו ( אני חושב שצריך ללכת לדווח במשטרה ולהוציא דוח תאונת דרכים ואז זה מבוטל - אני לא בטוח.. ) 2. תשלום למיון ? 3. מה הביטוח חובה עוזר במקרים האלה ? את מי אני תובע , איך וכמה זמן זה לוקח בדר"כ...? 4. אין לי מקיף - הקטנוע נשרט ברמה מפחידה - ז"א הפלסטיקה בצד, המגן רוח נשבר, כל מיני פלסטיקה ואני עדייין לא יודע להעריך אם יש נזק למנוע .. 5. הכדור שנבעט לכביש ובעצם החל את כל הסיפור זה כדור שבא מאימון של קבוצת כדורגל מסודרת - יש לי איך לתבוע אותם ? 6. עו"ד מוכר מאיזור הדרום - מישהו מכיר אחד כזה שמתעסק בתעבורה ויכול לעזור לי ? 7. עוד שאלה חשובה -איך הולך השכר לעו"ד - ע"פ אחוזים קבועים / תשלום מראש ? 8. השאלה המסכמת והחשובה ביותר - זה יכל להיגמר אחרת, ואני ממש נחלצתי מתאוה שיכלה להיגמר באסון בזכות המון מזל - השאלה היא איך אני מביא את הסיפור הזה, את כל מה שקרה לבית המשפט - הכדור הזה שעף לכביש יכל לגמור לי את החיים !!! כרגע אני במיטה/כורסא - מרפק ימין ניזוק קצת במכה חזקה אך ללא שבר, כל צד ימין כואב - אבל ברוך השם !!! אני בסדר יחסית... תודה לעונים - זה ממש חשוב לי סעו בזהירות אנשים !

שלום רב, נפגעת בתאונת דרכים. עכשיו יש מספר דברים שעליך לדעת לאחר שתרגיש יותר טוב תגיש דיווח במשטרה והאישור שיתקבל יהווה כיסוי עבור הוצאות ביה"ח. לגבי חשבון האמבולנס, ישנן 2 אופציות או שתשלם אותו ותשלח אותו לחב' הביטוח להחזר התשלום, או שמראש תשלח אותו לחב' הביטוח ותבקש שהיא תשלם אותו. אתה לא יכול לתבוע גם את בועטי הכדור וגם את ביטוח החובה שלך, אתה חייב לבחור וברור שכדאי לבחור בביטוח חובה שם אתה לא צריך להוכיח אשמה אלא רק את הנזק. רצוי בהקדם שתגיע לעו"ד מומחה בתחום, שיעזור לך גם בנזקי הרכוש. כאן בפורום, זה ל א המקום להמליץ על עורכי דין. אם מישהו מעונין זה יכול להעשות במסר אישי בלבד. האחוזים הם אכן אחוזים קבועים שיורדים מהפיצוי. זה 8% בפשרה, 11% לאחר תביעה ו- 13% בפס"ד. פונקציית זמן ניהול התביעה תלויה גם אך לא רק במה הנזק שלך. כרגע מוקדם לדעת מה הנזק. אני מציעה לגשת לטיפול בקופ"ח , לראות רופאים אורטופדים ולהשמע להמלצותיהם, ובמקביל לגשת לעו"ד שיתחיל לטפל לך בתיק וכבר יסביר לך הכל ביתר פירוט. שיהיה בהצלחה. בברכה,

joymax9

New member
במידה והנזק הגופני הוא לא גדול

כמו שזה נראה כרגע - המיגו שלבשתי וכל שכבות הלבוש ועוצמת המכה - לא פגעו לי בגוף בצורה כזאת שיהיה בסיס לתביעה גדולה . לעומת זאת - האופנוע נפגע קשות ויש טיפול גדול ! מקיף אין לי ... וביטוח חובה מין הסתם לא מכיר בזה .. את בועטי הכדור / עירייה/ אחראי מהקבוצה - יש את מי לתבוע לגבי הנזק לא ? מדובר בשילוב של מזל רע שגרם לתאונה והמון מזל טוב בתוצאות שלה ! יש נזק כספי של כמה אלפי שקלים בלי אפילו להעריך - מדובר בקטנוע וציוד מגן שניזוק לחלוטין, אצלי כמה מכות יבשות אבל לא משהו שנראה שנפגע בצורה רצינית - אולי הברך וגם זה עניין מינורי. אז מה אני עושה - עו"ד וזהו ?

שלום רב

1. מה שיעור נזק הרכוש? 2. נא פרט במדויק כיצד אירעה הפגיעה במיוחד כיצד הגיע הכדור לכביש ועל ידי מי? 3. לגבי נזקי הגוף שהיו לך, אף שהדבר נאמר כבר בפורום, גם אם נגרמו לך נזקים זמניים וחולפים (קרי נזקים מינוריים), גש לקבלת ייעוץ משפטי ורפואי. רפאל

joymax9

New member
תשובה עניינית - תודה

1. נזק הרכוש נאמד בכעשרת אלפים שקלים +/- . 2. סמוך לכביש יש מתקן אימונים של קבוצת כדורגל עירונית ( של הנוער והילדים ) והכדור הועף ככל הנראה מהמגרש לכביש תוך כדי האימון . 3. אני כרגע בודק את כל העניין הגופני - אני כבר יומיים אחריי התאונה ועדיין סובל מכאבים נוראיים באיזור הברך והאגן כמו גם כאבי גב . אני בחיפוש אחר עו"ד שיוכל לתת לי קצת רקע ויסביר לי את ההליך המשפטי בעניין ( את מי ואיך לתבוע , על כמה וכדומה.. ) - שאלתי את זה כבר - אך למען הסר ספק - ייעוץ משפטי והטיפול בתיק לא דורש ממני להוציא כסף מהכיס - אלא מהסכום שאני אקבל במידה ואזכה בתביעה - אכן כך הדברים ? תודה רבה .

לשאלתך

באשר לנקי הרכוש יש לברר מלוא הפרטים של הקבוצה ולבחון את הדברים לעומק - האם היתה רשלנות? (כך למשל, האם המגרש מגודר? ועוד...). ככל וכן, באפשרותך לפעול להגשת תביעה לבית המשפט לתביעות קטנות. להנחיות נוספות בעניין זה פנה אליי במייל האישי. באשר לנזקי הגוף - הקפד לעבור טיפולים רפואיים על מנת שעורך הדין שיטפל בתביעתך יוכל לממש את זכויותך כדבעי. גם באשר לכך, באפשרותך לפנות אליי באישי על מנת לקבל פרטים נוספים ומדויקים באשר לדברים שעליך להקפיד עליהם. באשר לשכר טרחת עו"ד - אתה צודק באופן חלקי. רוב עורכי הדין גובים את שכרם באחוזים ובהצלחה בסוף ההליך. במקרה שכזה, שכ"ט קבוע בחוק והשיעורים פורטו כבר בפורום זה (8% - לפני הגשת תביעה לבית המשפט, 11% לאחר הגשת תביעה לבית המשפט, 13% בפסק דין). יש לציין, כי במידה והתיק נגמר בפשרה או בפסק דין עדיין על חברת הביטוח לשאת בתשלום שכר הטרחה. יחד עם זאת, ישנם עורכי דין שוגבים שכר קבוע לא באחוזים וללא קשר להצלחה. במצב כזה באפשרותם לגבות ככל העולה על רוחם (בכפוף להוראות הקבועות בדין שאין כל צורך להיכנס אליהם). האינטרס שלך שהאחוזים ייגבו באחוזים ובהצלחה מסוף ההליך ומחברת הביטוח. רוב עורכי הדין פועלים כך. רפואה שלמה, רפאל

למעלה