יש או אין לי לופוס?..תוכלו לעזור לי?

יש או אין לי לופוס?..תוכלו לעזור לי?

שלום לכם!! הופניתי לבדיקות אבחון לופוס ואני מבולבלבת מאוד... תוכלו לעזור? ANTINUCLEAR AB-POSITIVE ENA- NEGATIVE DNA-DS-AB- 11.8 0.06 -C -REACTIVE PROTEIN RHEUMATOID FACTOR -6.23 SSA- 0.1 SSB- 0.1 SCL-70 -NEGATIVE COMPLETMENT C3- 62.0 COMPLEMENT C4- 4.4 תודה מכל הלב!!!!

גימבה

New member
בדיקות

ANA חיובי ניתן למצוא גם אצל אוכלוסייה בריאה. המשלימים (C3,C4) מעט נמוכים אני חושבת שזה מצביע על דלקת לא יודעת אם אחת שבהכרח קשורה ללופוס. לבד מזה יתר הבדיקות כפי שאני מבינה אותן תקינות. באיבחון לופוס צריכים להתקיים מספר קריטריונים קליניים לצד נתונים מעבדתיים. פריחת פרפר (יכולה להופיע במקביל לחשיפה לשמש אבל לא בהכרח), כאבי מפרקים, נשירה, עייפות מוגברת, חום נמוך. ישנם עוד מספר קרטיריונים אבל זה בעיקר תלוי באיברים שנפגעו ולא כולם סובלים מאותן התופעות. כדאי שתחזרי לרופא ששלח אותך לבדיקות רצוי שזה יהיה ראומטולוג.

אז ככה,

הראומטולוג אמר שאין לי סימנים חיצוניים ללופוס. השיער נושר לי כמו לכל אחד ואני עיפה להערכתי כמו כל אמא לילד בן 3 שעובדת קשה... י ש לי מדי פעם תחושת עייפות במפרקי הידים, לא היתי ממש מגדירה את זה ככאב, ומאחורי הברך הימנית לעיתים דקירות כואבות. אם כל הבדיקות היו תקינות, שקיעת וספירת דם, בלוטת התריס וכל מה שרשמתי מקודם, אז אין לופוס?ואיזה דלקת עשויה להיות בעצם אם הכל כביכול תקין? אני מאוד מודאגת ובעיקר אין לי אף אחד להתיעץ איתו , הביקורת עוד מלא זמן. ידוע לך א יש פורום רפואי שבו אפשר להציג את הנתונים ויענה לי רופא? ובינתים תודה רבה רבה על ההעינות והתגובה.

גימבה

New member
ראיתי ששאלת את השאלה בפורום

ראומטולוגיה, תמתיני שהרופאה תענה לך ובנתיים תוסיפי שם למה הופנית לבדיקות האלה מלכתחילה, וכל נתון אחר שיכול לדעתך להיות רלוונטי לעניין. בנוגע למשלימים, צרפתי לך משהו שמופיע באינפומד לגביהם: הסבר תוצאות ערכי בדיקה תקינים: ייתכן והטווח התקין יהיה שונה במקצת ממעבדה למעבדה. אנא ראה את ערכי הייחוס בדף המעבדה. סך כל מרכיבי המשלים: 120-80mg/dL; C3: 101-186 mg/dL C4: 16-47 mg/dL רמה נמוכה: דחיית שתל דלקת כליות (גלומרולונפריטיס) לאחר זיהום בחיידק הסטרפטוקוק או זו המלווה זיהום פנים הלב (אנדוקרדיטיס) מחלת הנסיוב (serum sickness disease) מחלת כליות המלווה זאבת אדמנתית מערכתית (SLE - Systemic Lupus Erythematosus) דלקת הכבד או שחמת הכבד רמה נמוכה מולדת - חוסר מולד במרכיבי משלים ספציפיים מגביר את הסיכון לזיהומים חיידקיים מסוימים. למשל, סיכון מוגבר לפיזור בדם של החיידק הגורם לזיבה, או סיכון מוגבר לזיהום חמור בחיידק המנינגוקוק הגורם לדלקת קרומי המוח. רמה גבוהה: דלקת כיבית של המעי הגס סרטן מפושט בנוגע להתייעצות עם רופא תמיד אפשר לנסות להקדים את התור, או לפנות לייעוץ פרטי שעולה כסף אבל זמין הרבה יותר. דרך אגב, עשית בדיקת שתן בנוסף לבדיקות הדם?

וואו.. כמה אפשרויות...

תודה, קודם כל!! בפורום ראומטולוגיה היא כבר לא עונה לי כמה ימים, קצת התיאשתי.. אגב, למה בדיקת שתן?לא עשיתי אבל אעשה אם זה משהו שצריך. אז, אני רוצה להבין- הערכים אצלי מופיעים ב U/ML שונה ממה שצינת. מוזר.. בכל אופן, יש סיוכי שהכל תקין ? אני יודעת שאת לא רופאה אבל אני נאחזת בכל שבב מידע. ולסיום, יש לך המלצה על ראומטולוג טוב בצפון?

גימבה

New member
אני מאמינה שהרופאה שם תענה בקרוב

היא תמיד עונה ורצוי לתת לה כמה שיותר פרטים כדי שהיא תוכל לעזור. בנוגע לבדיקת שתן: אם הבעייה היא בכליות סביר להניח שיהיה ביטוי לזה גם בבדיקת שתן. תבקשי שתן לכללית ואולי גם איסוף שתן של 24 שעות. הערכים שונים ממעבדה למעבדה וזה גם מצויין שם, הערכים שלך נמוכים ביחס לערכים שנמדדים במעבדה שלך וזה מה שחשוב. אני גם מטופלת בצפון (חיפה), אני מכירה ראומטולוגים ואימונולוגים בשלושת בתי החולים. ההמלצה על רופא תלויה במקום המגורים שלך ובקופה שאליה את משתייכת. מי היפנה אותך לבדיקות האלה מלכתחילה? ולמה את לא רוצה לחזור אליו?

למעלה