יש איזה ענין שמטריד אותי כבר זמן רב

dimfo

New member
יש איזה ענין שמטריד אותי כבר זמן רב

האלבום (המופתי למדי, יש לציין) 'רישומי פחם' יצא בשנת 1995, ואילו האלבום (המופתי גם) יצא בשנת 1997. בשיר 'זנב הלטאה של שיר המקצוע' מופיעות השורות: "ארבע מאות חמישים וחמישה מיליארד דולר ארה"ב חייבת נראה אותך מוציא את זה מהם ברנרד לואיז האם את חייבת" מה שהייתי רוצה להבין זה מה הקטע? איך זה הגיוני?

ilovelior

New member
ברנרד ולואיז

נכתב במקור כמחזה. אולי הדמויות ברנרד ולואיז רצו למאיר בראש הרבה זמן, בכל זאת מחזה לא כותבים ברגע, ( או במקרה של מאיר אולי כן ) ואולי הייתה חפיפה מסויימת בין האלבומים (בתקופות הזמן) שאלה טובה. לא יודע.

yossnet1

New member
גם שפריץ חרוזים

ללואיז.(מתוך וגלוי עיניים) הרבה מהשירים של מאיר נכתבו זמן רב לפני שיצאו באלבומים. ברנרד ולואיז כנראה אהבו זה את זה בראש של מאיר הרבה לפני הדיסק. (לואיז היא הרי תרצה). לא נראה לי שברנרד ולואיז נכתב במקור כמחזה אבל מאיר חלם לעשות מחזה שמבוסס על האלבום.

dimfo

New member
בענין המחזה

דווקא אני שמעתי ממישהו שהוא יעד את זה להיות מחזמר. מענין, בטח יום אחד עוד נרד לשורש הענין.

בינו לבינה

מאיר אוהב להשתמש בדמויות כדי להעביר את מה שהוא רוצה להגיד על סוג כזה או אחר של אנשים. בעניין ברנרד ולואיז- למאיר יש הרבה שירים עם גברים ונשים עם שמות שונים ומשונים, אבל כל פעם שהוא רוצה לדבר על הגבר והאשה- הוא מוציא מהמגירה את ברנרד ולואיז. ברנרד-הגבר הטיפוסי, ולואיז-האשה הטיפוסית ("אני יכולה להסתדר בלעדיך" "שמח בשבילך" "שמחה שאתה שמח"). גם ב"זנב הלטאה"- במשפט שהבאת מאיר מדבר על פרופורציות: כשאת אומרת "אני חייבת", למה את מתכוונת? לא, כי קחי את ארה"ב לדוגמא, היא חייבת, אוהו כמה היא חייבת, ועכשיו אחרי שיש לך קצת פרופורציות על חוב\ה מהו\י- תגידי לי - כשאת אומרת "אני חייבת" למה לעזאזל את מתכוונת?

למעלה