http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/termContent.asp?id=1127&t=12334&l=h&chr=ר&dicid=1013&tdNum=11 הקדמת אותי בשאלה, וגם אני אשמח לדעת מהו "עץ הערבה" והיכן משיגים מקליפתו....
שקצת התבלבל לו בהודעה של הדס כאב ראש ולגבי השאלה מהו עץ הערבה והיכן משיגים קליפה שלו אז, הנה קצת מידע על סגולותיו וכו' אם אינני טועה מכונה גם עץ הצפצפה
White Willow (Salix alba) קליפתו המרה של עץ הערבה, משמשת כאספירין ומהווה למעשה חומר גלם להכנתו. המרכיב העיקרי הפעיל בה, הוא הגליקוסיד סליצין salicin) edisocylG(, המומר בגוף לחומצה סיליצילית acid) cilycilaS(.
יש סיבות רבות לכאב ראש ולכן גם טיפולים רבים. אם בדקת ווידאת שאת לא סובלת משום דבר ניתן לאבחון ומחפשת רק הקלה: הפטנט העיקרי זה מנוחה, והרגעה של העיניים (צל, קליפות מלפפונים וכד'). כשהכאב ברקות זה יכול לבוא ממתח ואז כדאי אולי לבצע קצת מדיטציה או הרפיה מודרכת. להניח מטלית רטובה קרה על המצח ולנוח עם זה (אשכרה תרופת סבתא) וטיפ אחרון קצת פחות סבתאי: מעט שמן סן-בריז על הרקות.
יש לי מורה שצווחת - אחרי השיעורים שלה יש לי פטישים בראש - לא במקום מוגדר אבל לפני רכמה זמן הייתי לחוצמה ופיתום נהיה לי כזה כאב ראש... ברקות ובקודקוד. ובכללי - יש לי הרבה פעמים כאב ראש חזק. מה עושים ?