יש אנישים כאן שמאמר זה יעניין אותם.

• פותח הנושא daud
  • פורסם בתאריך

daud

New member
יש אנישים כאן שמאמר זה יעניין אותם.

המאמר מציג את אחת הדעות לגבי שימוש בפרוזק אם כי לא מדובר בשימוש בפרוזק בהקשר של תשישות כרונית. המאמר כתוב בעברית והוא משקף את דעתה האישית של הכותבת, הוא לקוח מעמוד ה"דעות" של הפורטל start.co.il מה דעתכם ? מסכימים איתה או לא ???

mira ker

New member
דאוד, העניין הוא שמי שחולה בדיכאון

לא יכול לצאת מזה ללא עזרה הרפואית. אמונה לא מספיקה, אחרת כול המאמינים היו בריאים בנפשם, ולא היא. בכתבה היא מדברת בעיקר על דיכאון קליני, לנו אין דיכאון קליני. הדיכאון שלנו נובע גם קצת מהמחלה, וגם משום שאנחנו לרוב אנשים צעירים שאיכות החיים שלנו ממש על הגבות, ולפעמים אנחנו חושבים על מה יכולנו לעשות לולי המחלה. זה יוצר תיסכול, שמייצר דיכאון. וככה אנחנו חיים במעגל סגור. יהיה טוף מירה

daud

New member
את צודקת רק ש.........

שמעתי גם אנשים מקירבנו שמדברים על היסוס להשתמש בפרוזק וקרובי משפחתו, איכשהוא הסיבה והחשש נשמעו לי מעט מוכרים.

mira ker

New member
הסיבה שחוששים להשתמש בפרוזק

ודומיו, נובעת מכך שאנחנו לא חשים שאנחנו חולים בדיכאון קליני. אנחנו חשים ובצדק, שאם הכאבים יעלמו גם הדיכאון שלנו יעלם. זאת הסיבה שאנחנו יודעים שאנחנו לא חולים פסיכיאטרים.

daud

New member
נכון מירה אבל...

הפרואזק אינו תרופה לדיכאון קליני בלבד נמצא שהוא מסייע לדברים נוספים ו חלקם כלל לא קשורים לעניין נפשי כפי שאספירין לדוגמא מסייע לבעיות לב מסויימות. ו כפי שבשמן תינוקות לא משתמשים רק תינוקות

sarik7

New member
בעניין פרוזק ונגזרותיו-../images/Emo28.gif

אם התרופה "עושה" את הקסם (אייקון...) - אני בעד! במיוחד כשיש ליקוי נפשי מוגדר. במחלותינו, אין לי תשובה חד משמעית. ניסיתי 2 סוגים כאשר האמנתי כי הדבר יכול להושיעני...
אך תופעות הלוואי היו בלתי נסבלות, ובמקביל לא ניכרה שום הטבה. לכן, בשבילי אין שום צ'אנס לזה! מה גם שגיליתי דרכים טובו, נעימות, ובלתי מזיקות לשיפור המצב. ו.... היום, לללא ספק, נמצאת בהיי רגשי לעומת העבר! שרי

mira ker

New member
שאי, מה את לוקחת להעלת המורל

במקום פרוזק ונגזרותיו, שגם אני לא סובלת אותם?

למעלה