יש אנשים שהיו אומרים

yoooni

New member
יש אנשים שהיו אומרים

"בצבא התחלתי לעשן" יש שהיו אומרים "בצבא התחלתי לשתות" וכו' הייתי מאד רוצה להגיד אחד מהשניים... אבל אני לא יכול... אני נתקעתי עם "בצבא נפרדתי מהחיים שלי", "בצבא לקחו ממני את הבן אדם שאני", הייתי גם רוצה להגיד "בצבא התחלתי לכתוב", בכל זאת, המסגרת הזאת מחייבת אותך לפרוק, לדבר, ולנסות להתמודד עם מצבים שאתה לא מכיר. אבל אני נתקעתי עם "בצבא הפסקתי לכתוב" (כי כמו שזה נראה עכשיו - את המחשב אני לא בטוח אראה בתדירות גבוהה). אני עובר ימים קשים, בתוכי יש גיהנום כל כך גדול - שאני אפילו לא יכול לתאר. אני לא בן אדם שהאופי שלו מאפשר לו לצעוק "הקשב". אין לי הערכה לשום מפקד, סמל, ושות' - אז אני לא מבין למה אני צריך לתת להם כבוד. הם בסה"כ נמצאים איפה שהם היום בגלל שהמסגרת שיבצה אותם בכח במקום שאין בו אפשרות להגיד "לא מתאים לי" - בדיוק כמוני. בעוד מספר חודשים - אם אני לא אצליח להימלט משם, אני אהייה בדיוק אחד מהם. אחד שמקבל כבוד בגלל שהכריחו אותו לקבל כבוד. המורעלים בוודאי יגידו לי שאני מדבר שטויות ואני צריך לנסות להיות עם ראש פתוח. אבל מצד שני - איך אפשר להיות עם ראש פתוח בזמן שאתה יודע שמעבירים עליך שטיפת מח? מטפטפים לך למח במנות ממש לא קטנות כמה טוב המקום שאתה נמצא בו, וכמה שאחרים היו מתים להיות שם. לקחתי את הצבא בשיא הרצינות עד היום. השקעתי במבחנים הפסיכוטכנים. מעולם לא איחרתי לצוים. דאגתי לתת כבוד לכולם. ובעיקר - דאגתי. אני דאגתי, והצבא חירבן עלי. מילאתי שאלוני העדפות, אבל הצבא לא התחשב בהם. לא פעם אחת - פעמיים. אני לא אדם בריא, ויש לי את הבעיות שלי שהפכו אותי לג'ובניק, אבל נתקעתי במקום שמבקש ממך לשכוח את המושג ג'ובניק ולהתחיל להשלים עם המושג "תומך לחימה". השקעתי בצבא בכל מבחן שלהם השגתי את הציון הכי גבוה שאפשר להוציא. קיבלתי נתנונים בשמיים. אבל לא - הצבא ירק עלי. יעל את בטח כבר מכירה אותי, אני לא כותב כדי לקבל עצות וגם לא חיבוקי
אני סתם פורק כאן את מה שעובר עלי. אני לא כותב בלוג כי זה אישי מדי בשביל שכל העולם יוכל לקרוא. אבל כאן יש לי את האפשרות לפרוק ואפילו לקבל כמה משפטים מעודדים ממך ומחברה' מוכשרים שמנהלים פורומים בתפוז. מחר אני יוצא לשבוע נוסף של גיהנום. בזמן שחברי לפרופיל 64 עושים טירונות בבסיסי טירונות, אני אעשה טירונות בבית הספר למשטרה צבאית. בזמן שחברי לפרופיל 64 יתקרבו לנשק פעם אחת רק בשביל לסמן V, אני אלמד להשתמש בכמה סוגי נשקים, ואפילו אקבל חבר צמוד למשך ה 3 שנים הבאות. הצבא הזה הורס אותי. עברתי מבחנים בחיל הקשר והנתונים שלי מאפשרים לי להיות מפעיל מערכות מחשב. עוד חודש וחצי יתחיל קורס מפעילי מערכות מחשב בשלישות ברמת גן, אבל אני אהייה רחוק משם באיזור נתניה. ההורים שלי מחפשים בנרות אנשים שיוכלו להעביר אותי מהמ"צ לחיל הקשר, אבל כל מי שמגיעים אליו לא מצליח לעשות מה שצריך. אין לנו היכרות ישירה עם אף אחד בצבא, והכל עובד דרך שליחים - והסימן שאלה אצלנו גדל מיום ליום. ממחר יש לי מטרה אחת בחיים. לצאת ממשטרה צבאית לכל תפקיד אחר - או לצאת מהצבא. רציתי לתרום למדינה, אבל לצערי - היא לא מוכנה משום מה לשדר איתי על אותו גל. זהו, נראה לי שפרקתי מספיק לשבוע אחד. שבוע הבא יהייה יותר קשה. אני אתמודד בפעם הראשונה עם סימן שאלה של - אולי להישאר שבת בבסיס... אני אתמודד עם העובדה שאולי אני לא אצליח לצאת משם וב 3 שנים הבאות אני ארדוף אחרי עריקים, אחלק דוחות, או אשמור על אסירים בכלא. אבל בעיקר בעיקר - אני אדאג. מקווה שהשבוע הבא יעבור עלי לטובה. ולכם אנשים - שיהייה רק טוב.

Drorrrrrr

New member
תראה

אתה רק בתחילת השירות הצבאי שלך. מן הסתם ההתחלה קשה ["כל ההתחלות קשות"
], אולי עם הזמן הדברים יסתדרו, הדברים ישתנו, אתה תתחיל להעריך את המקום, את האנשים שמעלייך. המפקדים שלך הם אנשים שלפני שנה, או פחות, היו במקום שלך, הם היו לפני שנה בטירונות, ככה שאני גם לא רואה איזה שהוא זיק של הערכה אליהם, אבל מה
אין מה לעשות, זאת ההיראכיה וכולנו נצטרך לכבד אותה, למשך התקופה של הטירונות ואחר כך. "אני נתקעתי עם "בצבא הפסקתי לכתוב" (כי כמו שזה נראה עכשיו - את המחשב אני לא בטוח אראה בתדירות גבוהה)." אתה צריך את המחשב כדי לכתוב
תאמין לי שאם תיקח פיסת נייר, מפית או אפילו טישו, תקח עט, ותתחיל להוציא, יצא לך הדבר הכי טוב שבעולם, דווקא בגלל שהוא לא מלא בהקלדות ובמסכים ובדברים שהם כל כך שונים מהעט האותנטי ומהדף שאתה מכיר מגיל אפס [סליחה שיצא משפט אחרון]. תנסה את זה פעם, זה יצליח
. שיהיה בהצלחה
.

yoooni

New member
הלוואי שבצבא היה לי רגע לכתוב

לדבר עם ההורים בטלפון אין לי זמן...

בעיקר "שמעתי" שני דברים

1- שהיו לך ציפיות לגבי מהות התרומה שלך. כלומר: רצית לתרום לצבא אבל את מה שאתה רצית לתרום ולא את מה שהצבא מבקש שתתרום. 2- התפקיד הנוכחי לא מסתדר לך עם איזו אידאולוגיה פציפיסטית (פציפיסטית חלקית?) שאתה נושא איתך. אם התפקיד לא מסתדר לך אידאולוגית ואתה חושש לבריאותך הגופנית והנפשית בגינו - זה הזמן לפנות לקב"ן. ובקשר לציפיות -- מה אגיד לך? לפעמים בחיים צריך ללמוד לפתח ציפיות ריאליות. הצבא לא מבטיח שתתקבל לאן שאתה רוצה בתהליכי המיון. שואלים מה אתה רוצה כדי שאם ימצא שאתה מתאים יותר מאחרים שביקשו את אותו הדבר, ואם יש תקן פנוי - תישלח לתפקיד המבוקש. ואתה צודק בקשר לקשרים - לפעמים הם עוזרים. אם היית מכיר מישהו שיכול "למשוך" אותך לתפקיד המיוחל זה היה עוזר. זה לא היה מבטיח ב-100% את קבלתך לתפקיד, אבל זה היה נותן לך כמה אחוזי ייתרון על פני אחרים המתמודדים על אותו תקן... בדיוק כמו בחיים האזרחיים. אם יש מישהו במקום עבודה מסויים שרוצה אותך כי הוא מכיר אותך ואת היכולות שלך באופן אישי, תועדף על פני מתמודד אחר שרק מכירים דרך הטפסים.

Rinat P

New member
"בצבא לקחו ממני את הבן אדם שאני"

אני חושבת, שאם אתה יודע איזה בן אדם אתה- אתה לא צריך להרגיש מאויים מהצבא, הם לא יכולים לשנות אותך, לעומת זאת אתה יכול לשנות ולהשתנות. [זה בטח נשמע לך קיטשי עכשיו]. האמת שאני מאוד מאוד מאוד מבינה אותך [כמה פעמים כבר אמרנו שאנחנו דומים?] הרבה מהדברים שכתבת עברו גם עלי כשהתגייסתי. זה יעזור אם אני אגיד ש: דברים יכולים להסתדר ואתה לא צריך להתבייש לבקש עזרה? שיכולים לצאת דברים טובים מהשירות הצבאי: אפשר להכיר אנשים, מקומות חדשים, ללמוד דברים חדשים על עצמך ועל החיים. ושבעוד שנה כשאתה תהיה כבר פז"מניק בהשוואה לחיילים החדשים תרגיש יותר טוב? [נו, אותי זה עודד
] בטח לא תראה את זה עד שתחזור הביתה בפעם הבאה, אבל בכל מקרה- אתה מוזמן לדבר איתי תמיד

yoooni

New member
האמת שאני כן דואג להיכנס לקרוא

מנצל כל דקה אחרונה מהאזרחות של שישי שבת

הצבא הוא גוף אטום, קר וחסר הגיון

והדרך היחידה להשיג שם משהו עוברת דרך הקב"ן. אם אתה רוצה לצאת מהיכן שאתה כ"כ לא רוצה להיות - קבע תור לקב"ן, זו זכותך ואי אפשר למנוע זאת ממך. כשתהיה אצלו פשוט תספר לו את מה שסיפרת לנו, את מה שאתה מרגיש. תאמין לי, המדור היחידי שסובל מהגיון ואנושיות במערכת הבירוקרטית הזאת הוא ברה"נ... בינתיים אתה יכול לפנות לפורום "תמיכה נפשית לחיילים", יש שם קב"ן במילואים (הכינוי שלו kaban). אולי הוא בינתיים יכול לתת לך עצות מועילות יותר וגם תמיכה נפשית טובה משלנו.

yoooni

New member
גיבשתי לעצמי היום החלטה חד משמעית

אני אתן עוד יומיים להורים שלי לנסות להוציא אותי משם. אם להם לא ילך - אני אתחיל לפעול. אני לא מספר. ואף אחד לא יתייחס אלי כ 7700455. אני בן אדם. בן אדם עם כישורים. אני לא רוצה לזלזל באף אדם - כי כל אחד כבודו במקומו מונח, אבל אני לא בן אדם מהרחוב - ואני לא אעביר אסירים לבתי כלא או משהו בסגנון. אני לא אחלק דוחות. בעיני אנשים בלי חינוך עושים דברים כאלה. עברתי שנה שלמה של אטימות צבאית. נפלתי בין הכיסאות. קיבלתי יחס מבזה מפקידות טיפשות. לא קיבלתי מיונים לדברים שרציתי. לא התייסו לי למנילות. השתינו עלי
לא עוד. באמת שיהייה לכולנו שבוע טוב - ואני אאחל לעצמי בהצלחה בדרך שבה בחרתי. ללכת ראש בראש לפעמים זה הדבר הנכון לעשות.

אני שמחה לשמוע נחישות

ואיזו התחלה של גיבוש של תכנית. אני רק מקווה בשבילך שתצליח "לשווק" את השינוי שאתה רוצה אם האנרגיה שהכעס מלבה אצלך מינוס הקו ההרסני. כעס זה טוב! הוא מאפשר לאנשים להזיז הרים, רק צריך לדעת לרכב עליו בחכמה ולא להיגרר להתנהגויות הרסניות.

למעלה