יש אנשים שמקצצים לסוסים שלהם את

niko girl

New member
יש אנשים שמקצצים לסוסים שלהם את

הרעמה! השאלה היא למה זה טוב? ולמה בכלל מקצרים להם את הרעמה? האם אתם חושבים שזה יפה? והאם אתם רוצים שבכל התחרויות יהיה תקן על זה שחייב להיות לסוס רעמה קצרה?(חוץ מההולטר)

אמ...........................

יש כמה סיבות לזה שאנשים מקצצים לסוסים את הרעמה.. אם הרעמה מפריע לרכיבה (ארוכה מידי וכאלה ).. או בכלל בגלל היופי.. אולי לסוס יש גרדת והרעמה שלו נראת נורא אז מקצצים.. יש סוסים שזה מאוווווד יפה להם ויש סוסים שפחות.. [URL='target=_blank']ממש לא[/URL] צריך שיהיה תקן על זה שחייב להיות לסוס רעמה קצרה!! זה לא הכרחי וכל אחד יעשה מה שטוב לסוס שלו ולו!!

niko girl

New member
אני!../images/Emo41.gif

אמממ זה טוב בגלל שיש סוסים שיש להם רעמה ארוכה ומלאה וזה מכביד עליהם בקיץ. ולרב הם מזיעים הרבה. וגם בגלל שזה לא נוח לרכב עם סוס מלא רעמה. אמ אני אל כל כך יודעת בגלל שיש סוסים שזה יפה להם ויש סוסים שזה לא יפה להם למשל לפז רעמה קצרה זה מתאים אבל למשל למלי בובה רעמה קצרה זה לא הכי יפה שבעולם. אבל אני העדפה אישית יותר אוהבת את הסוסים עם הרעמה הארוכה. ואני ממש אבל ממש [URL='target=_blank']לא‏[/URL] שיהיה תקן על שסוססים צריכים להיות עם רעמה קצרה.

לדעתי....

אממ.. זה ממש ממש תלוי.... למשל יש סוסים שמתחרים ואז לפעמים צריך לקצר להם את הרעמה. יש לפעמים שהרעמה של הסוס נראית ג'יפית כזאת ובעע והסוס מזיע מתחת לרעמה וכאלה... אבלבעקרון אני מעדיפה סוס עם רעמה ארוכה.. שמקסימום בתחרות אפשר לעשות לו איזה צמה ו משו שתחזיק לו את הרעמה כאילו היא קצרה. אני [URL='target=_blank']נגד![/URL] תקן שיקבע שסוסים חייבים ברעמה קצרה!

TauraMan

New member
קיצוץ?../images/Emo20.gif../images/Emo176.gif

יש 3 אפשרויות לקיצור רעמה- לספר, למרוט ולגלח. גילוח: עם מכונת גילוח פשוט מורידים את כל הרעמה, לרוב עושים את זה לסוסים בעלי רעמה עבה וסמיכה, או סוסים עם גרדות שצריך לטפל. גילוח נחשב למשהו מכוער יחסית,אבל יש סוסים שצריכים את זה, לעיתי גילוח וטיפול טוב בקרקפת יעזור לצמיחה טוב של הרעמה בעתיד. מריטה: עם מסרק מיוחד, מסרקים את הרעמה ותופסים קצוות של רעמה ארוכה בעזרת המסרק מעלים את כל השאר למעלה, כורכים את השערות על המסרק ותולשים. השיטה הזאת היא אחת הטובות, לסוס זה לא כואב בגלל שאין להם עצבים בקרקפת. זה גורם לרעמה להיות נפוחה, מדלל אותה ומקצר אותה, מאוד מקובל בתחרויות. סיפור: או עם מספריים רגילות, פשוט מיישרים את הרעמה. לפי דעתי שיטה מכוערת, זה גורם לרעמה להראות מזויפת ולרוב יוצא לא ישר, מספריים יכול לעזור לפני מריטה של רעמה דלילה וארוכה, מקצרים עד איזה סנטימטר לפני הגובה הסופי הרצוי ואז מורטים קצת כדי שזה יראה אמיתי יותר. יש גם מספריים מיוחדות שמשלבות בתוכם מסרק מריטה, וזה הכי טוב, גם מקצר וגם בערך כמו מספרי זיג-זג של ילדים בני 5 בקושי גוזר אז זה נשאר טבעי(בקושי גוזר זה בכוונה אגב...) סיבות לקיצור הרעמה:
יופי
מראה את הצוואר
נוחות להברשה וסירוק. קיצור רעמה ותחרויות: השופטים מצפים מן הרוכבים להתחייסות הרצינית ביותר לתחרות, הופעה לא מכובדת כוללת בתוכה גם מראה הסוס, ובתוכו הרעמה, רעמה ארוכה כמו של סוס ערבי מצביעה על זלזול מה בתחרות, השופטים מתייחסים בחזרה לאותו מתחרה בזלזול. בנוסף לזה רעמה קצרה ומסוגננת היא מראה נפוץ אצל סוסי ספורט, רעמה יפה ומסודרת אצל סוס שאתה רוכב עליו מקנה לו מיד מראה יותר מנוסה ורציני.

אין לי מה להוסיף למה שדורון....

כתבה.. אני מספרת את הסוס עם מספריים.. זה יוצא ממש טיפה עקום.. אבל אחר כך אני גם מורטת את השערות הארוכות ממתחת ע"י כך שאני תופסת את השערות הארוכות יותר מעלה את שאר השערות למה.. ומושכת את השערות הארוכות... זה ממש לא כואב לסוס.. וזה יוצא שיאא היפה... הייתי משתמשת במסרק המריטה.. אילו ידעתי איך הוא נראה ואם הייתי מוצאת כזה דבר... ולדעתי זה רצוי לספר סוס כי זה הרבה יותר יפה... וזה מראה כמה אתה מטפל בו... ובתחרויות של קפיצות ובכלל ענף האינגליש אז אתם לא תמצאו סוס עם רעמה ארוכה ולא מטופחת... אולי חוץ מהפיינטים.. שלהם זה באמת לא יפה לספר תרעמה.. אבל כל שאר הסוסים יהייו מסופרים.. חוץ מזה שמתחת לכל הרעמה זה כל הג'יפה... אם הרעמה לא תהייה קצרה.. אז הסוסים יזיעו יותר בצוואר.. כי לא תעבור רוח ברכיבה... אמממ זה מפריע לרוכב ברכיבה.. כל השער על המושכות ולא רואים את הקשר עם הפה של הסוס וזה מפריע.. לי לפחות מתי שלאפולו הייתה רעמה ארוכה.. והייתה לו ממש ממש ארוכה!.. זה הפריע לי.. במיוחד ברכיבה...

GrEeNwOmAn

New member
אצלינו בחווה.../images/Emo175.gif

מדללים במסרק דילול.1 זה לא כואף, זה נייס...

למעלה