יש אנשים ששוקעים בקושי ויש אנשים שצומחים מתוך הקושי

רותי 11

New member
יש אנשים ששוקעים בקושי ויש אנשים שצומחים מתוך הקושי

אם אני מסתכלת עלינו היהודים לעומת המוסלמים (וכרגע אני מדברת על הכלל ולא על הפרט) אנחנו העם היהודי שידע רדיפה כל הדורות כמעט לא כרענו תחת הנטל ושקענו אלא ההפך מינפנו את עצמנו והגענו למצב של אחד העמים המשגשגים בעולם עם טכנולוגיה ידע ועוד... לעומת זאת המוסלמים לקחו את זה שהם חשים אולי קצת סוג ב' של העולם כאילו אנחנו לא שווים אנחנו לא מספיק טובים ולקחו את זה לכיוון ההפוך למצב של הרס עצמי וסביבתי
אם הם היו מבינים שדברים שנעשים בדרכי נועם מתקבלים בצורה הטובה ביותר, אז אפשר לומר עליהם אם זה פה בארצנו שהם חיים תחת כיבוש לטענתם ובמקום להרים את עצמם ללמוד להתקדם הם הלכו לכיוון ההפוך לעומת זאת אנחנו היהודים שחווינו שואה קשה מאוד לא ויתרנו והמשכנו להילחם על המקום שלנו בדרך נועם למידה ואהבה ורואים את התוצאות איך אנחנו חיים ואיך הם חיים
לכן חברים זה מתייחס גם לפרט כמו לכלל אם נדע לצמוח וללמוד מתוך הקושי נדע חיים טובים יותר ים עצמנו

לשנות א כל העולם אנחנו בטח לא מתיימרים

אני מציעה להתחיל בסביבה הקרובה לנו ביותר
דבר ראשון זה עבודה על עצמינו וזה משליך על המעגל הסובב אותנו
ילדינו זה הבסיס הגרעיני הראשוני ,הם לומדים ומחקים אותנו
הבעל /בעלה זה כבר תלוי בהם ובמידת הרגישות האישית שלהם ,לדעתי הקושי הכי גדול זה לחיות בבית עם בן/בת זוג שהם מוחלשים ואת חזקה
והעניין זה מי ישפיע יותר על מי ושלא לומר מי ישפיע יותר על הילדים
בתור אשה שחייה עם בעל חלש ופסימי אני יכולה להעיד שזה משפיע עלי לרעה ואני עושה עבודה מאד קשה בעניין הזה

niva99

New member
ואני מביטה באלה החיים בארץ

ביחס למוסלמים החיים במדינות ערב הסובבות אותנו.
רואה את התנאים בהם הם חיים- תנאים סוציאליים, שיתוף בעולם התעסוקה, חלקם זוכים לרכוש השכלה גבוהה, תנאי דיור (בקרו בכפרי הגליל ותתרשמו מהוילות והמכוניות) נסיעות לחו"ל.
ואת זה להחליף במה?
בקנאות דתית?
בחזרה אחורנית?
האשה תהיה אזרח סוג ג' ללא זכויות תלויה בגבר לליווי.
אסור ללמוד נהיגה/ או לנהוג
לבוש צנוע רק עיניים חשופות.
חיסולי חשבונות בין חמולות - לא מכירים בבית דין ובשלטון החוק.
רצח על כבוד המשפחה - היא לא זכאית לבחור או להחליט על חייה.
בקיצור במקום לרכב על גל הקידמה ולומר זכינו לחיות במדינה מתוקנת הבה נחבור אליהם ונרוויח - מנסים כל הזמן לתקוע מקלות בגלגלים.
ומי שינזק בסוף זה רק הם.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

נקודה קטנה למחשבה

אני עובדת עם הרבה ערבים
וכמה שהם מודרנים פה בעבודה כשהם חוזרים הביתה לכפר הם נהיים סופר-סופר פרמיטיבים
לדוגמא בחור צעיר שעבד כאן כמה שנים ,בן 25 התחתן עם בחורה צעירה 18
שלמדה פסיכולוגיה באוניברסיטה הפתוחה ,התנאי שלו היה שמרגע שהם יתחתנו היא מפסיקה ללמוד ,גרה באותו הבית עם המשפחה שלו באחד החדרים מביאה ילדים מגדלת אותם ועוזרת לאמא שלו !!!
וזהו!!!!
והוא בחור מאד אינטלגנט ,חי עם יהודים מדבר עיברית מעולה ,אביו נהג הסעות בחברה יהודית ובקיצור סופר מעורה

לא משנה שהיא הסכימה אבל כמה חודשים אחרי החתונה הם יצאו מבית הוריו כי זה היה כבר יותר מידי עבורה
אבל עדיין היא עכשיו מכונת ילדים וטיפול בבית
ואני מכירה פה עוד כמה כאלה עם כזו מנטליות כבדה
השאלה היא כמה באמת מבינים שהעולם התקדם וכמה רוצים להישאר בפרמיטביות שמושכת לאיסלם הקיצוני ולאלימות

נורא עצוב לי שזה ככה אבל אין דרך להסביר את זה
ואני חייבת לציין שאני מכירה גם הרבה בנות ערביות שעובדות כאן בנקיון או בתור אחיות אבל לא בתור רופאות ורופאים יש הרבה גברים

niva99

New member
מסכימה איתך

גם אני עובדת בחברה מעורבת.
אך אצלנו הבנות בעלות תארים אקדמאים (פחות גברים).
הן אמנם מושפעות מהחברה הישראלית.
אך יחד עם זאת כמו שציינת - כשחוזרים הביתה הכפר חזק מהכל.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

אני אוהבת מה שהבנות הערביות משדרות מהמסורת

אך יש בהחלט דברים לא פיירים. למשל מהבנות מצופה להיות בתולות לפני החתונה מהבנים פיחות
אני אוהבת את הנשיות העדינות והחוזק שלהן.
איתי במכללה למדו בנות מדהימות ערביות שהוציאות תארים.
אבל כן כשהגעתי לקבוצה בה חשפו סיפורים אישיים התברר שבעולם שלהן יש הרבה דרמות בגלל המסורות ( הכבוד הורים שם גבוה והיה אבא שלא הסכים לבת להתחתן עם בחיר ליבה למשל) אבל עדיין אם מתעלמים מהדברים השליליים יש גם יופי בעולם שלהן וכן יש בנות עם תארים.

למעלה