יש באנגלית מושג כזה, ״קריאת קיץ״

צליליתה1

Well-known member
עונת המלפפונים של הספרים
אני לא חושבת שאצלי יש הבדלי קריאה בין העונות
גם לא נעולה על סוג מסוים של ספרים, או על סופר.ת מסוימ.ת
בפייס של כאן תרבות מדברים על מחקר שנערך באנגליה, שמצא שגברים קוראים סופרים גברים בעוד נשים קוראות סופרות נשים
אני קוראת גם וגם, אבל כשאני עוצרת רגע לחשוב, אני מעדיפה סופרות נשים

הספר האחרון שקראתי, וגם אהבתי: ימים נוראים- גרסת הסופר, של שמעון צימר
סופר מסוג גבר, ספר ראשון שלו שאני קוראת ובהחלט אחפש נוספים.

זה מה שאני אוהבת בספריה. כשאני קונה ספרים אני קונה דברים מוכרים, בספריה, מה איכפת לי, מחפשת משהו בין הזמינים שנראה מענין, ולעיתים קרובות מאוד גם מצליח לי.

מה אתם קוראים הקיץ?

הנושא הזה, סופרות נשים סופרים גברים כבר עלה כאן, אבל לאור המחקר, הכמה לא מפתיע, נראה לי בהחלט מתאים לדיון חוזר.

(לא הצלחתי להביא את הקישור הישיר לפוסט המסוים. בהמשך לדיון על אתרים מאתגרים )

אבח"י

Well-known member
מבחינתי, אין הבדל בין כמות הסופרות לכמות הסופרים. אולי בגלל שאני מחובר טוב טוב לצד הנשי שלי? יש מחקר גם על זה?
האמת שאני בבצורת קריאה רצינית.
מחכה לי ערימת ספרים [ נו לא ערימה] שאני בחרתי, ואני לא מצליח להתקרב אליה.
אני רק צריך לתפוס אותי בתחת...

צליליתה1

Well-known member
מחכה לי ערימת ספרים
שלל שבוע הספר?

אנחנו בילינו בשוק קרא תן, מסורת חיפאית לשבוע הספר. אפשר לקחת ספר, תמורת ספר שמוסרים.
הבאתי ספר אחד, למקרה שאמצא משהו שלא אוכל לעמוד בפניו, חזרתי בלי לקחת

החתן שלי הביא מיליון ספרים, קיבל מיליון שוברים, לקח כמה ספרים לילדים, לא יותר.
אני מאוד אוהבת ספרים בבית, אבל המדפים עמוסים, הצורך לנקות אבק מעיק
עברתי לקרוא דיגיטלי, בגלל אתגרי ראיה, והבעיה נפתרה, בכל רגע נתון יש לי מלא ספרים על האייפד, חלקם רכשתי (לקוראי אנגלית, באמזון יש מבצעים מעולים, כשספר עולה 1.99$ או אפילו פחות קשה לי לעמוד בפיתוי) וגם בספריה אני מצליחה לדוג ספרים כלבבי.

(עכשיו אני מצטערת על הספר שמסרת: צילה, של יהודית קציר. אני מאוד אוהבת את הספרים של קציר, ובספר הזה די נאבקתי, עד סיום באנחת רווחה גדולה. כשאני חושבת על זה, אולי קראתי בזמן לא טוב לספר הסצפיפי, ובגלל חיבתי לסופרת אולי הייתי צריכה לתת הזדמנות נוספת)

ולעניין ההזדמנות הנוספת: אני מאוד אוהבת לחזור ולקרוא ספרים שאהבתי, הבעיה, שיש כל כך הרבה שלא קראתי שאני רוצה לקרוא

אני שומעת עכשיו באודיו (עוד גילוי מוצלח של עיניים מתעייפות) את אילן גדל בברוקלין, ספר שקראתי בצעירותי, לשמחתי ולתדהמתי זוכרת די הרבה מאז.
הקטע עם ספרי אודיו, שיש שכבת תיווך משמעותית: הקריין. יצא לי לשמוע קריינים בולעי מילים, עם פגמי דיבור בולטים, וכו. הגדילה לעשות סופרת שהקריאה את הספר של עצמה ולא התייחסה לפיסוק. לעומת ספר (ספר לגמרי לא משהו) שהקריאה דליה מזור, תענוג לאוזניים. את אילן גדל בברוקלין אני שומעת באנגלית והקריינית kate burton לגמרי מעשירה את החוויה.

אבח"י

Well-known member
לא
אני קונה דרך באינטרנט בלבד, ובודדים בכל מקרה. הסוגה שאני קורא מאוד ספציפית.

סופהו 1

Well-known member
(עכשיו אני מצטערת על הספר שמסרת: צילה, של יהודית קציר. אני מאוד אוהבת את הספרים של קציר, ובספר הזה די נאבקתי, עד סיום באנחת רווחה גדולה. כשאני חושבת על זה, אולי קראתי בזמן לא טוב לספר הסצפיפי, ובגלל חיבתי לסופרת אולי הייתי צריכה לתת הזדמנות נוספת)

ולעניין ההזדמנות הנוספת: אני מאוד אוהבת לחזור ולקרוא ספרים שאהבתי, הבעיה, שיש כל כך הרבה שלא קראתי שאני רוצה לקרוא
ממש לא משנה לי אם סופר או סופרת, אם הספר מומלץ או לא.
אם הקריאה זורמת והתוכן אינו מעורר אנטי, אני מרוצה.

אצלי על המדפים ספרים שחלקם עדיין לא קראתי ולמען האמת, לא ברור מדוע אלו שנקראו, נשמרו. הרי ברור שלא אחזור אליהם. (אולי כי אין למי ולאן למסור ומה יהיה עליהם?)
הפסקתי לרכוש ספרים. קוראת מהמלאי ואח"כ?
יש ספריה גדולה במרחק הליכה.

קלייטון.ש

Well-known member
אני מעדיפה סופרות נשים
גם אני!
לגמרי מעדיף סופרות על סופרים.
תשאלו אם אני מסוגל לזהות כתיבה נשית לעומת כתיבה גברית, נגיד שאם יתנו לי שני ספרים בלי שאני יודע את זהות המחבר/ת?
לדעתי - כן. אני אזהה. יש הבדל.
בזמן האחרון יצא לי לקחת לידיים ספרים רק של סופרים גברים. שניים נטשתי באמצע (הפסקתי עם המנהג הכפייתי לסיים בכל מחיר ספר שהתחלתי, ואני מרגיש הרבה יותר טוב עם החיים שלי מאז). עם אחד אני תקוע עכשיו כבר 3 חודשים למרות שזה סתם זבלון. אני אנטוש אותו גם בקרוב.
אני מרגיש שאני מתגעגע לסופרות הויקטוריאניות. אולי אחזור אליהן. נראה לי שזה הכי טוב.

דקל נור*

Well-known member
לא יודעת למה בדיוק לייחס את זה אבל בשנים האחרונות אני בעיקר מתחילה ספרים. יש לי ליד המיטה "כמה אחדים" וכולם בשלב התחלתי. מה שמחמיר את התופעה הן הספריות הקהילתיות שצצות בכל גינה ומרכז מסחרי. יש כאלה עם ספרים ממש שווים וכמו חדשים. מלמד על זילות מעמדם של הספרים בימינו. אני חומדת ספר, מתחילה וגם כשהוא טוב, הוא מחכה חודשים להמשך, לצד אחיו במערום ליד המיטה. כשכבר לא נעים לי מבעלי, אני מחזירה אותם אחד אחד לספסל בגינה מול הבית.

למעלה