יש בזה משו

שחף -בת

New member
יש בזה משו

קראתי עכשיו מאמר בעיתון של מישהו שמדבר על דתיים חילוניים ועל הפער. הייתי מצטטת לכם אבל הוא לא כאן לידי (מתעצלת לעלות שתי קומות) הוא מגדיר דתל"שים: כאנשים לא דתיים אבל מזדהים עם הדת- אחרת הם היו קוראים לעצמם "חילוניים" ושאין להם בעיה למשל להשלים עשירי למניין או משו כזה. הוא לא צודק כי יש כאלה שהתנתקו טוטאלית וממש לא מזדהים עם הדת כיום,אז למה אנחנו לא מגדירים את עצמנו חילוניים???

חילונים אף הם לא מנותקים מהדת

חילוני תמיד מהוה חילוני של דת יהודי חילוני (אוי כמה גוונים שונים ומשונים כולל רק צם ביום כיפור) נוצרי חילוני (לא הולך ביום ראשון לכנסיה) מוסלמי חילוני (לא מקפיד על צום הרמאדאן) ניתוק מוחלט זה כבר אתאיזם אבל לדעתי לצאת מהדת זה גם לצאת מהכללות וממסגרות מוגדות באופן נוקשה וכאן יש מעין ציפיה שכל היוצאים יהיו זהים אבל היוצאים עברו תהליך של פלורליזם !!

sharkyM

New member
אני חושב שאת צריכה

לנתק את האתאיזם מהחילוניות , אתאיסט הוא אחד שלא מאמין באל . חילוני הוא אחד שלא מקיים . אני יכול להאמין ובכ"ז לא לצום ביו"כ.

sharkyM

New member
צודקת

ה "לשעבר" משמש כקשר ל"דתיים" ןלמעשה הוא מיותר לגמרי . אני לא מאמין שיש כאן מישהו שרוצה להתבדל כ - דתל"ש !!! אע"פ שהוא טועה לגמרי עם העניין של ההזדהות

SoOren

New member
מי לא קורא לעצמו "חילוני" ??

כולנו אני חושב מגדירים את עצמנו חילונים לגמריי.. ומה הקשר לכינוי "דתל´ש"?? פירושו: דתי לשעבר.. ואכן אנחנו חילונים עם עבר דתי. אז לא ממש הבנתי ..

זה לא סותר. אני גם וגם

כששואלים אותי מה אני - אני עונה שאני חילונית. כלומר - יהודיה (מה לעשות, כאן נולדתי...) שלא שומרת מצוות (כלל וכלל) בפורום הזה אני מגדירה את עצמי כדתל"שית כי נולדתי למשפחה דתית וחייתי כדתיה 20 ומשהו שנה. יש לזה השפעה עלי שלעולם לא תעלם ואני גם לא מנסה להלחם בה. זה נושא הפורום ולכן ההגדרה הזאת מתאימה לכאן. אני בכלל לא מסכימה להגדרה שציטטת. אני בכלל לא מזדהה עם הדת. בנושאים מסויימים אני יכולה לראות את נקודת מבטם של הדתיים כי הייתי שם אבל בזה מסתכם הקשר שלי לדת. ואני גם לא מוכנה להשלים עשירי למניין (מי רוצה אותי כעשירי בכלל? אני אישה אז אני בכלל לא שווה כלום) חנה

leadol

New member
אין בזה משהו

אני גם אשה וגם סטודנטית וזה לא סותר. באותה מידה אני גם חילוניה וגם דתלשית וזה לא סותר. לא מבינה איפה הבעיה. אני חושב שההוא שכתב את המאמר הוא אם תסלחי לי דפוק.

אחר

New member
אפילו לא משהונצ´יק

אנו מתייחסים לעברנו הדתי כעובדה היסטורית שמשפיעה עלינו בכל מיני תחומים , כגון:חסר מסויים בהבנת התרבות החילונית,פיגור בהשכלה וכו´ וגם נותנת לנו איזשהו עבר תרבותי מסויים שאין לחילוני מלידה אין לזה שום קשר לכך שכרגע אנו חילונים מוחלטים.

spinoza

New member
אי אפשר לגמרי לעזוב

וגם לא צריך לגמרי לעזוב. אני למשל נדהם כל פעם מחדש כשנחשפת שחיטות חדשה, כי הדת מחנכת לנאיביות מסוימת, שנישארת איתך לתמיד.

שחף -בת

New member
רגע!

זאת לא הייתה הבעת עמדה אישית, אני רק הבאתי דבר בשם אומרו (וגם גאולה לעולם-אלק :) ורציתי לשמוע מה אתם או אומרים על זה. אז די להתקיף! תודה שחף.

ואני רוצה לחדד מה שכתבתי קודם

יש מין "חובה" עולמית להשתייך לדת כזו או אחרת ולהשתייך לקבוצה כזו או אחרת, למשל בספורט או בכל מקום אחר וברגע שעושים מן צעד של לעזוב דבר אחד ישר אנשים מנסים ומצפים שתעבור לקבוצה מוגדרת אחרת אבל , ופה אני חוזר על עצמי, פלורליזם זה בדיוק לא להשתייך למסגרת מוגדרת ומנוסחת היטב אלא למצוא את הפינה שלך בין אם היר כבר קיימת ובין אם אתה המצאת אותה לעצמך. ליאור

למעלה