יש בי תהייה חדשה לגבי תגובות

קסנדרה*

New member
יש בי תהייה חדשה לגבי תגובות../images/Emo36.gif

לאור הסקר האחרון בפורום הענייני בו העליתי את השאלה באיזה סוג תגובה אתם מעוניינים. אמנם הוא לא מפורסם מספיק זמן, אבל המגמה בינתיים ברורה: עד היום הצביעו סה"כ 12 קולות. לתשובה: ביקורת יותר עניינית, מה ניתן לשפר, אם טעיתי שגיתי אז איפה ? הצעות לשיפור וכיו`. הצביעו 3 = 25% לתשובה: כל תגובה ובלבד שתהא עניינית ואשר יכולה לתרום ליצירה. הצביען 9 = 75% והנה לפעמים אני קוראת תגובות לתגובות, לאו דווקא רק לשלי, גם לתגובות של משתתפים אחרים. תגובות היוצר לתגובות שניתנו לו שיש בהן הסבר למה התגובה (של המגיב ליצירה) לא נכונה וכל זאת למרות שנכתב תמיד, זו רק הצעה ואפשר לאמץ אותה, את חלקה או לדחות אותה על הסף. אני יודעת כמה עבודה מושקעת בתגובה. הקריאה של היצירה, ההתעכבות על הניקוד אם יש, על סימני הפיסוק אם יש ו/או אם אין. קריאה עם התעמקות כדי להבין ולהצביע על מה שבעיני המגיב ראוי לתשומת לב נוספת של היוצר. ולא נעים לקבל תגובה שניתן בקלות לפרש אותה כלא מעוניינ/ת בעצתכם. אני בהחלט מבינה ומקבלת בחיוך תגובות כגון(קיבלתי אחת כזו השבוע): קסנדרה, תודה על הצעתך. כרגע אני מוצא לנכון לא לשנות ביצירה שום דבר, אני משאיר אותה כפי שהיא במקור, עוד אחפש איזה רעיון לשפר שיענה על אי שביעות רצונך ורצוני. - זה אגב לא ציטוט, זה הלך התגובה. אז אולי לא צריך להאריך כ"כ ויכולה להיות תגובה לקונית. ואולי גם ללא תגובה. אבל להגיב תגובה וכחנית זה פוגע ומרתיע. מכאן זה מעביר אותנו בחדות למה אין אנו מגיבים לכולם, וגם, למה אני מבקשת את רשות כל יוצר חדש/ה שמגיע לפורום. אז השאלה היא האם אנחנו חייבים להגיב לכל יצירה גם היא לא מובנת לנו כלל ובלבד שלא נעיר ליוצר - לא הבנתי ? האם לכבד את הסקר ולהגיב כל תגובה שלדעתנו יכולה לתרום לשיפור היצירה אבל באותה מידה לצפות לכל תגובה מצד היוצר ? אני מקווה שתעלו את דעותכם ונוכל להפיק מהן את המקסימום לטובת הפעילות בפורום. קסנדרה

קסנדרה*

New member
ועוד משהו חשוב ששכחתי

בקשר לחדשים המצטרפים לפורום. אתם שמים לב שלמרבית החדשים רק אני מגיבה, אפילו ברכת ברוכים הבאים רק פה ושם, ומן הסתם זה מעלה תהייה. עד כה אמנם לא קיבלתי יותר מאשר 2-3 מסרים בנושא אבל גם אליהם יש להתייחס. במסרים האלה נשאלתי "האם אתם קליקה סגורה ?" אז אני שואלת אותכם/ן: האם אנחנו קליקה סגורה ? קסנדרה

צינסקי

New member
אנחנו ? קליקה סגורה ? ../images/Emo12.gif

צינסקי חושב שלא. יש כאן יותר מדי נשמות טובות וקבלות פנים אוהבות כדי להיות קליקה. זאת למרות שתמיד רציתי שתהיה לי קליקה. זה יכול להיות אפילו נחמד. אולי נעשה לנו קליקה כזו - כמו אחווה במכללות בארה"ב. אבל זה נכון. גם אני חוטא בהעדר תגובה לצעירים (בנוסף לחטאים נוספים). אשתדל להעיר יותר ולקדם פני החדש בברכה. ולגבי התגובות - צינסקי אוהב כל תגובה כל עוד היא אמיתית , עניינית ומנומסת. גם תגובות אוהדות מתקבלות בשמחה. וחוצמזה, הפורום הזה מלא באהבה. אבל את זה אתם כבר בטח יודעים. צינסקי.

דעתי

אני עצמי מברכת על כל תגובה עניינית, ומברכת מאוד על תגובה מפורטת - מה במיוחד הקורא אהב או לא, הצעות לשיפור, תהייות, תיקוני פיסוק, ניקוד, ביטויים, "ניקויים" וכיו"ב. אני יוצאת מנקודת הנחה שאם מישהו השקיע כל כך ביצירה שלי, הוא התכוון לטובה, ואני מעריכה מאוד את ההשקעה. על כך אין לי אלא לומר לו תודה. ובקשר למצטרפים החדשים - לקחתי לתשומת לבי את הערתך. אני משתדלת להגיב גם להם, ואעשה זאת יותר. ושוב - תודה לך מקרב לב על ההשקעה!

kaya11

New member
תשובתי ../images/Emo13.gif

אנימאד שמחה לקבל הערות ואם אני לא מסכימה עם ההערה אז באותה השקעה שמי שהגיב השקיע אני משקיע בתשובה שלי ולא מתוך וכחנות אלא על מנת להגיע להבנה מלאה... התגובות האלו תורמות ללימוד וגם אם אני לא מסכימה לתיקון הספציפי באותו רגע אני מבינה שיש איזו שהי בעייה ומנסה לפתור אותה וזה עשה פלאים לכתיבה שלי... בקשר לתגובות ליוצרים חדשים... לא חושבת שזה בגלל שאנחנו קליקה סגורה אלא בעיקר בגלל שלוקח זמן להתרגל לסגנון כתיבה חדש ולהתחבר אליו מספיק בשביל להגיב. ככה זה אצלי לפחות... יש המון יוצרים חדשים ויצירות חדשות גם של יוצרים ותיקים ואני לרוב צריכה לקרוא מספר פעמים במרווח זמן בשביל להגיב אז התגובות לא מיידיות כמו בפורומים אחרים... לותיקים יותר קל לי להגיב פשוט בגלל שיותר קל לי לקרוא אותם... אני יותר מבינה את השפה שלהם כבר. בכל מקרה מבטיחה לעשות את המאמץ ולהגיב יותר לותיקים ולחדשים כאחד

קסנדרה*

New member
קאיה חביבה קיבלתי מה שכתבת

אז אולי רק ברכה קטנה של ברוכ/ה הבא/ה וכמה מלים על היצירה. גם אני מתקשה בדיוק כמוך להגיב לחדשים, כי גם לי לוקח זמן להבין את הראש של הכותב. ואגב, לא תמיד אני מבינה גם את הותיקים, אז מה, גם לא נורא.

קסנדרה*

New member
אגב תראו איך התלהבו - שלגיה וקזאר

מהתגובות שלנו ליצירותהם ביום שבת, כי הם חדשים ויש המון חששות כשמפרסמים לראשונה וקבלת פנים כזו מורידה מהחששות ומקנה בטחון, נעים לקרוא את התגובות שלהם ואת התודות.

aiziq

New member
לא ראיתי שום סקר...

אני חושב, על כל פנים שאין דבר כזה תגובה רעה. ובכל זאת היצירות המועלות בפורום ,אלא אם כן נאמר אחרת ,הן בחזקת מוצר מוגמר. למה דומה הדבר: כשאני בא לגן ורואה ציור של בני,נגיד של ילד.ואני אומר לו:"אבאל'ה,שכחת לצייר לילד אזניים" והוא עונה לי:"אז מה, מותר לצייר כמו שאני רוצה". לפעמים אפילו אני אומר:"אולי תוסיף לילד אזניים,כדי שיוכל לשמוע" וגם אז התשובה שלו היא אותה תשובה. והנמשל: היצירה היא של יוצרה ורק אם יבקש ללמוד ולהתפתח יש להגיש לו תגובה בונה עם המלצות והערות .יש כאלו שרק רוצים להציג ואם לא אהב מישהוא את היצירה שלהם-זו בעייתו ולא בעייתם. אני,אגב, דורש את תגובתיכם המפתחות והמגדילות והמתעמקות ומראש אומר לכם תודה!

קסנדרה*

New member
איציק בפורום הענייני, יש בסרגל

העליון כמה כתוביות בינהן גם "סקר" תלחץ על המילה ותכנס לבקר. אגב, גם בעמוד הראשי של הפורום. יש כמה סקרים ומפעם לפעם אני מפרסמת סקר חדש. קסנדרה

למעלה