יש בעיה עם שם הפורום

danielGS

New member
יש בעיה עם שם הפורום

שלום לכולם, ומזל טוב לבארי על הפורום... לצערי יש לי בעיה עקרונית עם שם הפורום, כי הוא עוסק ברעיון שנהיגה קשורה לתרבות וכאן הבעיה... מה התרבות שלך, ולמה היא יותר "נכונה" מהתרבות שלי? אני נוהג ברכב פרטי וגם רוכב אופנוע וההתנהגות שלי עם כל אחד מכלי הרכב שונה עם אופנוע אני רוכב מהר יותר מהתנועה סביב, עם אופנוע אני עוקף בפקק לראש התור, ועוד כל מיני דברים שבתור אופנוען מיועדים להציל את חיי... עם רכב אני לא מבצע דברים אלו, םשוט כי זה לא נדרש, אני מוגן יחסית ע"י מעטפת הברזל של הרכב. עכשיו אני שואל אתכם... מהי "תרבות" נהיגה "נכונה" בכביש? ואני כאן לא תייחס לפער המנטלי בין כל מיני סוגים של אנשים הנמצאים בכביש, ושלל ההתנהגויות שאנחנו מוצאים במדינת ישראל דניאל

יפה דרשת...

עם אופנוע אני רוכב מהר יותר מהתנועה סביב, עם אופנוע אני עוקף בפקק לראש התור, ועוד כל מיני דברים שבתור אופנוען מיועדים להציל את חיי... ברוך הבא דניאל. איך אתה מציל את חייך בזמן שאתה עוקף פקק בין מכוניות ו/או בשוליים? יש חוק קבוע לכל משתמשי הדרך ואם יש פקק,אתה אמור לעמוד במקומך,מחכה לתורך. והאמן לי שנהג פרטית,יראה אותך אם תעמוד לו במרכז הנתיב ולא בצד הנתיב. ומי אמר שאופנוע נוסע מהר יותר מרכב ? שניהם אמורים לנסוע באותה מהירות נסיעה הקבועה בחוק ! 110 קמ"ש לכל היותר בכביש מהיר 50 קמ"ש בתוך העיר ואף מקומות שיש בהם מהירות נסיעה של 20-30 קמ"ש. חוקי התנועה,הם מיועדים לכלל משתמשי הדרך. וביחס לתרבות הנהיגה; בארץ יש מן רעיון כזה שכל אחד חושב שהכביש שייך לאבא שלו. יש את אלה שנוהגים בנתיב שמאלי במהירות 80-90 קמ"ש,בצמוד לרכב נעקף ושמים זין על אלה שרוצים לעקוף בקצת יותר קמ"ש. בגלל נהגים כאלה,אתה לא תראה במדינה הזו,את מהירות הנסיעה עולה ליותר מ110 קמ"ש. מה תגיד על הנהגים אלה שאינם אדיבים בדרך ?! אתה מנסה להשתלב בדרך הנסיעה מולך וזה שבא מימינך או שמאלך,לא ייתן לך את האפשרות להשתלב בביטחה,כי ה4 מטרים האלה ישנו לו משהו. ויש את אלה שצועקים ומקללים על הכביש בגלל שטויות. למשל עקיפה.עקפת מישהו ואז הנהג מאחריך,יעשה לך דווקא ולא ייתן לך לסיים את העקיפה,עניין של כבוד שלא הבנתי מעולם. ועוד ועוד ועוד. וזה נכון ישראל,קיבוץ גלויות,כמו גם קיבוץ תרבויות !
מקווה לראות אותך גם פה בפורום והרבה

lirandr

New member
אני אענה בקצרה...

אני בן 20 וחצי. נהג משאית. רוכב אופנוע. וגם נהג מכונית פרטית (בצבא). כשאני במשאית אני רגוע , עומד בפקקים ולא עוקף , לא נוסע מהר ולא חותך נתיבים. באופנוע זה שונה ! אם אני אעמוד באמצע פקק , יש סיכוי גבוה שאני אדרס (כבר הסכמנו שנהגים לא סופרים אופנועים) ושנהג "לא יראה" אותי. אם לא אתקדם ברמזור ואעמוד טיפה לפני המכוניות - יש סיכוי טוב , שכאשר יגיע הירוק , מישהו יידאג שאני אראה את הפגוש הקידמי שלו מקרוב... אם לא אסע מהר יותר מהמכוניות בכביש המהיר - מישהו יחתוך אותי וזה יגמר לא טוב במהירות של 100 קמ"ש ~. בשורה התחתונה - יש הרבה "מנהגים" שרוכבי אופנועים מקיימים ונהגי המכוניות לא מבינים , לנהגי המכוניות זה נראה טיפשי , אבל לרוכבי הדו"ג זה יכול להציל את החיים.

../images/Emo18.gif שים לב למה שכתבת

ואני מצטט: "עם אופנוע אני רוכב מהר יותר מהתנועה סביב, עם אופנוע אני עוקף בפקק לראש התור", סוף ציטוט ראשון, ו"עם רכב אני לא מבצע דברים אלו, פשוט כי זה לא נדרש, אני מוגן יחסית ע"י מעטפת הברזל של הרכב", סוף ציטוט שני. ראשית, למען ההבהרה הלשונית, גם אופנוע הוא רכב לכל דבר וענין. ואם עם אופנוע אתה רוכב מהר יותר מהתנועה סביב כדבריך, ועם אופנוע אתה עוקף בפקק לראש התור כמו שאתה אומר, אתה כבר עבריין. שהרי העקיפה בפקק אסורה על פי חוקי התנועה. ואם עם מכונית (מה שאתה קורא לזה "רכב") אתה לא מבצע דברים כאלה כי "פשוט זה לא נדרש" וכי "אתה מוגן יחסית ע"י מעטפת הברזל של הרכב", אזי ההתרשמות שלי היא, שאתה, כשאתה נוהג במכונית, אתה עובר עבירות אחרות. ולשאלתך מה היא "תרבות" נהיגה "נכונה" בכביש (המרכאות במקור שלך), התשובה היא פשוטה. תרבות נהיגה נכונה בכביש, פירושה לנסוע על פי חוק. תרבות נהיגה נכונה פירושה להתאים את מהירות הנסיעה לתנאי הדרך. וכששורר ערפל כבד, ניתן לנסוע "רק" במהירות של 70 קמ"ש, גם אם מותר לנסוע במהירות של 100 קמ"ש. ותרבות נהיגה נכונה פירושה, לא לצאת לעקיפה כשיש תנועה ממול בכביש חד מסלולי, גם אם העקיפה במקום מותרת. תרבות נהיגה נכונה, היא גם לא להיכנס לצומת שאיננו פנוי גם אם האור ברמזור ירוק. ואם הנהגים שמאחור "מצפצפים" לך, "צפצף" אתה עליהם והישאר במקומך כל עוד הדרך איננה פנויה. והרשימה עוד ארוכה. וזה אפשרי. ואני יודע מה אני אומר. עבר תעבורתי של 25 שנה על הכביש כנהג מקצועי עם אפס דו"חות תנועה, זה לא הולך ברגל...

danielGS

New member
ידעתי שזה יגיע...

מצטער על הציניות, אבל לצערי ולדעתי, לנהוג "כחוק", הוא לא בדיוק לנהוג באופן תרבותי... אתחיל ואתייחס להערותיך: א. אני עבריין תנועה, ואני מודה בכך, עובדה שקיבלתי דוחות וגם נשפטתי על עברות מסויימות. לא נאמר מתוך גאווה, אלא לציון עובדה. ב. לצערי אופנוע הוא כלי רכב שעד שלא תעלה עליו לא ממש תוכל להבין איך הוא משתלב בכביש, גם אני לא ידעתי עד שעליתי עליו. ג. אני מבקש בשביל לשמור על דיון ענייני לעזוב את נושא המהירות, כי זה נושא שהוא בוער, ולא ממש נגיע להסכמה. לנושא שעליו שאלתי אתה מייצג דעה אחת, והיא שנהיגה תרבותית זה לשמור על החוק. אז אם כך, נושא הפורום הוא נהיגה כחוק ולא עניין של תרבות, וזו בדיוק ההערה שלי: שאם נתייחס לנהיגה כתרבות, אז יש מקום לרב תרבותיות ולכן אי אפשר להגיד מהי תרבות "נכונה". מצד שני, מובן לנו שיש קודי התנהתגות שהיינו רוצים לראות בכביש, ויש נושאים רבים הדורשים התייחסות. וחזרנו לנק' ההתחלה... השם של הפורום מטעה . ואני אכן שותף להערתה של danielR, שבכלל תרבות בארץ הזו חסר.. אבל זה לפורום אחר דניאל

ixmix

New member
ברצינות?

תרבות נהיגה נכונה משמעה לשמור על החוק? מעניין. ואני חשבתי שתרבות נהיגה נכונה היא להבין את צרכי האחר ולהתחשב בהם, לשמור על חייך ושלומך ועל חייהם ושלומם של משתמשי דרך אחרים במקביל, להיות אדיב ובנאדם, לא להתקיף ללא סיבה, להיות קשוב, לא להטיף אלא לנהל דיון (כן, גם בכביש לנסות להבין שאתה לא היחיד). נו שוין, הפרשנות הצרה שלך אינה זו שלי - וזה בסדר.

DannielR

New member
לפי דעתי הבעיה מתחילה במקום אחר

במדינה שאין בה תרבות - כמו מדינת ישראל (כגון תרבות דיבור, התנהגות ועוד) למה אנחנו מצפים שתהיה תרבות נהיגה?

יוווו ../images/Emo12.gif

גם את באת לפה ???
נשמה שלי. ברוכה הבאה.
ובעניין התרבות,אם לא נתחיל להנהיג תרבות,לא תהיה תרבות !

אומי5

New member
באו נחשוב מה שווה החוק

האראשון שיסביר לי איך בכביש דו סיטרי רגיל(נתיב לכל כיוון )יש לפעמים הגבלה ל90 קמ"ש ,וגם לכבישים בעלי שני נתיבים לכל כיוון (לא אוטוסטרדה ) יש הגבלה ל90 קמ"ש ? איך מותר לבצע פרסה במקום שאין בו נתיב האטה שמאלה? למה במדינות שונות השוליים בכבישים מרכזיים מוגדרות כנתיב לדו"ג ,כדי להגן עלייהם ואצלנו אפילו מורים לנהיגת אופנוע לא מלמדים לעצור כמו שצריך? איך זה שרוב התאונות הארץ נגרמות מחוסר ידע של הנהג (מרחק ,אי התאמת מהירות,תחזוקת רכב ,וכו')ועדיין המשטרע עסוקה במהירות?(אאה כי זה נוח וקל...) בקיצור החוק בארץ הוא חרטה בתנועה והגיע הזמן לשנות את חוקי התנועה

ttzz

New member
אומי5 כל מילה נכונה תראה איך

בפ"ת יש כביש דרך ירושלים למי שמכיר ומותר שם 60 קמ"ש,מקום עם 2 נתיבים בלי שולים וצד אחד מדרכה לילדים בלי גדר!לעומת זאת יש כביש הרב משה מלכה שמחבר לכביש מס 5,שם יש 3 נתיבים עם מדרכה שלא בשימוש,חוץ מצד אחד שפעם בשעה עובר שם משהו ושם מותר גם 60 ועוד אוכפים שם מהירות,למה?כי קל שם לפתח מהירות בגלל זה אוכפים אבל מה ההגיון להרשות שם כמו במקום הראשון?

60 קמ"ש ???

התכוונת ל50 קמ"ש מותרים בדרך עירונית. אלא אם כן יש שם תמרור המורה על מהירות נסיעה מותרת ב60 קמ"ש. לרוב רשויות מקומיות ומע"צ,בכבישים רחבים ומנותבים בשני נתיבים ויותר,מאשרים נסיעה במהירות של 70 קמ"ש עם תימרור בתחילת הכביש המותר. לרוב זה נמצא בכניסה לערים הגדולות. לא שזה משנה לנהג הישראלי והמחוקק הישראלי שלא זה נוהג כדרוש ולא זה מחוקק נכונה.

אכן הגיע הזמן לשנות את חוקי התנועה.

חוקים המותאמים לשנות ה60-70. בהן הרכבים היו לא בטיחותיים כפי שהם היום. מאידך,נהגי ישראל לא ממש מצייתים לחוקים,אז מה זה משנה מהם החוקים ?! לכל נהג ישראלי יש שיקול דעת משלו וכל אחד מנצל את החוק כפי ראות עיניו. האחד רואה תמרור המתיר נסיעה ב90 קמ"ש,אז הוא יודע ששוטר לא יגיד לו כלום אם הוא ייסע 100 קמ"ש !!! העונשים בארץ יחסית הם די כבדים ונוראיים. הבעיה היא שזה לא מזיז לישראלי ולא משנה לו הרבה. מדינה במיתון,אבל הישראלי ישלם את הדו"ח שקיבל הן מן השור והן במשפט התעבורה וימשיך לנהוג גם בשלילת הרישיון,ככה זה כאן. אין דין ואין דיין במדינה הזו. נשנה את החוקים שיתאימו לנהג הישראלי,אבל זה לא יעזור גם לו. אבל אפשר להתחיל אולי מדברים פשוטים יותר. מבחן תיאורייה מחודש לבעלי רישיונות וותיקים מעל 15 שנים,לשם הבאת המודעות לחוקים חדשים וישנים כאחד. בדיקות עיניים לנהגים מבוגרים מעל גיל 45,בכל הנפקת רישיון נהיגה,כל חמש שנים. בדיקות פתע לטסטרים בישראל.כן כן לטסטרים. החמרת תנאי הקבלה לרישיון נהיגה. מגיל גיוס ומעלה בלבד !!! רישיון זה כמו רובה ביד. ועוד ועוד...אבל אין מה ומי שישנו את החוקים האלה.

תראו מי מדברת....

ועוד על תרבות . תזכירי לי ,זו לא את שבאמצע הכביש דחפה והפילה רוכבת קטנוע
"תרבות דיבור,התנהגות ועוד" הם ממך והלאה, כבר הוכחת זאת לא אחת.

If6Was9

New member
טעות. יש הבדל קטן בין שני הניקים

וכמו כן המין שונה.

למעלה