ג´לטין - תמיד מעצמות בעלי חיים
ג´לטין עשוי תמיד מעצמות בעלי חיים, יכול להיות בעלי חיים שונים. למרות זאת ג´לטין יכול להיות פרווה מכמה סיבות: 1. בטל בשישים - כמות קטנה של חומר מהחי יחסית לכלל התבשיל ולכן זניחה בעיני הדת (או חלק מהדתיים). 2. חומר חדש - העצמות עברו תהליך עיבוד ארוך כך שהקשר למקור "נשכח" ולכן הג´לטין לא קשור למקור מהחי. לא כל הדתיים, בעיקר החרדים מכירים בהכשר על בסיס זה ולכן יש גם ג´לטין העשוי מעצמות של דגים כשרים אשר כשר פרווה גם בעיני המחמירים. ישנם תחליפי ג´לטין מהצומח. השימושי ביותר לצרכים ביתיים הוא אגר (נקרא גם אגר אגר או פתיתי קאנטן) המבוסס על אצת ים וניתן להשיג בחנויות טבע (הוראות על האריזה או במתכונים). בתעשייה משתמשים גם בקארג´ינן (גם מאצת ים), גומי גואר ועוד כמה אפשרויות (לפעמים מופיעים ברכיבים כ"מייצב צמחי").