יש גרין קארד! הנה סיכום תהליך ההגירה שלנו

iamDora

New member
יש גרין קארד! הנה סיכום תהליך ההגירה שלנו

שלום,
מצ''ב לו''ז ההגירה שלנו. גרין קארד על בסיס נישואים מהארץ. בעלי אזרח מלידה. יש לנו שני ילדים שאיזרחנו בחוק הסבא. מקרה קלאסי.

04.05.2016 מתקבלת הבקשה הראשונית I-130, יחד עם צ'ק בנקאי דולרי מבנק הפועלים במשרדים של USCIS בנברסקה. שלחנו עם EMS של דואר ישראל.
10.11.2016 חצי שנה ושבוע אחרי שהגשנו את הטפסים התקבלה תשובה כי הבקשה אושרה והתקדמנו לשלב הבא. צריך להגיש לNVC טפסי ספונסרשיפ, לשלם אגרות, למלא טופס ויזה אונליין ולשלוח מסמכים נוספים.
10.01.2017 הגשנו את הטפסים ל NVC בניו המפשייר. עיכוב של חודשיים מצידנו.
30.3.2017 בתום 11 שבועות בערך, מקבלים תשובה מה NVC שחסר טופס.
07.04.2017 הטופס החסר מתקבל ב NVC של ניו המפשייר ואנחנו מבינים שנאלץ להמתין עוד 11 שבועות ואין תאריך לראיון באופק.
25.06.2017 סוף סוף תשובה- יש תאריך לראיון. סה''כ חיכינו 22 שבועות! (פעמיים 11 בגלל הטופס החסר)
10.07.2017 תור לבדיקה רפואית במרפאה בירושלים כולל חיסונים
25.07.2017 הראיון בקונסוליה. נאמר שחסרים מסמכים. נסענו וחזרנו באותו יום להשלים את המסמכים כדי לא לאבד זמן יקר.
08.08.2017 בתום שבועיים המתנה אחרי שהתקשרנו לברר מסתבר שחסרים עוד מסמכים (!!??) נוסעים להגיש בירושלים יום למחרת
03.09.207 חודש וחצי אחרי הראיון מקבלים את הדרכון ומעטפת המסמכים.
07.09.2017 נסענו לארה''ב.

לסיכום: שנה וארבעה חודשים לכל התהליך כאשר היו לא מעט עיכובים מהצד שלנו. ספציפית למקרה שלנו- בחרנו לעבור לארה''ב הרבה לפני שהתהליך היה קרוב לסיום (ארבעה חודשים אחרי שהגשנו טפסים ראשונים) אין מניעה לעשות את זה- נכנסתי עם ויזת התייר שלי, לא עבדתי ולא למדתי. לא עשיתי כלום מחשיד. פעמיים נסענו לישראל- פעם אחת בתום תקופת השהייה שלי (במרץ 2017 היה חצי שנה) ואז נכנסתי שוב עם ויזת התייר להמתנה למועד הראיון ופעם שניה לישראל כאשר ידענו מתי הראיון ואז חיכינו לדרכון ולמסמכים.

כל מה שכתוב במאמרים נכון, ואני פעלתי על פי זה. תשאלו הכי הרבה שאלות שאתם יכולים ורוצים זה רק יעזור. אני מודה מקרב לב לחברי הפורום שענו לכל שאלה שלי ונותנים פה הרבה ידע. זה לא מובן מאליו ואני מאוד מעריכה את זה. מבחינתי אני נשארת בפורום, אכנס לעיתים קרובות ואענה כמיטב יכולתי ומהנסיון שיש לי
אשמח לענות על שאלות על המקרה שלי והמון הצלחה לכולם

John the Savage

New member

הדיווח בהחלט מועיל לכל מי שנכנס לתהליך עכשיו.

אמנם במקרה שלכם היו עיכובים גם מהכיוון שלכם, אבל זה נותן תמונה עדכנית. נראה שאצלכם היה עיכוב של חודשיים בשליחת הטפסים ואז עוד 11 שבועות בגלל RFE, כך שאנחנו עדיין בסביבות השנה. אבל זה גם מחזק אצלי את הרושם שיתכן שגם לאנשים ששלחו את הטפסים מיידית ולא היו חסרים להם טפסים זה יתארך כיום מעבר לשנה.

Evaalaska

New member
מזל טוב לכם! ותודה על ההסבר המפורט על הזמנים! :) שאלה...

היי,
המון תודה על הפירוט! :)
אשמח לדעת כמה על כל הסיפור של הוצאת הגרין קארד.
תודה ויום טוב!

iamDora

New member
אני מקווה שהתעריפים לא השתנו מאז

על הגשת I-130 אנחנו שלחנו צ'ק בנקאי 420 דולר
שליחת טפסים ב EMS של דואר ישראל 80 ש''ח
תשלום על DS-260 הויזה אונליין 325 דולר ועוד 120 דולר
בדיקה רפואית בירושלים 1200 ש''ח + 270 על חיסונים
תשלום אגרה אחרי שמקבלים את הדרכון והמסמכים 220 דולר

מקווה שלא שכחתי כלום..

rainbow188

New member
מזל טוב! שאלה: יש מצב להכנס לארהב בזמן ההמתנה לקונסוליה?

האם ניתן לקבל את הדרכון חזרה במקום להשאיר אותו?

iamDora

New member
את לא רוצה לעשות את זה

התשובה היא לא.
בשלב של הראיון, את רוצה שהם ישאירו את הדרכון שלך אצלהם. זה אומר שהכל בסדר או שלפחות לא חסר שום דבר ממש משמעותי והם עובדים על הויזה שלך.
במקרים פשוטים וקלים הדרכון חוזר תוך 10 ימים
במקרים אחרים- כמו שלנו, למרות שהיו חסרים מסמכים אחרי הראיון הם עדיין החזיקו אותו אצלהם.
אם הקונסוליה מחזירה לך את הדרכון זה לפעמים אומר שהבקשה נדחית..
זה מייאש מאוד להיות "תקועה" בארץ ולא לדעת מה קורה אבל עדיף ככה

שאלה לגבי מסמכים נדרשים

גם אנחנו בעיצומו של תהליך בקשת גרין קארד על בסיס נישואין.
פנינו בשאלה גם לNVC אבל לא קיבלו מענה ולכן אשמח ממש לעזרתכם כבעלי ניסיון. כרגע נתבקשנו לספק את המסכים הבאים :
Birth Certificate with translation
Court Records with translation
Military Records with translation
Police Certificate(s) with translation.
לא ברור לנו של מי המסמכים שצריך לשלוח
(זא היסטוריה צבאית שלי?- אני האזרחית האמריקאית או של בעלי שהתהליך נעשה למענו)
וגם.. לאן פונים בארץ להוציא את המסמכים האלה? יש משהו רשמי?
תודה ושנה טובה.

panda121

New member
שלום תמר

כל המסמכים שצריך לשלוח זה של מועמד ההגירה
1.תעודת נישאין שלכם אפשר לגשת לרבנות ולבקש תעודה, את צריכה ללכת לרבנות שהתחתנת בעיר שבוא פתחתם את התיק, במידה וזה לא ברבנות אז ממוסד שבוא התחתנתם. אין תעודת נישאין מתורגמת את צריכה לתרגם .
2. מסמכי בית משפט- במידה ויש צריך לספק במידה ואין להכין מכתב שבוא רשום שלא היה לכם שום תעוד של בית משפט.
3. תעודת שחרור מצהל , מספר של מסמך הוא 807 או בשמו תעודת שחרור,
צריך לגשת למחנה הקריה בתא, איפה שהגשר שמקשר בין הקריה לקניון עזריאלי.
ממש מתחת לגשר בצד של הקריה, יש שם מתחם שבוא מבקשים את הטופס הזה, אפשר להוצאי את הטופס הזה בימים ב ו ה בין השעות 10:00 ל15:00 אבל תבדקי את השעות , יש אני חושב גם אפשרות גם להוצאי באתר שלהם , אבל לא בטוח לגבי זה ועם כן זה לוקח זמן עד שזה מגיע, בכל מקרה התעודת שצריך זה למי שמהגר ולא לאזרח. ו מתורגמת.
תעודת יושר מין המשטרה, מתקשרים למוקד משטרה,ושואלים הכין אפשר להוצאי תעודת יושר, כי לא כל התחנות נותנים שירות זה , לאחר זאת מגיעים עם ת.ז ומבקשים בתחנת תעודת יושר של התעודה נשלחת ישירות לקונסליה בירושלים, אין אפשרות לקחת אותה והיא מגיע מתורגמת יש לציין זאת לפני השוטר , בכל מקרה בשלב אין צורך לגשת למשטרה ,חודש לפני הראיון מבצעים זאת ולאחר שבוע שולחים מייל לקונסליה בירושלים לוודא שזה הגיע אליהם, לגבי הNVC את פשוט רושמת מכתב ובמכתב את מציינת להם,
שתעודת ממשטרה נשלחת ישירות לקונסליה ותהיה זמינה ביום הראיון, ובעקבות זאת אין בתיק כרגע תעודת משטרה,
לגבי כל התעודות שצריך זה רק של המהגר ולא של האזרח!
את התרגום עושים לבד לא צריך נוטריון .
בנוסף לא מציון במכתב שלהם שקבלת מהם ,הוכחות למעבר שלכם,
ולכן אני ממליץ בחום להכין גם הוכחות של המעבר לראיון , כגון חיפוש דירה , חיפוש עבודת אני מתכון להתכתבויות שתאספו, במידה ואתם מוכרים את הרכב גם, ציוד שיש לכם למכירה, לדוגמא אנחנו הראנו להם כלובי הטסה שקנינו לכלבים שלנו, או רישום לאוניברסיטה , חשבון בנק אמרקאי,כל דבר שיכול להוכיח את מעבר שלכם , ביום הראיון הם בודקים זאת.

miritav

New member
בהצלחה! וכמה שאלות כמובן!

אנחנו הגשנו i-130 ביונואר וקיבלנו במייל הודעה שאושר יגיע אלינו מכתב עם הוראות להמשך. כמובן שכבר התחלנו לאסוף מסמכים שצריך...
בנוגע לבית משפט: צריך איכשהו להוכיח שאין מסמכים? הבנתי שאם אין עבר פלילי מהמשטרה אז לא צריך שום דבר מבית המשפט.
בנוגע לתעודת שיחרור, אמרו לבעלי בקצין העיר שאין טופס שנקרא 807 ונתנו לו מסמך שמרא את התקופה שהיה בצבע- תאריך גיוס ושיחרור. האם זה מספיק? האם עלי פשוט לתרגם את זה?

עוד דבר, האם המסמכים שהיו חסרים שעקבו אתכם משהו שלא היה רשום באתר שאמורים להבין לבד שצריך לשלוח? אשמח לדעת איזה מסמכים. ממש דואגת שנתעקב על דברים סתם... חיכינו 10 חודשים רק לi-130.

תודה!

iamDora

New member
תשובות

טוב מאוד שהתחלת לאסוף מסמכים.
לגבי בית משפט- אכן כך. אם אין לך שום עניין משפטי שעומד על הפרק לא צריך להגיש כלום.
בנוגע לתעודת שיחרור- הקונסוליה מבקשת את תעודת השיחרור המקורית של המהגר/ת. אם עבר המון זמן ואין לכם אז צריך טופס חליפי וזה טופס 807. אפשר להזמין אותו באתר האישורים של צה''ל והם שולחים הביתה או לבוא לקחת במקום מבסיס הקריה מתחת לגשר של עזריאלי. תבררו שעות בטלפון 1111 שווה להקדיש זמן לזה לקחת יום חופש ולעשות את זה. עד כמה שאני יודעת- כל קציני העיר בישראל נסגרו מזמן סביר להניח שהחיילים לא יודעים את הטופס לפי המספר אז כשתזמינו או תבואו לקחת פשוט תשימו לב שכתוב על הטופס את המספר 807.
זה ממש ממש חשוב- בראיון דרשו ממני את המקורי ונסעתי הביתה וחזרתי לירושלים באותו יום רק כדי לסגור את הפינה הזאת.
לא צריך לתרגם את האישור הצבאי- הקונסוליה מקבלת מסמכים בעברית.
במקרה שלנו- היה חסר Fedetal Tax return של 2016. הרו''ח האמריקאי שלנו שלח אותו באיחור אז הגשנו אותו אחרי הראיון. ופעם השניה הגשנו מסמך תומך ספונסרשיפ I-864a שמשמעותו שאני המהגרת נותנת את הכסף/רכוש שלי לבעלי האזרח על מנת שיחד נעמוד בתנאי הסף של הסכום שצריך כדי שהוא יוכל להיות הספונסר שלי. לא ידענו שאנחנו צריכים את זה והם לא אמרו לנו בראיון. אז חשוב לשאול.
דוח המס כן היה כתוב ברשימה, המסמך השני לא היה כתוב.
בהצלחה

miritav

New member
מוזר - בצבא אמרו שאין טופס 807

בעלי התקשר לצבא ותענו שאין טופס במספר 807, רק את האישור על חובת שירות סדיר. אנחנו גרים בב"ש כך שהקריה ממש רחוקה לנו. מעניין אם אפשר לעשות את זה בפיקוד דרום. לא ברור איך סגרו את קצין העיר, זה היה כזה פשוט...

לגבי ה i-864a, אני כבר ממש מבולבלת לגבי מה אני צריכה להגיש.
אני בוודאות צריכה למלא i-864. מכוון שאנחנו נעבר כמשפחה וכבר לא יהיה לנו את ההכנסה מהעבודות הנוכחיות, אני צריכה השלמה לספונסורשיפ. אמא שלי תעשה את זה, וחלק אמרו לי שהיא צריכה גם למלא i-864. שהתקשרתי לUSCIS, אמרו לי שהיא צריכה i-864a כhousehold member. אנחנו הרי נגור אצלה בהתחלה, והpermanent mailing address שלי אצלה, אבל אני לא גרה שם עכשיו. אני משתמשת כמובן בכתובת שלה להוכחה של הדומיסייל כי החשבון בנק שלי ורישיון נהיגה רשומים שם. בקיצור, כבר שוקלת להתיעץ עם עו"ד! :(

iamDora

New member
בלי לחץ- חכי עם העו''ד

במקרה שלנו- אנחנו בעל ואישה נשואים ובעלי הוא הספונסר שלי.
הגשנו דוח מס שנתי 2016 משותף (סטטוס Joint ) מכאן שבנוסף לטופס הספונסרשיפ הרגיל I-864 שהגשנו הייתי צריכה לצרף גם את טופס I-864a שבו אני מצהירה שכל הרכוש והכסף שלי ישמש את בעלי לעמוד בתנאי הסף של הספונסרשיפ. לא ידענו את זה. בראיון לא שאלו על זה. ולכן היה לנו עיכוב מאוד מיותר אחרי הראיון.
לכן אני יכולה רק לייעץ לך שבראיון עצמו תתעקשי שהפקידים שלוקחים את הטפסים ממך מסתכלים על הטופס ומאשרים לך שסכומים שכתובים שם מספיקים ושהכל בסדר.
אני לא יודעת להגיד לך מה קורה במקרה שאמא שלך היא הספונסר, לפי כל מה שכתבת זה נראה בסדר. אם את בכל זאת רוצה עו''ד, כתבי לי בפרטי ואשלח לך את השם של עו''דית ישראלית אמריקאית מקסימה שפשוט ענתה על השאלות שלנו בלי כסף כי אנחנו לא ידענו למה כל הבאלגן הזה קרה והיינו כבר אחרי הראיון.
יהיה בסדר! תעדכני :)

iamDora

New member
כל המסמכים שצריך להגיש הם של המהגר

תעודת לידה- של המהגר. באנגלית. תזמיני באתר של משרד הפנים וישלחו לך בדואר או שתבואי לקחת.
בית משפט- אם המהגר לא עומד בפני הליך משפטי כלשהו אז לא צריך להגיש דבר
אישור צבאי- חובה תעודת שיחרור מקורית מהצבא אם יש. אם אין, להזמין באתר האינטרנט של הצבא וזה מגיע בדואר או כמו שהמליצו לך שווה לקחת יום חופש ולבוא לקריה מתחת לגשר של עזריאלי ושיתנו לך במקום. תתקשרי 1111 בטלפון ויגידו לך מתי לבוא. זה כדאי כי ממש ממש מקפידים על זה בראיון. אני נסעתי הביתה וחזרתי לירושלים ביום של הראיון רק בגלל זה.
תעודה מהמשטרה- אפשר לבוא לתחנה במקום שאת גרה ואפשר להזמין באתר של המשטרה את הטופס. כמו שאמרו לך, זה נשלח ישירות לקונסוליה אז להתקשר אחרי שבועיים לקונסוליה לברר שהגיע, או לשלוח מייל הם יאשרו שזה הגיע.
שיהיה בהצלחה!

sofiap1

New member
כשנכנסת לארה"ב

לפני שאושר ה-i-130, וכשחיכית לראיון, מה אמרת להם כניסה? שבאת כתיירת?

iamDora

New member
תשובה

בפעם הראשונה- נכנסתי כתיירת עם ויזה בתוקף. לא שאלו יותר מידי שאלות.
נכנסנו במעבר יבשתי בין קנדה לארה''ב והפקידים היו יותר מעוניינים לדעת שאנחנו לא מבריחים סמים או נשק. בנוסף הבאתי רק מזוודה אחת ולא שום דבר שמעיד על מעבר.
בפעם השניה- היה יותר קשה. הפקיד שלח אותנו לתשאול מעמיק יותר באולם המתנה. הסברתי שאני בתהליך הגירה ושאני לא רוצה להיות בנפרד מבעלי והילדים (האזרחים). הצגתי מסמכים שאני ממתינה לראיון והצהרתי שאין לי כוונה לעבוד או ללמוד.

למעלה